UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Murinjo: Rodžers mi je čestitao na pobedi
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Murinjo: Rodžers mi je čestitao na pobedi

Fudbal -
Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da mu je trener Liverpula Brendon Rodžers ipak čestitao na igri i pobedi na Enfildu

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.23:50 - Bakljada za igrače Cibone u ZagrebuNavijači Cibone dočekali su košarkaše zagrebačkog kluba bakljadom posle osvajanja trofeja šampiona regionalne ABA lige.U centru Zagreba nekoliko hiljada navijača pozdravilo je košarkaše Cibone, koji su u u nedelju po prvi put u istoriji osvojili regionalno takmičenje pobedivši Cedevitu. Najveseliji je bio Dario Šarić, koji je bio proglašen za MVP finala ABA lige. Po dolasku igrača Cibone usledila je bakljada.

http://www.youtube.com/watch?v=cJeZZOakXNQ
23:31 - Rodžers dovodi pojačanje za LŠ

23:05 - Murinjo: Trener Liverpula mi je čestitao na pobediTrener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da mu je trener Liverpula Brendon Rodžers ipak čestitao na igri i pobedi na Enfildu. Čelsi je prošlog vikenda pobedio Liverpul sa 2:0, a posle tog meča Rodžers je kritikovao defanzivnu igru ekipe Žozea Murinja."On je inteligentan čovek, verovatno je odgledao snimak utakmice i mislim da je sada shvatio šta se desilo", dodao je Murinjo.22:35 - Real u finalu Lige šampionaFudbaleri Reala pobedili su u Minhenu ekipu Bajerna s 4:0 u revanš meču polufinala Lige šampiona. Real je izborio finale LŠ pošto je u prvom duelu slavio s 1:0. Po dva gola za "kraljevski klub" postigli su Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo.

21:35 - Lazović očekuje pobedu protiv RadaFudbaleri Crvene zvezde Darko Lazović rekao je da njegova ekipa nije poklekla posle poraza od Partizana i da očekuje pobedu protiv Rada u predstojećem kolu. Zvezda će u subotu dočekati Rad u 27. kolu Super lige Srbije. "Dolazi nam Rad, koji je na polusezoni bio otpisan, poslednji, ali tokom proleća dobro igra i sa pravom se nada opstanku. Rad se od našeg poslednjeg susreta dodatno pojačao, podigao je formu i beleži dobre rezultate", kazao je Lazović. Crveno-beli imaju tri boda više od drugoplasiranog Partizana.21:00 - Metalac pobedio CrnokosuKošarkaši valjevskog Metalca savladali su večeras u Kosjeriću ekipu domaće Crnokose sa 79:70 (20:17, 20:18, 16:18, 23:17), u utakmici 5. kola Superlige Srbije. Metalac je zabeležio drugu pobedu u Superligi, a do trijumfa su ga predvodili Popović sa 24, Čakarević sa 19 i Bakić sa 17 poena. U ekipi Crnokose, koja je pretrpela četvrti poraz, najefikasniji su bili Janjušević sa 13 i Stanojević sa 12.20:32 - Verati želi da sarađuje sa AnćelotijemFudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati rekao je da bi voleo da ponovo radi sa trenerom Karlom Anćelotijem, ali je dodao i da nema nameru da napušta francuski klub. Italijanski fudbaler važi za jednog od najperspektivnijeg igrača Evrope, pa ga i, shodno, tome mediji stalno povezuju sa najvećim klubovima. Njega je, navodno, želeo Juventus, a sada se sve više priča da ga bivši trener PSŽ-a želi u Real Madridu.19:56 - Kaka na kraju sezone napušta MilanJedan od najznačajnih fudbalera Milana Brazilac Kaka najavio je mogućnost da na leto napusti redove trofejnog italijanskog kluba. Kaka je rekao je da još nije doneo konačnu odluku o nastavku karijere među rosonerima. Popularni fudbaler vratio se u Milan prošlog leta nakon nezapažene četiri sezone u madridskom Realu, a na 27 utakmica Serije A postigao je sedam golova.19:12 - Del Boske: Nema rasizma u fudbaluSelektor Španije Visente del Boske rekao je da veruje da u fudbalu nema rasizma i da je incident u kojem je navijač Viljareala gađao igrača Barselone Danija Alvesa bananom izolovan slučaj. Tema rasizma u fudbalu ponovo je pokrenuta od incidenta na meču između Viljarela i Barselone kada je jedan navijač domaće ekipe, u trenutku kada se Alves spremao da izvede korner, bacio na teren bananu. Alves je na taj rasistički ispad odreagovao tako što je uzeo tu bananu, pojeo je i nastavio da igra fudbal. Nakon toga, na društvenim mrežama pokrenuta je akcija "Svi smo mi majmuni", kao odgovor na rasizam u fudbalu.

