SOL KEMBEL: Fudbal još nije spreman za homoseksualce
Foto: AP

Procena

SOL KEMBEL: Fudbal još nije spreman za homoseksualce

Fudbal -
Kembel, koji je bio u braku sa Fionom Barat do 2010. godine, tokom igračke karijere je mnogo puta bio meta homofobičnog skandiranja, uprkos tome što je stalno negirao tvrdnje da je gej

Bivši defenzivac Engleske i Arsenala Sol Kembel rekao je da smatra da fudbal još nije spreman da prihvati igrače koji se javno deklarišu da su homoseksualci.

Kembel, koji je bio u braku sa Fionom Barat do 2010. godine, tokom igračke karijere je mnogo puta bio meta homofobičnog skandiranja, uprkos tome što je stalno negirao tvrdnje da je gej.

"Sistem nije spreman za njih. Mislim da fudbal nije spreman. Za neke od zvaničnika se može reći da su spremni, ali ne i ostali, ne fudbal", rekao je bivši reprezentativac Engleske.

Bivši nemački fudbaler Tomas Hiclšperger u januaru je priznao da je homoseksualac, a Kembel smatra da je njemu bilo lakše da to uradi jer se više ne bavi fudbalom.

"On je u penziji i u drugoj je zemlji. Izabrao je da to kaže sada kada ne igra svake nedelje... Navijači ponekad mogu da budu strašni, podli", rekao je Kembel.

Ovo je već drugi put da Kembel kritikuje fudbalsku javnost, pošto je skoro izjavio da nikada nije bio kapiten Engleske zbog toga što je crne puti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track