Najnovije vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ PODRŽAO MONTEVIDEO: Specijalna projekcija filma u Los Anđelesu
Foto: Kurir

Među pozvanima i Robert Evans

NOVAK ĐOKOVIĆ PODRŽAO MONTEVIDEO: Specijalna projekcija filma u Los Anđelesu

Fudbal
Među pozvanima je bio i slavni producent Robert Evans, koji je potpisao mnoge kultne filmove kao što su Kum 1 i 2, Kineska četvrt, Maratonac i drugi

LOS ANĐELES - Odabrani krug holivudskih producenata i distributera prisustvovao je specijalnoj projekciji filma "Montevideo, vidimo se!", koju je organizovao Novak Đoković u Los Anđelesu. Samo nekoliko sati posle sjajne pobede na Mastersu, u Indijan Velsu, Novak je sa užim krugom svojih saradnika specijalnim letom stigao u Los Anđeles, gde su ga sačekali reditelj Dragan Bjelogrlić, zvezde filma Miloś Biković, Viktor Savić, španska glumica Elena Martinez i producenti  „Intermedia Network“ Dejan Petrović i Zvonimir Šimunec.

Među pozvanima je bio i slavni producent Robert Evans, koji je potpisao mnoge kultne filmove kao što su Kum 1 i 2, Kineska četvrt, Maratonac i drugi. U veoma nadahnutoj uvodnoj reči Novak Đoković je svojim američkim prijateljima i poslovnim saradnicima objasnio koji su razlozi što je poželeo da amerčkoj javnosti predstavi "Montevideo, vidimo se!".

„Poznajem Dragana Bjelogrlića, režisera filma, već dugi niz godina. Čak me je i pozvao da glumim u prvom delu filma i sada mi je žao što tu ulogu zbog obaveza nisam prihvatio. Ali, ovo večeras je na neki način moj doprinos filmu. Gledao sam ga pre mesec i po dana u Beogradu i zaista je bio velika inspiracija za mene. U filmu ćete videti  i ljubavnu priču, priču o prijateljstvu,odanosti i poštenju, a sve su  to vrednosti kojima sam bio veoma inspirisan kada sam pogledao film. Za mene je bilo posebno važno i to što ovaj film na jedan potpuno drugačiji način predstavlja Srbiju u odnosu na ono što Holivud prikazuje proteklih 20 i nešto više godina. Činjenica je da postoji nekakav stereotip o likovima i filmovima iz Srbije, koji je po mom skromnom mišljenju, a nadam se da mi nećete zameriti – negativan. Ovaj film je suprotnost onome što je naša kinematografija predstavljala u proteklih 30 godina. Zaista sam osetio potrebu, a kasnije video i mogućnost da ovako nešto podelim sa vama. Nadam se da ćete uživati u filmu koliko sam i ja. Kao sportistu, film me je iskreno dotakao a ono što mi se posebno dopalo jeste to što se u filmu promoviše puno pozitivnih životnih vrednosti.“

http://www.youtube.com/watch?v=cARFBihsR6Q

Reditelj Dragan Bjelogrlić, i sam nekada stanovnik Holivuda,  zahvalio se gostima što su pokazali intersovanje za srpski filmski i televizijski hit, a posebno je izrazio divljenje za Novakovu pordšku filmu: "Novak nije samo verhunski teniser, po meni danas najbolji na svetu, već je učinio gest koji govori koliko je veliki čovek. Prepoznao je neke vrednosti našeg filma i kao Srbin koji voli i bori se za status svoje domovine, poželeo da ovakvu Srbiju vide i moćni ljudi iz šou biznisa, a moguće i gledaoci širom sveta. Sada više nije bitno da li će se bilo kakva poslovna varijanta realizovati, za mene i ekipu filma je najvažnije da nas je Novak učinio ponosnim što je stao iza filma i prepoznao ono zbog čega smo i snimili „Montevideo"!

"Projekcija u Los Anđelesu, posebno ovakvom sastavu poslovnih ljudi, sama po sebi predstavlja ozbiljan poslovni domet. Ali, ako se ima u vidu da se sve odigralo uz podršku i organizaciju Novaka Đokovića, to daje događaju poseban značaj i čini čast producentskoj kući „Interemedia Network", rekao je producent Dejan Petrović.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...