18:49 - Pečnik: Titulu osvajamo i pre poslednjeg kolaFudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik veruje da će lideri Superlige Srbije još pre poslednjeg kola otkloniti sve dileme oko prvaka. Popularni "građevinari" sa Banjice biće, kako se očekuje, veoma neugodan protivnik, jer se bore za opstanak u nacionalnoj Superligi. Utakmica 27. kola Superlige između Crvene zvezde i Rada igra se u subotu od 19.30 sati na stadionu crveno-belih.

18:36 - Havijer Zaneti postaje direktor InteraKapiten Intera Havijer Zaneti okončaće karijeru na kraju sezone i postaće direktor u klubu, potvrdio je danas predsednik tog fudbalskog kluba Erik Tohir. "Razgovori sa Zanetijem traju već nekoliko meseci... Sve je već završeno, on će postati deo uprave kluba", rekao je Tohir. Zaneti je u Interu skoro 19 godina, došao je u klub sa San Sira još 1995. godine iz Banfilda. On će u avgustu napuniti 41. godinu. Tohir je, takođe, danas govorio i o predstojećem prelaznom roku.

18:18 - Nadal i Đoković već u sredu u MadriduNajbolji teniseri sveta Rafael Nadal i Novak Đoković doputovaće u sredu u Madrid gde će naredne nedelje biti odigran četvrti Masters turnir u sezoni. Nadal i Đoković obično na turnire stižu u petak, ali su ovog puta odlučili da dođu dva ranije da bi što spremniji bili za ovaj turnir. Naš teniser je zadobio povredu zgloba uoči turnira u Monte Karlu. Stanje se pogoršalo u četvrtfinalnom meču protiv Španca Giljerma Garsije Lopeza, a još veće bolove Novak je osećao u polufinalu protiv Rodžera Federera. Nadal je poražen u četvrtfinalima turnira u Monte Karlu i Barseloni. Novak bi mogao da preuzme prvo mesto na ATP listi pod uslovom da osvoji turnir u Madridu, a Nadal ispadne pre četvrtfinala.18:01 - Anćeloti: PSŽ ima pobednički mentalitetTrener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da veruje da je njegov bivši klub, Pari Sen Žermen, konačno razvio pobednički mentalitet. Italijanski trener je preuzeo PSŽ u sezoni 2011/12. i tada je klub iz Pariza francuski šampionat završio na drugoj poziciji, iza Monpreljea. Međutim, već u narednoj sezoni klub s Parka prinčeva se okitio titulom. PSŽ je trenutno prvi na tabeli francuskog šampionata sa osam poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Monako.

17:41 - Frank de Bur dobio ponudu TotenhemaTrener Ajaksa Frank de Bur rekao je da je dobio ponudu Totenhema da od sledeće sezone preuzme taj engleski klub. De Bur je rekao da ga je direktor Ajaksa Mark Overmars obavestio o ponudi Totenhema, ali je i istakao da do kraja sezone razmišlja samo o svom trenutnom klubu, koji je već obezbedio četvrtu uzastopnu titulu u Holandiji. 17:24 - Van Persi se za vikend vraća na terenNapadač Mančester junajteda Robin van Persi mogao bi već za vikend da se vrati na teren i zaigra protiv Sanderlenda, rekao je privremeni menadžer kluba Rajan Gigs. Van Persi je prošlog meseca povredio koleno u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Olimpijakosa (3:0), kada je postigao het - trik. Van Persi je u dosadašnjem delu sezone odigrao 25 utakmica i postigao 17 golova za Junajted.

16:58 - Prlainović očekuje pobedu Zvezde u KragujevcuKapiten vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da bi pobeda nad Radničkim u Kragujevcu u drugom meču finalne serije plej-ofa crveno-bele približila odbrani titule prvaka Srbije. Crvena zvezda je u prvom meču u Beogradu savladala kragujevački Radnički sa 12:11, a titulu će osvojiti ekipa koja ostvari tri pobede. Kapiten Radničkog Filip Filipović istakao je da je ekipa spremna i da je zaboravila prethodni poraz u kom je imala dosta grešaka.Druga utakmica finalne serije plej-ofa između Radničkog i Crvene zvezde igra se sutra od 17.45 sati na bazenu Sportskog centra Park.

