PREDSEDNIK FK JAGODINA: Ako Bog da, bićemo i prvaci države

Goran Milanović izneo cilj kluba

PREDSEDNIK FK JAGODINA: Ako Bog da, bićemo i prvaci države

Fudbal -
"Mi smo u grupi velike četvorke, što nam više nije interesantno, želja nam je da budemo prvi u Srbiji i to nam je cilj", rekao je Goran Milanović na godišnjoj skupštini kluba

JAGODINA - Predsednik FK Jagodina Goran Milanović izjavio je danas da je cilj kluba da kroz par godina osvoji titulu prvaka Srbije.

"Mi smo u grupi velike četvorke, što nam više nije interesantno, želja nam je da budemo prvi u Srbiji i to nam je cilj", rekao je Milanović na godišnjoj skupštini kluba.

On je istakao da je Jagodina prošle godine "rapidno napredovala".

"Imali smo pravac koga smo se držali, a to je izgradnja infrastrukture i jačanje kadrova koji će stvarati igrače za evropsko tržište", istakao je Milanović.

Predsednik Jagodine je podsetio da je klub "u ekspanziji poslednjih osam godina".

"Na dobrom smo putu, u prošloj godini smo koristili samo 30 odsto budžeta grada, i nadam se da će već ova godina pokazati da je klub u plusu, da nije na teretu budžeta", rekao je Milanović i istakao da se nada da će Jagodina godinu završiti sa dobiti "koju ćemo moći da uložimo u neke nove projekte".

"Jagodina nema ni dinara kredita, ništa nije stavila pod hipoteku, a dugovanja su nam od 150.000 do 200.000 evra. U prošloj godini smo napravili ono što nikada nije napravljeno u istorji jagodinskog, ali i srpskog fudbala", rekao je Milanović.

On je napomenuo da u Srbiji "trofeje osvajaju Zvezda, Partizan a od prošle godine i Jagodina".

"U Srbiji su do sada samo tri kluba osvajala trofeje, a među njima je i Jagodina. Nadam se da će u narednih desetk godina u našim vitrinama biti još najmanje četiri pehara, ako budemo ovako nastavili i ako budmo verovali u sebe", istakao je Milanović.

On je dodao da narednih godina očekuje znatno veće rezultate.

"Ako Bog da, bićemo i prvaci države", samouveren je Milanović. On je napomenuo da je Jagodina "jedini klub od Beograda do Atine koja ima tri trenera sa profi licencom".

"Mislim da to nema ni Zvezda ni Partizan. Imamo sedam reprezentativaca u raznim slekcijama", dodao je on i istakao da će se ubuduće u struku ulagati još više".

"Kada dođe vreme privatizacije klubova, svako će zaželeti ovaj klub, jer nema dugova, nema obaveza, nema crne i druge fondove, nema repove...", zaključio je Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track