Bajković: Dođe mi da ja šutnem penal!
Foto: Dado Đilas

Promašaji sa bele tačke u derbiju skupo koštali crveno-bele

Bajković: Dođe mi da ja šutnem penal!

Fudbal -
Znam da bi to bilo neozbiljno, ali kroz glavu mi je prolazila misao da uđem u protivnički šesnaesterac, kaže golman Crvene zvezde

Nije mu lako!Posle dva promašena penala igrača Crvene zvezde u derbiju s Partizanom na društvenim mrežama se pojavila inicijativa da najstrožu kaznu ubuduće treba da šutira golman crveno-belih Boban Bajković! Tim povodom razgovarali smo sa čuvarom mreže Zvezde, koji je priznao da mu takve stvari prolaze kroz glavu, ali da bi to bilo neozbiljno.- Šta da kažem pošto se promaše dva penala u tako važnom duelu... Naravno da mi je kroz glavu prošla misao da odem u protivnički šesnaesterac i šutiram. Međutim, to bi bilo nekorektno jer nije praksa da golmani izvode najstrože kazne, mada ponavljam - razmišljao sam da tako nešto uradim - kazao je Bajković i nastavio:- Smatram da smo loše izvodili penale. Svaka čast ovom momku Lukaču, koji je odbranio, tu niko ništa ne može da prigovori. Ali da se ne lažemo, kad igrač dobro izvede najstrožu kaznu, nijedan golman nema šanse da odbrani.Boban Bajković veruje da će njegova ekipa ipak na kraju sezone osvojiti dugo očekivanu titulu.- Svi smo mi iskusni igrači i ne vidim nijedan razlog da ovaj poraz u derbiju poremeti naš cilj, a to je da budemo prvi posle ove sezone. Psihički ovo neće uticati na nas, već se okrećemo narednim mečevima. Teško je kad izgubiš, ali glavu gore - zaključio je Bajković.

Pre tačno 100 derbijaPARTIZAN 1970. GODINE PROMAŠIO DVA PENALA!Interesantno je da Mažić nije jedini arbitar koji je dosudio dva jedanaesterca na „večitom derbiju“. Na 46. odmeravanju Zvezde i Partizana Stevan Kuzminac je tri puta pokazao na belu tačku, od čega su dva penala bila dosuđena za Partizan. Tada je za Zvezdu branio Ratomir Dujković i odbranio je šut Daneta Petrovića, a zatim i Momčila Vukotića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track