Miodrag Zečević: Sa dva miliona igramo Evropu
Foto: Saša Pavlić

UEFA zadovoljna Zvezdinim raportom

Miodrag Zečević: Sa dva miliona igramo Evropu

Fudbal -
Crvena zvezda nije prolongirala postupak u Nionu, iako smo na to imali pravo, kaže generalni sekretar kluba Miodrag Zečević

Nije bilo lako.

Crvena zvezda ubedila je UEFA čistim papirima vezanim za dugove prema bivšim igračima i tako uspela da obezbedi gotovo sigurno igranje u Evropi sledeće sezone, zaključak je jučerašnjeg izlaganja genseka Miodraga Zečevića.

Prvi administrativac crveno-belih objasnio je da je za izmirivanje dugova potrebno oko dva miliona evra.- Optimista sam povodom toga da Crvene zvezde igra u Evropi! Da pojasnim, ukoliko arbitraža izrekne odluku koja je povoljna za nas, to znači da Crvena zvezda ostaje u postupku za licenciranje. Drugi deo naših obaveza odnosi se na izmirivanje dugova do 30. maja. Očekujem da dobijemo evrolicencu na normalan način, uz poštovanje procedure - rekao je Miodrag Zečević i dodao:- Arbitražni postupak određuje dobijanje licence, ali mora da se poštuje finansijski fer-plej. UEFA konstatuje faktičko stanje, odnosno kako smo plaćali do kraja marta, a tu za nas nema straha. Nismo prolongirali postupak u Nionu kako ne bismo pali pod udar UEFA, iako smo na to imali pravo. Zato se to zove fer-plej, i mi ćemo tako i igrati.UEFA je od Crvene zvezde tražila dodatnu dokumentaciju, koju je njihov službenik već imao u svom uvidu prilikom posete Marakani.- Čovek iz UEFA je bio kod nas u martu i video finansijski izveštaj nezavisnog revizora. Oni sad traže te papire i, naravno, mi ćemo ih poslati. Do 30. maja potrebno je da obezbedimo dva miliona evra kako bismo igrali Evropu - poručio je Zečević.

Zečević: Očekujem da 30. maja dobijemo evrolicencu
Zečević: Očekujem da 30. maja dobijemo evrolicencu

Odvojeni slučajeviS RADOM PRED UEFA I FSSPrema informacijama Kurira, Miodrag Zečević je u Nionu oborio tužbu FK Rad. Naime, kroz papire nije bilo jasno kome Crvena zvezda duguje 1,7 miliona evra, da li Radu, ili bivšem finansijeru Ranku Stojiću.- Pred Arbitražnom komisijom FSS pokrenut je postupak Rada protiv nas i on je u toku. To ide dvostepeno i odvojeni su slučajevi - rekao je Zečević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track