SKANDAL: Šuker zabranio Srbinu da dodeli pehar Kupa Hrvatske
Foto: Zorana Jeftić

Neprimeren potez

SKANDAL: Šuker zabranio Srbinu da dodeli pehar Kupa Hrvatske

Fudbal -
Doprinos Jovanovića hrvatskom fudbalu proteklih godina isključivo se manifestovao negativnim stavom prema hrvatskom fudbalu uopšteno, što ga čini neprimerenom osobom da učestvuje u svečanosti dodele pehara

ZAGREB - Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker potvrdio je da je on doneo odluku da ministar sporta u vladi Hrvatske Željko Jovanović ne dodeli pehar i medalje namenjene pobedniku Kupa ove zemlje.

Kako navode mediji, Šuker je tu odluku obrazložio time da je Jovanović, inače srpske nacionalnosti, često isticao negativan stav prema hrvatskom fudbalu.

"U sklopu fudbalskog protokola o kojem odlučuje HNS, doneo sam odluku da Željko Jovanović ne može da učestvuje u ceremoniji dodele pehara i medalja. Doprinos Jovanovića hrvatskom fudbalu proteklih godina isključivo se manifestovao negativnim stavom prema Hrvatskom fudbalskom savezu, fudbalskim čelnicima i hrvatskom fudbalu uopšteno, što ga čini neprimerenom osobom da na prazniku hrvatskog fudbala, finalu Hrvatskog fudbalskog kupa, učestvuje u svečanosti dodele pehara", stoji u saopštenju Šukera.

Fudbaleri Rijeke osvojili su Kup pošto su u dvomeču bili bolji od Dinama. Prema protokolu, predsednik Hrvatske je Ivo Josipović je trebao da preda trofej, ali je on bio sprečen, pa je sledeći na listi po protokolu HNS trebao da bude ministar sporta.

Ministar Željko Jovanović pre dve godine našao se na udaru Zdravka Mamića koji je tada rekao da Srbin ne može da vodi hrvatski sport.

"On je najveći hrvatomrzac. On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... On ima krvna zrnca koja mrze sve hrvatsko... Kod njega ne vidite osmeh nego očnjake iz kojih izlazi krv... On je uvreda za hrvatski mozak... Čovek koji je Srbin i nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva...", rekao je tada Mamić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track