UJEDINJENI PROTIV RUSA: Ukrajinski navijači postigli dogovor o primirju
Foto: Fejsbuk

Najveći neprijatelji

UJEDINJENI PROTIV RUSA: Ukrajinski navijači postigli dogovor o primirju

Fudbal -
Utakmica je odigrana na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a na tribinama je dominirao transparent "Sloboda za Ukrajinu ili smrt". Sa razglasa su puštane patriotske pesme i pesme u kojima se vređaju Rusi
1 / 2 Foto: Fejsbuk

KIJEV - Fudbalsko prvenstvo Ukrajine prekinuto je zbog političke krize u koju je upala ova zemlja. Međutim, za razliku od fudbalera navijači su bili prilično aktivni minulog vikenda.

Za nedelju je bio zakazan najveći ukrajinski derbi između Dinama i Šahtjora. S obzirom da su navijači kluba iz Donjecka ranije kupili karte došli su na ideju da otputuju u Kijev i odigraju utakmicu protiv svojih najvećih rivala, navijača domaćeg kluba, čime bi ujedno pokazali jedinstvo i osudili eventualno vojno mešanje Rusije.

Utakmica je odigrana na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a na tribinama je dominirao transparent "Sloboda za Ukrajinu ili smrt". Sa razglasa su puštane patriotske pesme i pesme u kojima se vređaju Rusi.

Po završetku utakmice prisutnima se obratio Sergej Pavličenko, jedan od vođa navijača Dinama, koji je proveo u zatvoru dve godine, pre nego ga je nedavno oslobodila nova vlast.

http://www.youtube.com/watch?v=elr2e1VN26o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track