SPECIJALNI: Murinjo motivisao svoje igrače ćutanjem
Foto: AP

Lukavi Portugalac

SPECIJALNI: Murinjo motivisao svoje igrače ćutanjem

Fudbal -
Odlučio sam da ništa neću reći. Da sam počeo da govorim, trebalo bi mi više od 10 minuta da im kažem šta mislim o njihovoj igri, objasnio je svoj potez Murinjo

LONDON - Fudbalerima Čelsija ništa nije polazilo za nogom u prvom poluvremenu 28. kola Premijer lige na gostovanju kod Fulama.

Međutim, u nastavku je na "Krejven Kotidžu" izašla potpuno motivisana ekipa Čelsija, a sve je to naplatio Andre Šurle, koji je het-trikom doneo pobedu rezultatom 3:1 i time odvojio svoj tim na četiri boda iznad najbližih pratilaca. Tajna ovog preokreta leži u onome što se desilo u svlačionici "plavaca" tokom pauze.

Trener Čelsija Žoze Murinjo bio je izrazito nezadovoljan učinkom svojih fudbalera u prvih 45 minuta pa je odlučio da ih kazni - ćutanjem!

"Obično nakon završetka prvog poluvremena igračima dam dve ili tri minute da stignu u svlačionicu, promene kopačke ili dresove, a onda počnem da govorim. Protiv Fulama su igrači bili spremni za moj govor, ali ja nisam bio spreman za njih. Odlučio sam da ništa neću reći. Da sam počeo da govorim, trebalo bi mi više od 10 minuta da im kažem šta mislim o njihovoj igri", objasnio je svoj potez Murinjo.

"Specijalni", kako ga zovu, još jednom je potvrdio svoj nadimak.

"Držim da su moji igrači pokazali veliku inteligenciju. Ponekad možete pročitati misli neke osobe i bez reči, pogotovo ako poznajete tu osobu. Mislim da su moji igrači shvatili da su odigrali stvarno vrlo loše prvo poluvreme, pa su to transformisali u fantastično drugo poluvreme", dodao je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track