16:28 - Maksić: Očekivao sam mesto treneraNovi trener rukometaša Partizana Nenad Maksić rekao je danas da je neočekivano dobio to mesto, ali da se zajedno sa klubom pripremao da sledeće sezone uđe u stručni štab. "Postao sam trener pomalo neočekivano u ovom trenutku, ali ne mogu da kažem da se klub i ja nismo pripremali za tu moju ulogu. Bilo je jasno posle povrede ramena da ću morati da završim karijeru i od sledeće sezone bih se našao u stručnom štabu. Ali, eto, očigledno je da u životu ne možemo da biramo kad će nam se nešto desiti", rekao je Maksić uoči trenerskog debija. Partizan će dočekati Metaloplastiku u četvrtak u 18.00 na Banjici, u petom kolu Super lige Srbije.16:03 - Alveš: Španija zaostaje za drugim zemljama

Fudbaler Barselone Dani Alveš rekao je danas da Španije zaostaje za drugim zemljama kada je u pitanju pristup rasizmu. On je na meču sa Viljarealom (3:2) pojeo bananu nakon što su ga gađali navijači domaćih i provocirali na rasnoj osnovi. Ubrzo nakon njegovog poteza na društvenim mrežama pojavile su se slike mnogih sadašnjih i bivših fudbalera kako jedu bananu u znak podrške Alvešu.

http://www.youtube.com/watch?v=_Zcvvd4llyE
15:31 - Inter dovodi dvojicu vrhunskih fudbalera

15:09 - FK Vojvodina i ministarstvo osudili gest mladih fudbalera

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

Fudbalski klub Vojvodina i ministarstvo omladine i sporta osudili su danas gest

nekoliko pionira Novosađana, koji su na jednoj fotografiji salutirali nacističkim pozdravom.14:51 - Golman Čelsija Petr Čeh se vratio treninzimaGolman Čelsija Petr Čeh vratio se danas treninzima sa prvim timom, iako je klub nedavno saopštio da je zbog povrede ramena završio sezonu. Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC) Petr Čeh i kapiten Čelsija Džon Teri danas su trenirali sa ekipom, uoči revanš utakmice polufinala Lige šampiona protiv Atletika iz Madrida. Čeh se povredio u prvoj utakmici protiv Atletika, prošlog utorka.

14:28 - Uvećan nagradni fond na Vimbldonu za četiri miliona dolaraNagradni fond trećeg teniskog grend slem turnira u sezoni, Vimbldona, uvećan je za četiri miliona dolara i ove godine iznosiće nešto više od 42 miliona dolara, saopštili su danas organizatori. Pobednici Vimbldona u muškoj i ženskoj konkurenciji zaradiće po 2,9 miliona dolara, što je 10 odsto više nego što su prošle sezone zaradili Endi Marej i Marion Bartoli. Znatno uvećanje odnosi se na premiju igrača koji ranije ispadnu iz takmičenja, pre trećeg kola i oni će dobiti 12,5 odsto više nego prošle godine. Takmičenje na Vimbldonu održaće se od 23. juna do 6. jula u Londonu.

13:51 - Milica Mandić predvodi Srbiju na EP u BakuuOlimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić predvodiće reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, koje će se od 1. do 4. maja održati u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu. Pored Mandićeve, Srbiju će predstavljati još 14 takmičara, a prvi na tatami izlaze Miloš Kilibarda u kategoriji do 54 kilograma, Relja Prosenica (+87) i Jovana Petrović (do 46). 13:14 - Januzaj na širem spisku igrača Belgije za SP

Adnan Januzaj, Foto: AP
Adnan Januzaj, Foto: AP

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Mark Vilmots rekao je danas da je fudbalera Mančester junajteda Adnana Januzaja uvrstio na širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Januzaj je rođen u Briselu 1995. godine, a njegovi roditelji, kosovski Albanci, su emigrirali iz tadašnje Jugoslavije u Belgiju, pa je on mogao da bira za koju će reprezentaciju nastupati, Srbiju, Belgiju, Albaniju, a pominjala se i Engleska i Kosovo.12:54 - Denis: Sena je bio veliki takmičar i dobar čovek

Ajrton Sena, Foto. Reuters
Ajrton Sena, Foto. Reuters

Bivši direktor ekipe Meklarena Ron Denis rekao je da je svet zapamtio legendarnog vozača Formule jedan Ajrtona Senu po njegovoj dobroti, velikom takmičarskom duhu i principima. Sena je poginuo 1. maja 1994. godine tokom trke Formule jedan za Veliku nagradu San Marina na stazi Imola, kada je u krivini izleteo sa staze i pri brzini od 200 kilometara na sat udario u zaštitni zid.

