NAVIJAČI PRED POBEDOM: Ništa do Tajgersa, Hal ostaje Siti

Jedinstveni

NAVIJAČI PRED POBEDOM: Ništa do Tajgersa, Hal ostaje Siti

Fudbal -
Klub je zvanični zahtev za promenu imena podneo Fudbalskoj asocijaciji početkom decembra prošle godine, a navijači su ekspresno izrazili svoje nezadovoljstvo

Engleskom fudbalskom premijerligašu Hal Sitiju biće odbijen zahtev za promenu imena u – Hal Tajgers.

Klub je zvanični zahtev za promenu imena podneo Fudbalskoj asocijaciji početkom decembra prošle godine, a navijači su ekspresno izrazili svoje nezadovoljstvo. Uskoro su krenuli i organizovani protesti.

Britanski mediji pišu da je nadležni komitet savetovao FA da odbije zahtev predsednika Hala Asema Alama, a kako se dalje navodi, desio bi se presedan ukoliko se FA Engleske ogluši na sufliranje komiteta.

Inicijativa za promenu imena, koje je na snazi 110 godina, potekla je na zahtev Egipćanina, koji je najavio da će prodati klub ukoliko mu zahtev ne bude odobren.

"Ova odluka je ispravna po nekoliko osnova, a zasluge za to idu na račun i FA i navijača Hala. Neverovatan posao odradili su upravo navijači, akcijom "Siti dok ne umerem" su odradili fenomenalan posao, i sačuvali ugled i čast kluba staru 110 godina", rekao je Kevin Mils, predsednik Federacije fudbalskih navijača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track