SKANDALOZNO: Omladinci Vojvodine salutirali nacistističkim pozdravom

Neprimereno

SKANDALOZNO: Omladinci Vojvodine salutirali nacistističkim pozdravom

Fudbal -
Antifašistička Akcija Novog Sada protestovala zbog ponašanja mladih fudbalera, rođenih 1999. godine i apelovala na ljude u klubu da ih nauče istoriju i pričaju o žrtvama koje su fudbaleri kluba podneli za vreme ratova

Antifašistička Akcija Novog Sada upozorila je na neprimereno ponašanje omladinaca Fudbalskog kluba Vojvodina (igrači rođeni 1999. godine koji salutiraju nacističkim pozdravom.

Ova antifašistička organizacija je objavila i fotografiju, gde se vide osmorica omaldinaca, od kojih četvorica salutiraju.

"Razumemo da su ovi omladinci u uzrastu u kom tek formiraju pogled na život, razumemo i da su proizvod jednog bolesnog i poremećenog društva u kom je normalno i poželjno sve što je nenormalno i bolesno, ali ne razumemo zaposlene u FK Vojvodina koji su zaduženi, pored sportskog, i za pedagoški rad sa ovom decom. Apelujemo na ljude u Vojvodini koji su zaduženi za rad sa omladinskim kategorijama da upoznaju svoje učenike sa žrtvama koje su klub i njeni članovi podneli u borbi protiv fašizma", navodi AFANS.

Ova organizacija navodi da ovakvo ponašanje ne priliči omladincima Vojvodine, kluba čiji su članovi i igrači dali živote u borbi protiv fašizma u Dugom svetskom ratu i Španskom građanskom ratu, braću Peru i Milana Simina, Milana Stoja, Živka Brzaka, Dušana Šućova, Radovana Božina, Svetozara Cvete Džanića i Boška Petrovića.

Kurir sport / 021.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track