Igrač Albanije: Srbi su mi ubili ujaka, hoću da im se osvetim!
Foto: Beta Ap

Crni orao otvoreno preti

Igrač Albanije: Srbi su mi ubili ujaka, hoću da im se osvetim!

Fudbal -
Molim selektora Di Bjazija da me pozove za obe utakmice u kvalifikacijama. Sigurno ću dati sve od sebe, kaže Migjen Baša

Ne misli na fudbal.Fudbalski reprezentativac Albanije Migjen Baša jedva čeka utakmicu protiv Srbije 14. oktobra u Beogradu. Vezni igrač Torina, koji je rođen u Lozani, a čiji su roditelji iz Suve Reke, s Kosova i Metohije, želi da se osveti srpskom narodu za ubistvo ujaka, koji je stradao kao pripadnik terorističke UČK u borbi s policijom.OsvetaMigjen Baša (27) u razgovoru za list Sport plus ne libi se ratničkih izjava i otkriva da je već pričao sa selektorom Albanije Đanijem di Bijazijem, od koga očekuje da ga stavi u startnu postavu protiv Srbije u kvalifikacijama za EP 2016. godine.- I ovim putem molim selektora Di Bjazija da me pozove za obe utakmice protiv Srbije. Srpska vojska mi je ubila ujaka tokom rata na Kosovu. Na neki način želim osvetu za sve koji su ubijeni. Ne znam da li ćemo uspeti da ih pobedimo, ali znam da ću dati sve od sebe da to ostvarimo - rekao je Baša.Ide u ElbasanIgrač Torina smatra da UEFA greši što FS Albanije predlaže da ne prodaje karte Albancima s Kosova i Metohije pred utakmicu protiv Srbije 8. oktobra 2015. godine u Elbasanu.- Pozivam sve navijače iz Albanije i s Kosova da budu uz nas. Iako sam poreklom s Kosova, nikad neću igrati za njihovu reprezentaciju. Za mene postoji samo Albanija. Proći će mnogo vremena dok FIFA i UEFA prihvate Kosovo - smatra Migjen Baša, koji od 2011. godine nastupa za italijanski Torino.

Mržnja kao motivSRCEM I DUŠOM PROTIV SRBAMigjen Baša očigledno najmanje razmišlja o fudbalu. Za njega i većinu albanskih fudbalera, posebno onih koji su rođeni na Kosovu i Metohiji ili vuku poreklo odatle, utakmice protiv Srbije biće više od igre.- Postoji mnogo razloga da se protiv Srba borim srcem i dušom. Bićemo silno motivisani, u to niko ne treba da sumnja - poručio je Baša, koji je 1999. godine, kad mu je stradao ujak, imao samo 12 godina, a inače je živeo u Švajcarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track