Nikola Maksimović: Baša tvrdi da nije pominjao osvetu!

Štiti saigrača iz Torina

Nikola Maksimović: Baša tvrdi da nije pominjao osvetu!

Fudbal -
Albanac kaže da su novinari sa Kosova izmislili njegove reči vezane za smrt ujaka i odmazdu Srbima, kaže štoper „bikova“

Kad je shvatio šta je rekao...Novinari sa Kosova su sve izmislili, uopšte nisam pričao o utakmici sa Srbijom, niti sam pominjao svog ujaka, poručio je reprezentativac Albanije Migjen Baša, otkriva za Kurir njegov saigrač iz Torina, Srbin Nikola Maksimović. Pomenute izjave momka koji je rođen u Švajcarskoj, a koji je poreklom iz Suve Reke, nisu naišle na topao prijem u fudbalskom klubu Torino.Kurir je juče preneo intervju Migjena Baše iz lista Sport plus, gde kaže da jedva čeka dvomeč Albanije i Srbije u kvalifikacijama za EP. Tada je rekao da želi da se osveti srpskom narodu jer mu je vojska 1999. ubila ujaka i da postoji mnogo razloga da se protiv Srba bori srcem i dušom.- Kada ste mi u ponedeljak objasnili o čemu hoćete da pričate sa mnom, odmah sam obavestio pres službu Torina jer je ovde takva procedura. Menadžer za odnose sa javnošću video je sporni intervju i odmah kontaktirao Bašu. On je ljudima iz Torina rekao da sve što je tamo napisano nije izjavio - priča za Kurir Nikola Maksimović (22) i dodaje:- Baša kaže da mu je sve podmetnuto jer on za medije sa Kosova i Metohije ne govori već godinu dana. Razlog je, kako tvrdi, da on jedno kaže, a oni napišu šta hoće. Momak poručuje da su oni sve izmislili i da to redovno rade. Baša kaže i da ne pamti kad je poslednji put bio na Kosovu i siguran je da neko hoće da mu smesti.Nikola Maksimović otkriva da sa Migjenom Bašom nikada nije imao ni najmanjih problema.- Ja sam Srbin, a on Albanac i stvarno se dobro slažemo. Vedar je momak, uvek spreman za šalu. Kada sam došao u Torino, bio je jedan od prvih koji me je prihvatio. Čak smo izvesno vreme bili i cimeri. Nikada nismo pričali o politici - jasan je Nikola Maksimović, stub odbrane Torina.

Dug jezik... Migjen Baša
Dug jezik... Migjen Baša

ReprezentacijaNADA SE POZIVU LJUBINKA DRULOVIĆABivši selektor Srbije Siniša Mihajlović redovno je zvao Nikolu Maksimovića u reprezentaciju. Kod njegovog zamenika Ljubinka Drulovića nije igrao, iako je standardan u Torinu.- Moje je da igram, a selektor je taj koji odlučuje. Drulović me nije zvao, ali sam siguran da me prati. Samo da ja budem dobar na terenu i da igram na visokom nivou, a onda će stići i poziv - smatra Maksimović.

Poruka iz ItalijeMAKSA ČEKA TITULUNikola Maksimović nije u Italiji zaboravio na Crvenu zvezdu i svom bivšem klubu želi osvajanje titule. Posle osam meseci privikao se na Seriju A i srećan je što je klub već nadomak cilju da obezbedi opstanak u eliti.- Pratim svaku utakmicu Crvene zvezde. Imaju dobru ekipu i, kao zvezdaš, želim da postanu šampioni. Slobodno napišite da i Maksa u Torinu čeka titulu - nasmejao se Maksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track