OPET NA MARAKANI: Pehar se čeka sedam godina
Foto: Zoran Šaponjić

Po zimi, kiši, suncu, snegu

OPET NA MARAKANI: Pehar se čeka sedam godina

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde rešili da, bez obzira na vremenske prilike, titulu proslave vožnjom po Beogradu u otvorenom autobusu

Povratak trofeja.Fudbaleri Crvene zvezde odlučili su da, bez obzira na vremenske prilike u četvrtak, povratak titule na Marakanu proslave vožnjom Beogradom u autobusu sa otvorenim krovom. Iako meteorolozi predviđaju jaku kišu, tmurno i hladno vreme, Milijaš, Ninković, Mrđa, Bajković, Lazović, Pečnik i društvo odlučili su da se ponašaju u skladu s pesmom Delija čiji stihovi glase: „Po zimi, kiši, suncu, snegu ili košavi, mi bodrimo te uvek, Zvezdo, ma gde bila ti. Pravi delija veran je ko pas, uvek, Zvezdo, računaj na nas“.

Fudbalski klub Crvena zvezda iznajmio je autobus sa otvorenim krovom od Skupštine grada, a vozilo je trenutno na brendiranju, gde će biti ofarbano u crveno-bele boje. Autobus će napraviti krug na relaciji Marakana - centar grada - Marakana. Bez obzira na najavu lošeg vremena, na Marakani očekuju da će stadion biti dupke pun.- Očekujem da dođe što više navijača na Marakanu u četvrtak, da nas bude više od 50.000. Svi zajedno dočekali smo trenutak da jedna utakmica odlučuje o šampionskoj tituli. Svi zvezdaši zato treba da dođu na naš stadion i uzmu titulu - rekao je za Kurir u ime fudbalera, stručnog štaba i uprave portparol kluba Marko Nikolovski.Rukovodstvo Crvene zvezde nije slalo specijalne pozivnice legendama kluba, ali nadaju se da će svi bivši fudbaleri crveno-belih koji se nađu u Beogradu doći na Marakanu, gde ih čekaju mesta u VIP loži na zapadnoj tribini.Spekuliše se da će na proslavu titule doći Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Vladimir Jugović, Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Marko Pantelić, Mihajlo Pjanović, Perica Ognjenović, Goran Bunjevčević... Biće tu i vaterpolisti, šampioni države, kao i sportisti iz ostalih sekcija kluba.

Prvo pojačanjeSTIŽE BABOVIĆ Stefan Babović (27) trebalo bi da zameni Nenada Milijaša u Crvenoj zvezdi. Izdanak fudbalske škole Partizana i prošlog leta je dovođen u vezu sa crveno-belima, a sad je njegov transfer na Marakanu mnogo ozbiljnije pitanje.

Akcija DelijaCRVENO-BELI BEOGRADNavijači Crvene zvezde titulu slave u četvrtak okupljanjem kod Beogradskog pobednika. Delije će delove grada obojiti u crveno-belo. Zvezdini navijači spremaju žurku pod parolom „Pobedom do titule, neka slavi Beograd, neka slavi Srbija“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track