Ivica Tončev: Neko će odgovarati zbog UEFA licence!
Foto: Tanjug

Veliki Dug zvezde prema finansijskom fer-pleju

Ivica Tončev: Neko će odgovarati zbog UEFA licence!

Fudbal -
Nije pobegao od novinara Optimista sam da ćemo ove sezone igrati Evropu. Šanse su veće od 50 odsto, kaže potpredsednik Ivica Tončev

Sad nema nazad.Čelnici Crvene zvezde svesni su ozbiljnosti situacije u kojoj se klub našao posle ultimatuma UEFA da se moraju izmiriti dugovi prema bivšim igračima, menadžerima i klubovima, koji iznose oko 5,2 miliona evra, saznaje Kurir. Isto tako, potpredsednik kluba Ivica Tončev najavio je da će klub pronaći krivca koji se nije pridržavao pravila UEFA, koje su još u oktobru ostavili ljudi iz Niona koji su tada posetili klub s Marakane.Isplatićemo sveFinansijski fer-plej je prekršen, ali u Ljutice Bogdana veruju da će do 31. maja isplatiti sva potraživanja i nesmetano igrati u Evropi. Potpredsednik Crvene zvezde zadužen za finansije Nebojša Čović nije želeo da priča o problemu sa UEFA, dok je drugi potpredsednik Slaviša Kokeza takođe izbegao novinare. Predsednik Dragan Džajić zadržao se u službenim kancelarijama.Jedini koji je pokazao odgovornost da izađe pred medije i objasni celokupnu situaciju u vezi sa licenciranjem bio je potpredsednik Ivica Tončev.- Najvažnije je da osvojimo titulu. Ostale stvari rešavaćemo u hodu. Angažovali smo advokatsku kancelariju, koja će u dokumentaciji koju nam je prosledila UEFA jasno videti kako i pod kojim uslovima treba da isplatimo dug koji je nastao u ranijem periodu i nema veze sa ovom upravom - kazao je Ivica Tončev i dodao:- Optimista sam kada je o tome reč i naše šanse da igramo Evropu veće su od 50 odsto. Zbog cele situacije u kojoj se klub našao neko će sigurno morati da odgovara. Svesni smo ozbiljnosti situacije u kojoj se klub nalazi.Potraga za rešenjemFK Crvena zvezda je posle održane sednice UO, koja je trajala više od dva sata, izdala saopštenje u kojem, između ostalog, stoji:„Upravni odbor kluba razmatrao je kompletnu problematiku u vezi sa ‚UEFA monitoringom‘, odnosno licenciranjem kluba za predstojeću sezonu u evropskim takmičenjima. Najviše telo kluba uverava javnost da će sve strukture kluba učiniti maksimum kako bi se pronašlo rešenje još jedne krizne situacije i kako bi Crvena zvezda zadovoljila stroge kriterijume UEFA. Isto tako, UO je doneo jednoglasan zaključak da je borba za titulu najvažnija tema za klub.“

Svestan problema novca... Ivica Tončev
Svestan problema novca... Ivica Tončev

Nebojša Čović
Nebojša Čović

OčekivanoNOVI PAZAR I ZVEZDA PRED PUBLIKOMDisciplinska komisija FS Srbije odlučila je da utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde 17. aprila bude igrana pred publikom. Na sednici tog tela razmatrana je disciplinska prijava od strane službenih lica sa utakmice 23. kola Superlige između Napretka i Novog Pazara (2:1) na kojoj su se desili incidenti i zbog kojih je policija morala da sa tribina istera pristalice kluba iz Raške.

Lično mišljenjePRIVATIZACIJA ŠTO PREIvica Tončev prokomentarisao je inicijativu budućeg premijera Srbije Aleksandra Vučića o privatizaciji u srpskom sportu.- Moje mišljenje je da svi naši klubovi treba da idu u privatne ruke, ne samo Crvena zvezda. Ali ne pitam se samo ja. Klub će se o toj temi uskoro oglasiti - kazao je Tončev.

Političari van sportaTONČEV NEĆE IZ KLUBAIvica Tončev nije za inicijativu da se političari povuku iz uprava fudbalskih, ali i ostalih klubova.- Ko da dođe ako političari odu... Ne bih da o tome pričam. Mi, političari, izgleda nigde nismo dobrodošli - požalio se Tončev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track