ŽOZEOVA SAMOVOLJA: Murinjo odbacuje igrače plaćene 170 miliona evra
Foto: Rojters

Portugalski stručnjak tera po svom

ŽOZEOVA SAMOVOLJA: Murinjo odbacuje igrače plaćene 170 miliona evra

Fudbal -
Portugalski stručnjak, po svom starom običaju, pravi reorganizaciju kluba u prve dve sezone u njemu

Žoze Murinjo je prošlog leta stigao u Čelsi iz Real Madrida. Po sopstvenim rečima, bio je presrećan jer se vratio u klub u kojem je proveo najlepše dane u trenerskoj karijeri.

Kako to obično biva kada "Posebni" stigne u novi klub, igrači imaju dve mogućnosti, da postanu Murinjovi miljenici ili da budu potpuno odbačeni. Tako je bilo i ovaj put.

Murinjo je odlučio da u Čelsi dovede bivšeg igrača Samjuela Etoa i da mu ogromnu platu (8 miliona funti godišnje), iako je napadač u poznim igračkim godinama. Sa druge strane, Romelu Lukaku je ponovo poslat na pozajmicu, iako je i prošle i ove sezone bio efikasniji od svih napadača Čelsija zajedno u Premijer ligi. Da, zajedno!

Iako smo navikli na ovakve poteze od Murinja, čini se da je ovaj put zaista preterao jer se ponaša kao da igra popularnu igricu "Football manager", te da nije problem zameniti bukvalno pola tima.

Fernando Tores, Foto: AP
Fernando Tores, Foto: AP

Prema pisanju britanskih medija klub će na leto napustiti: Fernando Tores, Džon Obi Mikel, Demba Ba, David Luiz, Romelu Lukaku, Viktor Mozes, Rajan Bertran, Marko Marin, Ešli Kol, Samjuel Eto, Enrike Hilario i Mark Švarcer.

U pitanju su respektabilna imena evropskog fudbala, a pomenuti igrači su svojevremeno plaćeni čak 170 miliona evra! Da stvar bude gora po Čelsi, tačnije Abramoviča, današnja vrednost ovih igrača je 120 miliona evra, ali je čak i to nerealna cena, jer teško da igrači koji bivaju na neki način oterani iz kluba, mogu da postignu tu cenu.

Očigledan primer je Fernando Tores koji je plaćen 58,5 miliona evra a koji sada vredi "svega" 19 miliona. Međutim ni to nije prava cena iskusnog Španca jer napadač u Čelsiju ima veliku platu, pa će "Plavci" pokušati da ga pozajme, kako bi drugi klub plaćao naknadu Toresu, ali to ujedno znači da će dobiti 0 (nula) evra obeštećenja za tako skupo plaćenog fudbalera.

Naravno, kada prodate ovoliko igrača, morate nekoga i da dovedete. Za sada, poznato je da Murinjo žarko želi da u napadu svog tima vidi Dijega Kostu ili Radamala Falkaa, pominje se i naš Lazar Marković, pa nas sve u svemu, očekuje zabavno leto na "Stamford Bridžu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track