ZA MEČ SA IRCIMA: Drulović vratio Ljajića, pozvan i Gudelj
Foto: Kurir Sport

Mitrović i Nastasić povređeni

ZA MEČ SA IRCIMA: Drulović vratio Ljajića, pozvan i Gudelj

Fudbal -
Debitovaće Nemanja Gudelj iz AZ Alkmara, a nedostaju povređeni Matija Nastasić, kao i Aleksandar Mitrović

STARA PAZOVA - Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović saopštio je danas spisak igrača na koje računa za prijateljski meč protiv Republike Irske u Dablinu, na kojem je i povratnik Adem Ljajić, koji nije igrao kod Siniše Mihajlovića zbog odbijanja de peva nacionalnu himnu.

Debitovaće Nemanja Gudelj iz AZ Alkmara, a nedostaju povređeni Matija Nastasić, kao i Aleksandar Mitrović.

Na Drulovićevom spisku nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković (Ergotelis), Željko Brkić (Udineze)

Odbrana: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelsi), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Nenad Tomović (Fiorentina), Milan Biševac (Lion).

Sredina terena: Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Radosav Petrović (Genčerbirligi), Nenad Krstičić (Sampdorija), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Matić (Čelsi), Adem Ljajić (Roma), Dušan Tadić (Tvente).

Napad: Lazar Marković (Benfika), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Miralem Sulejmani (Benfika), Filip Đorđević (Nant), Stefan Šćepović (Sporting Hihon).

Utakmica između Republike Irske i Srbije igra se 5. marta od 20.45 sati. Drulović rekao je da je povratnik u nacionalni tim Adem Ljajić predstavlja budućnost srpskog fudbala i istakao da on može da pomogne da se ekipa plasira na prvenstvo Evrope u Francuskoj.

"I Ljajić i debitant Gudelj su mladi igrači, predstavljaju veliku budućnost srpskog fudbala i siguran sam da mogu da nam pomognu. Rešio sam da pružim šansu Ljajiću, koji igra odlično u poslednje vreme, kao i Gudelju, koji je prošao sve mlađe selekcije u reprezentaciji", izjavio je Drulović.

Drulović je dodao da nije još razgovarao sa Ljajićem, koji nije pozivan u prethodne dve godine zbog odbijanja da peva himnu "Bože pravde", ali da će to učiniti prvom prilikom, odnosno uoči utakmice sa Republikom Irskom.

Istovremeno, menadžer A tima Aleksandar Bošković potvrdio je da će se fudbaler Rome odazvati pozivu selektora Drulovića.

Savetnik u A reprezentaciji, nekadašnji selektor, Ilija Petković poručio je da je pravo vreme da se počne razmišljati o fenomenu kako se ispoljava patriotizam.

"Važni su rezultati i ono što se pokazuje nas terenu. Bitno je da se okrenemo sebi i svojim problemima i da učinimo sve za uspeh reprezentacije", naglasio je Petković.

Prema njegovim rečima velika želja svih je da se vrati imidž uspeha A reprezentacije, jer nacija žudi za rezultatima.

" Nećemo da se pretvorimo u ekipu koja služi za sparing i prijateljske utakmice. Propustili smo dva velika takmičenja, polako se pali alarm, a od A reprezentacije se uvek traže rezultati", istakao je Petković.

Drulović je ponovo da Srbiju čeka teška grupa u kvalifikacija za EP u Francuskoj i dodao da očekuje borbu sa Portugalijom i Danskom za jedno od prva dva mesta koja vode direktno na finalni turnir.

"Grupa je takva da će svaka utakmica biti veoma važna, ali ako budemo pravi, na svom nivou, verujem da možemo do uspeha u kvalifikacijama", istakao je Drulović i podsetio da je računao na četvoricu igrača (Nastasić, Mitrović, Jojić i Đuričić), koji će igrati za mladu reprezentaciju protiv Belgije u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track