NIKOLIĆ: Ne dozvoljavam da iko ponene ni prvo slovo reči derbi
Foto: Partizan

Kruševac na prvom mestu

NIKOLIĆ: Ne dozvoljavam da iko ponene ni prvo slovo reči derbi

Fudbal -
Utakmica sa Napretkom nosi veliku važnost i ako neko usmeri i deo svojih misli na nešto što sledi, bićemo u problemu, rekao je trener šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je utakmica protiv Napretka najteža i najvažnija u prvenstvu, važnija čak i od duela sa Crvenom zvezdom.

"Sutra je pred nama najteža i najvažnija utakmica u ovom delu sezone, u to nemam dilemu. Sve što smo do sada ostavili iza sebe, sedam pobeda i dva nerešena rezultata staje u tih 90 minuta u Kruševcu", rekao je Nikolić. "Nemam dilemu da će igrači pronaći snage, motiv i želju, to je recept kojim se vodimo ovog proleća i ne sumnjam da ćemo naći put do nova tri boda", dodao je on. Fudbaleri Partizana sutra od 16 sati u Kruševcu igraju protiv Napretka, utakmicu 25. kola Super lige Srbije. Crno-beli su drugi na tabeli sa 56 bodova, a Napredak zauzima 10. mesto sa 28 bodova. "Napredak je jedna od najneprijatnijih ekipa u ligi, ima izuzetno veliki potencijal u ofanzivnoj liniji, iskustvo na sredini terena i nekoliko dobrih igrača u poslednjoj liniji. Uvek su motivisani kada igraju na domaćem terenu, tako će biti i sutra. Ali, verujem da će moji igrači ostaviti sve, izvaditi iz stomaka svu energiju koju imaju i odigrati utakmicu koja je najvažnija u ovom prvenstvu", rekao je on. Sutrašnju utakmicu će propustiti Miroslav Vulićević zbog kartona a svi ostali, uključujući Danka Lazovića i Milana Lukača su u konkurenciji za tim. "Svi su u trenažnom procesu, svi rade, ko god da igra može da se oporavi (do utakmice sa Zvezdom) tako da neću kalkulisati sa sastavom. Izvodimo najjači sastav na teren", rekao je on. Upitan da li je teško koncentrisati se na utakmicu sa Napretkom pošto se u subotu u Humskoj igra "večiti" derbi, Nikolić je odgovorio odrečno i istakao da je utakmica u Kruševcu "apsolutno važnija" od naredne.

"Ne dozvoljavam ni da se ta reč (derbi) pomene ni prvim slovom. Već sam rekao da ova utakmica nosi veliku važnost i ako neko usmeri i deo svojih misli na nešto što sledi, bićemo u problemu", rekao je trener šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Partizan je u većem delu prolećnog dela sezone na drugom mestu na tabeli, a Nikolić je rekao da veruje da će posle ove sedmice ostali timovi crno-belima "gledati u leđa". "Ne kažem da je to lako, ali verujem. Mnogo toga smo ostavili iza sebe u prethodna tri, četiri meseca i kada je tako imate pravo da se nadate dobrim stvarima. Ja sam optimista, imam puno poverenja u igrače, da li sam u pravu - pokazaće vreme, ali verujem u njih", rekao je Nikolić. Fudbaler Nikola Ninković je četiri utakmice bio van tima zbog suspenzije, a Nikolić je rekao da svaki igrač dobija minutažu prema zalaganju. "Dobio je onoliko koliko je zaslužio, kao i svaki drugi igrač Partizana i ja od toga nikada neću odustati. Nikada jedan pojedinac nije važniji od tima i dok ja budem u klubu minutaža će se deliti po principu zasluga na treninzima, odnosu prema igri i kvalitetu, tim redom", rekao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track