OŠTRA REAKCIJA LOKOMOTIVE: Dijara nije džihadista
Foto: AP

Francuz se ne bori u ratu u Siriji

OŠTRA REAKCIJA LOKOMOTIVE: Dijara nije džihadista

Fudbal -
Dijara, koji se tek oporavio od povrede, priprema se za predstojeći meč za vikend protiv svog starog kluba Anžija iz Mahačkale

MOSKVA - Lokomotiva iz Moskve odbacila je kao glupost navode nekih medija da je njihov igrač sredine terena Francuz Lasane Dijara postao džihadista i da se bori u sirijskom ratu.

Kako je moskovski klub saopštio, Dijara trenira uobičajeno.

"To su gluposti. Video sam snimke na interentu koji su poslužili kao osnova da se Dijara optuži da je džihadista. Taj dečko na snimku uopšte ne liči na Lasea", rekao je portparol Lokomotive Denis Novoselov.

On je dodao da se Dijara, koji samo što se oporavio od povrede, priprema za predstojeći meč za vikend protiv svog starog kluba Anžija iz Mahačkale i da ne želi da komentariše "glupu priču".

Ranije ove nedelje britanski mediji preneli su da je Dijara navodno otputovao u Siriju gde je rat do sada odneo 150.000 života.

"Dijara nikada nogom nije kročio na sirijsko tle", rekao je advokat francuskog fudbalera Erik Dipon Moreti.

Dvadesetdevetogodišnji Dijara igrao je u karijeri za Čelsi, Arsenal, Portsmut i Real Madrid, da bi se 2012. pridružio Anžiju, pre nego što je prošlog leta prešao u Lokomotivu.

Dijara je branio boje Francuske na 28 mečeva, a poslednju utakmicu za "trikolore" odigrao je avgusta 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track