IZ PAKLA U RAJ: Mihajlović čitao Dantea Aligijerija pred novinarima
Foto: Printskrin

SINIŠINA BOŽANSTVENA KOMEDIJA

IZ PAKLA U RAJ: Mihajlović čitao Dantea Aligijerija pred novinarima

Fudbal -
Njegovim citatima želim da ohrabrim momke da uvek streme da idu korak napred, da se nikad ne zadovoljavaju postojećim, da uvek žele više, jer oni ne znaju koliki su naši dometi, gde su naši Herkulovi stubovi, rekao Mihajlović

ĐENOVA - Srpski stručnjak Siniša Mihajlović iznenadio je sve prisutne na konferenciji za medije pred meč koji Sampdorija igra protiv Atalante. Bivši selektor Srbije poneo je sa sobom remek delo svetske književnosti "Božanstvena komedije" Dantea Aligijerija i pročitao odlomak kako bi objasnio dosadašnji staž u klubu.

"Poneo sam knjigu da mi pomogne na ovoj konferenciji. Impresioniran sam rečima velikog pesnika. Njegovim citatima želim da ohrabrim momke da uvek streme da idu korak napred, da se nikad ne zadovoljavaju postojećim, da uvek žele više, jer oni ne znaju koliki su naši dometi, gde su naši Herkulovi stubovi! Kad sam stigao u Sampdoriju bili smo u paklu, sad smo u čistilištu, voleo bih da odemo u raj", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je preuzeo Sampdoriju u drugoj polovini novembra, kada je taj klub imao jednu pobedu, tri remija i šest poraza, odnosno samo šest bodova. Bivši selektor Srbije praktično je preporodio tim, jer je na prethodnih 17 mečeva u Seriji A, Sampdorija ostvarila osam pobeda, četiri remija i pet poraza i osvojila od 28 bodova i popela se do 12. pozicije na tabeli.

"Razmislite malo o svom poreklu, niste stvoreni da biste živeli kao životinje, već da usavršavate svoje veštine i znanje. Znamo da je Dante mislio na nešto drugo kada je napisao Božanstvenu komediju, ako bi trebalo da primenim to u fudbalu, svoj tim bih ohrabrio da ide što dalje. Kako da objasnim svojim igračima da postoji velika razlika između dobrog tima i onog koji ima m..a. Onaj koji ima m..a nikad nije zadovoljan i posle postignutog cilja odmah traži novi. Tako i ja razmišljam, treba da idemo što dalje možemo, a uveren sam da će me moji igrači poslušati i biti uz mene", istakao je Siniša Mihajlović.

Video pogledajte OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track