SRBI NAJBOLJI DEFANZIVCI U LŠ: Nemanja čisti, Bane dominira u vazduhu
Foto: AP

Nemanja najbolji na zemlji, Bane u vazduhu

SRBI NAJBOLJI DEFANZIVCI U LŠ: Nemanja čisti, Bane dominira u vazduhu

Fudbal -
Dva kapitena Srbije, bivši i sadašnji, pokazali su klasu i u ovoj sezoni Lige šampiona.

Srbija će u polufinalu najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja imati sigurno bar jednog predstavnika, Baneta Ivanovića iz Čelsija. Večeras bi Nemanja Vidić tu brojku mogao da duplira ako sa Junajtedom prođe minhenski Bajern.

Bez obzira na plasman, dvojica pomenutih fudbalera su u dosadašnjem toku Lige šampiona dokazali da su među najboljim defanzivcima sveta.

Precizne statistike su pokazale da Nemanja Vidić u proseku ima najviše "čišćenja" na meču, jer u proseku čak 12 puta zaštiti svoj gol izbacivši loptu na sigurnu udaljenost. Na sedmoj poziciji se nalazi Neven Subotić sa 8,3 čišćenja, ali na svega 4 meča jer je dobar deo sezone povređen.

Dominacija srpskih defanzivaca se nastavlja, jer u konkurenciji blokiranih šuteva vodi Matija Nastasić sa 1,8 blokiranih udaraca protivnika po meču.

Dolazimo do kategorije u kojoj dominira aktuelni kapiten Srbije, Bane Ivanović. Srpski fudbaler ubedljivo vodi u dobijenim vazdušnim duelima u Ligi šampiona, jer ih je do sada "osvojio" čak 39, deset više od najbližih pratioca.

Uz to, već smo pisali o tome da je Bane jedan od retkih koji su proveli svaki minut na terenu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, pa će srpski fudbaler biti jedan od najzaslužnijih ako se Čelsi okiti novim evropskim trofejom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track