12:37 - Sponzori napuštaju Kliperse zbog rasističkog ispada predsednika SterlingaSponozori Los Anđeles Klipersa prestali su da finansijski pomažu klubu zbog rasističkih izjava vlasnika Donalda Sterlinga. Četiri firme, među kolim je i Mercedes, odlučile su da smanje sponzorstvo, dok je proizvođač energetskih napitaka Red Bul prekinuo oglašavanje. Sterling je u telefonskom razgovoru sa svojom, znatno mlađom devojkom, negodovao zbog toga što se ona slikala sa Medžikom Džonsonom i poručio joj da "ne pomišlja da crnce dovodi na utakmice".12:30 - Maradona kakvog niste videli do sada

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na internet kanalu Jutjub objavljen je video klip posvećen Dijegu Armandu Maradoni

, jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

11.49 - Događaj dana je revanš polufinala Lige šampiona Bajern – Real. Domaćine brine efikasan Realov trio.

11:46 - Venger: Povrede su nas koštale titule

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da njegova ekipa ove sezone nije osvojila titulu u Premijer ligi zbog velikog broja povreda."Još jedna pobeda i sigurno ćemo biti među prve četiri ekipe. To će pokazati da je naš tim imao kontinuitet dobrih rezultata. Mislim da smo ove sezone 17 puta bili na prvom mestu na tabeli, ali u najvažnijem delu sezone izgubili smo mnogo igrača zbog povreda", rekao je Venger.11:12 - Rodžers: Suarez je inteligentan, a njegova igra je magičnaMenadžer Liverpula Brendan Rodžers ocenio je danas da je njegov napadač Luis Suarez izuzetno inteligentan, iako to do sada možda nije pokazivao na terenu."Mnogi ne vide da je Luis veoma inteligentna osoba van terena, koja to nije pokazivala na terenu. On je igrač sa ulice, nemilosrdan je u svom poslu, njegova lepota je u kreativnosti i inovativnosti, a igra koju pokazuje u kaznenom prostoru i oko njega je magična", rekao je Rodžers.

10:53 - Antonio Banderas oduševljen Srbinom: Vladimir Štimac je budućnost Unikahe

http://www.youtube.com/watch?v=K_ayOsuhITc
Poznati glumac Antonio Banderas prisustvovao je utakmici košarkaša Unikahe protiv ekipe Rio Natura u Endesa ligi i tom prilikom pohvalio srpskog reprezentativca Vladimira Štimca.10:07 - Suarez snimio kućni video sa suprugom kao zahvalnicu za nagradu najboljeg
http://www.youtube.com/watch?v=kaZ-8Ez8K3E
Fudbaler Liverpula Luis Suarez najbolji je fudbaler Premijer lige u izboru Udruženja profesionalnih igrača Premijeršipa. Na tituli se zahvalio u kratkom kućnom videu sa svojom suprugom.10:01 - Teniski savez Srbije pomaže sanaciju terena u ProkupljuTeniski savez Srbije uputio je pola miliona dinara pomoći za rekonstrukcju kompleksa teniskih terena u Prokuplju, teško oštećenih u nedavnim poplavama. "Upoznali smo se sa velikom štetom koju je poplava pričinila Kompleksu teniskih terena kraj reke Toplice i odlučili da teniskom klubu Topličanin kao pomoć u sanaciji štete uplatimo pola miliona dinara", rekao je nakon obilaska terena savetnik predsednika Upravnog odbora TSS Radmilo Armenulić.

09:38 - Majami u polufinalu, Atlanti fali još korakPrvi polufinalista plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) postao je Majami, na korak do istog cilja nalazi se Atlanta, dok San Antonio i Dalas na Zapadu posle jutrošnje utakmice kreću od početka.Rezultati četvrtfinalnih serija:ISTOČNA KONFERENCIJAIndijana - Atlanta 97:107 (21:20, 19:41, 27:26, 30:20) - rezultat u seriji je 2:3Šarlot - Majami 98:109 (27:26, 27:26, 17:32, 27:25) - 0:4, Majami u polufinaluZAPADNA KONFERENCIJADalas - San Antonio 89:93 (23:18, 13:32, 29:23, 24:20) - 2:2

09:27 - Na aukciji za pomoć Nađi Novaković 130 dresova

Nađa Novaković
Nađa Novaković

Aukcija dresova, sa koje je sav prihod namenjen fondu za pomoć devetogodišnjoj Nađi Novaković

kojoj je hitno potrebno 300.000 evra za operaciju koštane srži u Nemačkoj, održana je u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu u Beogradu. Na aukciji se našlo 130 autentičnih dresova, među kojima Nemanje Vidića, Dijega Košte, Radamela Falkaa, Dragana Stojkovića, Zlatana Ibrahimovića, Dejvida Bekama, Predraga Stojakovića i brojnih drugih poznatih svetskih sportista.Tom prilikom sakupljeno je više od 50.000 evra.

09:00 - Vesti koje su obeležile nedelju 27. april možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track