SPREMA OSVETU: Barselona mora da pusti Atletiko kako Real ne bi postao šampion
Foto: Kurir

Španski triler

SPREMA OSVETU: Barselona mora da pusti Atletiko kako Real ne bi postao šampion

Fudbal -
Biće zanimljivo videti da li će Barselona "pustiti" Atletiko kako bi napakostila Realu, koji bi u tom slučaju definitivno ostao bez titule

Atletiko, Real ili Barselona. Minulo 36. kolo Primere, u kome su sva tri pretendenta za titulu u Španiji ostala bez pobede nije donelo rešenje po pitanju šampiona, naprotiv situacija se još više zakomplikovala.

U najboljoj poziciji je i dalje Atletiko, uprkos porazu od Levantea, ali će četi Dijega Simeonea po svemu sudeći biti potreban najmanje bod na gostovanju Barseloni u poslednjem kolu.

Ukoliko dođe do takvog scenarija, biće zanimljivo videti da li će Barselona "pustiti" Atletiko kako bi napakostila Realu, koji bi u tom slučaju definitivno ostao bez titule. Naravno, uz očekivane rezultate do tog meča.

ATLETIKO (88 bodova) - Malaga, Barselona

Foto: AP
Foto: AP

Za Atletiko je situacija čista jer sami odlučuju o svojoj sudbini. Za titulu prvaka potrebna su im četiri boda u poslednja dva kola. Atletiko u narednom kolu dočekuje Malagi, u meču gde je apsolutni favorit i gde se tri boda ne dovode u pitanje.

Poslednje kolo donosi derbi Barselona - Atletiko, a gostima će trebati jedan bod. U slučaju poraza od Barselone, titulu bi osvojili Barsa ili Real.

BARSELONA (85 bodova) - Elče, Atletiko

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barselona je minulog vikenda doživela dva velika šoka u zaustavnom vremenu. Prvo je na svom terenu primila gol od Hetafea za konačnih 2:2, a potom je na njenu štetu stigao i gol Ronalda protiv Valensije, takođe za konačnih 2:2. Da je Real poražen od Valensije, Barsa bi sa šest bodova u naredna dva kola sigurno bila prvak Španije.

Zbog takvog razvoja situacija, Barselona samo na jedan način može do titule. Mora da pobedi Elče u gostima i Atletiko kod kuće, a drugi uslov je da Real ne osvoji svih devet bodova u naredna tri meča.

Najcrnji scenario po "Blaugranu" jeste onaj u kome će morati da odluče da li će prvak biti Atletiko ili Real. Barsa bi u tom slučaju svakako radije želela da ne savlada Atletiko, a opet to ne bi smelo da bude očigledno.

REAL (83 bodova) - Valjadolid, Selta, Espanjol

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Kraljevići" do kraja prvenstva imaju tri meča, jedan više u odnosu na rivale. Već u sredu u zaostalom meču 34. kola idu na teško gostovanje Valjadolidu koji se bori za opstanak.

Narednog vikenda tim Karla Anćelotija očekuje još jedno teško gostovanje, protiv Selte u Vigu. Selta nema imperativ pobede, ali činjenica da na klupi sedi Luis Enrike, koji je viđen za novog trenera Barselone, dovoljno govori u kakvom raspoloženju će Real biti dočekan.

Ukoliko uspešno savlada ta dva gostovanja, Real u poslednjem kolu kod kuće ne bi smeo da ima težak posao protiv Espanjola, pogotovo ukoliko ta utakmica znači i proslavu titule.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track