IVANOVIĆ POTRESEN: Mnogo me je pogodilo ono što sam video, kao i sve ljude u Srbiji
Foto: Dado Đilas

Kapiten "orlova" o situaciji u našoj zemlji

IVANOVIĆ POTRESEN: Mnogo me je pogodilo ono što sam video, kao i sve ljude u Srbiji

Fudbal -
Ivanović je zahvalio ljudima, koji su u njegovom rodnom gradu Sremskoj Mitrovici za kratko vreme podigli bedem od džakova i sprečili mnogo veću katastrofu

BEOGRAD - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da će nacionalni tim na američkoj turneji pokušati da zabeleži dobre rezultate i na taj način bar donekle obraduje narod u poplavljenim područjima.

"Ova turneja mora da bude naša mogućnost da lepim vestima obradujemo narod. Utakmica protiv Brazila u Brazilu dečački je san svakog fudbalera. Tako treba da se gleda meč u Sao Paolu. A provere protiv Jamajke i Paname su svojevrstan uvod u kvalifikacije. I ispit našeg profesionalizma", rekao je Ivanović.

On je zahvalio ljudima, koji su u njegovom rodnom gradu Sremskoj Mitrovici za kratko vreme podigli bedem od džakova i sprečili mnogo veću katastrofu.

"Nažalost, sve što sam video u drugim mestima, mnogo me pogodilo, kao i sve ljude u našoj zemlji. Ne bih imenovao ljude iz sveta koji su mi se javili, ponudili i pružili pomoć. Samo bih se svima njima zahvalio. Značilo mi je mnogo i to što su se javili, mislili na mene i moju zemlju", dodao je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov uputio je u svoje i u ime svih saigrača iz reprezentacije saučešće porodicama koje su u poplavama izgubile najbliže.

"Pomoć ugroženima mora da potraje, da se akcije ne završe brzo, jer dugo ćemo se oporavljati. Isto tako, potrebno je da se okrenom budućnosti. Očekuje nas turneja, tri utakmice, obaveza da osvetlamo obraz Srbije i napravimo korak napred u smislu jačanja tima za jesenje kvalifikacije", rekao je Kolarov.

Srbija će tokom američke turneje odigrati tri prijateljske utakmice - protiv selekcija Jamajke 26. maja u Njujorku, pet dana kasnije protiv Paname u Čikagu i 6. juna protiv Brazila u Sao Paolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track