BIVŠI KAPITEN ORLOVA U AKCIJI: Dejan Stanković skuplja pomoć za ugrožene
Foto: Saša Pavlić

Osniva fondaciju

BIVŠI KAPITEN ORLOVA U AKCIJI: Dejan Stanković skuplja pomoć za ugrožene

Fudbal -
Stanković je razgovarao sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i finaliziraju se detalji o humanitarnoj pomoći koju će nova fondacija "Dejan Stanković za Srbiju" u narednim danima dopremiti ugroženom stanovništvu Srbije

BEOGRAD - Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković počeo je sa sakupljanjem pomoći za ljude iz područja pogođenih poplavama.

Stanković je razgovarao sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i finaliziraju se detalji o humanitarnoj pomoći koju će nova fondacija "Dejan Stanković za Srbiju" u narednim danima dopremiti ugroženom stanovništvu Srbije.

Fondacija će okupiti srpske sportiste iz zemlje i inostranstva koji žele da pomognu, a sredstva koja se prikupe biće namenjena za kupovinu namirnica, odeće i lekova, kao i za sanaciju nakon završetka tragičnih nepogoda koje su zadesile Srbiju.

"Nisam u Srbiji, ali me boli muka koju naši ljudi proživljavaju, saosećanje je ogromno i želim da pomognem na sve načine na koje mogu. Sportisti su uvek uz svoj narod, to nam je najvažnije i tako je i sada. Želja mi je da iskoristim svoj ugled da pomognem Srbiji i da okupim što više sportista iz inostranstva koji su izrazili želju da pomognu. U ovakvim trenucima, potrebe ugroženih svi moramo da stavimo ispred svojih potreba i damo sve od sebe da pomognemo da se ublaži tragedija koja je zadesila našu zemlju", rekao je Stanković u razgovoru sa Udovičićem.

Ministar Udovičić je u ime vlade zahvalio Stankoviću, ali i svim sportistima koji zajedno sa ostalima danonoćno brane Srbiju od katastrofe koja nas je zadesila i istakao da će pomoć naših sportista odmah biti raspoređena tamo gde je najpotrebnije.

"Građanima Srbije je potrebna pomoć i za svaku je pohvalu ovakva inicijativa. Dejan je još jednom pokazao da ima veliko srce. Ovo je sjajan ljudski čin. Želim i da zahvalim svim našim sportistima, sportskim savezima, klubovima, kancelarijama za mlade, policiji, vojsci, vatrogascima i svima koji brane svoju zemlju i koji su se danonoćno angažovali na svim područjima pogođenim poplavama. Apelujem na sve naše sportiste u inostranstvu da se okupe oko ove Dejanove inicijative i pomognu našim građanima u ovim teškim trenucima", rekao je Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track