SLOBODA OTIŠLA KORAK DALJE: Skupština razmatra istupanje iz lige
Foto: Fksloboda.rs

Užičani besni

SLOBODA OTIŠLA KORAK DALJE: Skupština razmatra istupanje iz lige

Fudbal -
Vanredno zasedanje najvišeg tela užičkog fudbalskog kluba zakazano je za 8. maj

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sloboda zasedao je u ponedeljak uveče i doneo odluku da se zakaže Vanredna skupština kluba za četvrtak, 8. maj, na kojoj će biti rasprave o samo jednoj tački dnevnog reda:

"Razmatranje predloga Upravnog odbora kluba o istupanju iz takmičenja u Superligi Srbije"!

Dan pre toga, u Staroj Pazovi, biće održan Izvršni odbor Superlige, na koji je inače od strane Užičana "prozvani" prvi čovek Zajednice Zvezdan Terzić pozvao i predsednika Slobode, Dragana Subotića, da kaže sve što ima.

Međutim, u međuvremenu zasedalo se u Užicu i UO je doneo još jednu odluku:

"Zadužuje se Predsednik Upravnog odbora Dragan Subotić da na predstojećim Izvršnim odborima FSS i Zajednice klubova Super lige argumentovano izloži sve naše tvrdnje i stavove koji se tiču regularnosti takmičenja u Superligi Srbije i šteti nanetoj FK Sloboda u takmičarskoj 2013/2014.godini".

"Podržavaju se zaključci sa vanredne sednice Sekretarijata kluba održane 5. maja 2014.godine sa zahtevom za hitno zakazivanje Izvršnih odbora FSS i Zajednice klubova Superlige Srbije. Imajući u vidu napore Vlade Republike Srbije u borbi protiv korupcije i kriminala, Upravni odbor kluba insistira da najviši organi FSS i Zajednice klubova Super lige razreše nastalu situaciju, u suprotnom - klub će upoznati UEFA sa svim dešavanjima".

Ovaj dokument, sa naslovom "Istina je preča od koristi" (Henri Poenkare) dostavljen medijima u ponedeljak uveče, potpisao je predsednik UO FK Sloboda, Dragan Subotić.

"Na vanrednoj sednici Upravnog odbora FK Sloboda iz Užica održanoj 05. maja 2014. godine donete su sledeće odluke:

"U već dužem vremenskom periodu FK Sloboda Point preko saopštenja, konferencija za štampu, odluka Sekretarijata kluba i Upravnog odbora, i novinara koji su upoznati sa višedecenijskim dešavanjima u našem fudbalu, ukazuje na NEREGULARNOST takmičenja. Nažalost, fudbalska organizacija, u vreme dok se zvanični državni organi bore za vraćanje države u normalno stanje, ćuti kao da se ništa ne dešava, iako svi vide da je naš fudbal van sistema, u blatu u kakvom do sada nikada nije bio.

U srpskom fudbalu caruju burazerski dogovori, nameštaljke, krojenje tabele ... Naš klub je glineni golub na truloj tarabi srpskog fudbala.

Život i rad u fudbalskoj Srbiji nije pozorišna, već cirkuska predstava u kojoj su uloge poznate i podeljene. U toj i takvoj cirkuskoj predstavi, sudije su izvršioci odluka naredbodavaca. Protiv njih će klub tražiti odgovornost, ne samo da bismo zaštitili interese našeg kluba, već i srpskog fudbala u celini, jer ne želimo da potpuno potone u nameštaljkama i režiranim farsama.

FK Sloboda, koja je toliko dala jugoslovenskom i srpskom fudbalu, da bi joj Fudbalski savez Srbije trebalo da dodeli posebno priznanje, u Kruševcu je najblaže rečeno pokradena. Našem klubu se više ne krade skriveno, već očigledno, ne krade nam se iz džepova već iz očiju. Na svu sreću postoje televizijski snimci svih utakmica, u kojima je naš klub DRASTIČNO oštećen.

Oštećeni smo za penal i regularno postignut pogodak, što je nastavak već viđenog: u Novom Pazaru protiv FK Novi Pazar, na Karaburmi protiv OFK Beograda, u Kragujevcu protiv Radničkog, u Užicu protiv FK Vojvodine itd. To je samo deo otimačine koja je nastavljena iz jesenje polusezone.

U ovogodišnjem prvenstvu naš klub je, sudijskim odlukama, oštećen za minimum 20 (slovima: dvadeset) bodova. Zbog kafanskog suđenja, za kafanskim šarenim stolnjacima, uz iće i piće, što je uobičajen folklor našeg etno fudbala, umesto da bude pri vrhu tabele i da se bori za izlazak na evropsku scenu, prinuđen je, odnosno primoran, da se bori za opstanak u ligi sa klubovima koji po fudbalskim kriterijumima našem klubu nisu ni izbliza dorasli.

Najtužnije je, što u ovom procesu uništavanja Slobode i nekih drugih klubova, koji se bore protiv ovog stanja u srpskom fudbalu, pored sudija učestvuju delegati, kontrolori i druga zvanična lica. Svi oni ne učestvuju u praćenju fudbalske igre i ispunjavanju svojih fudbalskih obaveza i zadataka. Sa žaljenjem konstatujemo, uz čast retkim izuzecima, ali to je tako i NIKAKO DRUGAČIJE", potpisano je u saopštenju UO FK Sloboda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track