FUDBALERI O GESTOVIMA SAIGRAČA: Hvala im što nam pomažu!
Foto: Saša Pavlić

Reprezentativci oduševljeni

FUDBALERI O GESTOVIMA SAIGRAČA: Hvala im što nam pomažu!

Fudbal -
Kapiteni reprezentacije Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov oduševljeni što je gotovo ceo svet složan u tome da pomogne našoj zemlji
1 / 7 Foto: Saša Pavlić

Dobro se dobrim vraća!Velika tragedija koja je zadesila Srbiju proteklih dana bukvalno je ujedinila celu sportsku Evropu, pa tako pomoć nastradalima u strahovitim poplavama stiže sa svih strana. Saigrači srpskih fudbalskih reprezentativaca aktivno učestvuju u davanju dobrovoljnih priloga, zbog čega se najbolji srpski fudbaleri osećaju ponosno.

Heroji Sremske Mitrovice- Heroji su svi oni koji su, kao recimo u mojoj Sremskoj Mitrovici, veoma brzo uspeli da podignu bedeme i zaustave veću katastrofu. Nažalost, u nekim drugim krajevima Srbije poplava je uništila sve što su ljudi imali, i to me je veoma pogodilo. Naravno, pomoć su ponudili mnogi, mada ne bih sad o imenima, ali zahvaljujem im svima što misle na mene i moju zemlju - kaže kapiten Branislav Ivanović i dodaje:- Kad je nekima drugima u prošlosti bilo teško, mi smo se ponašali na isti način, pa nam se oni danas, da se tako izrazim, revanširaju. Fudbal jeste u drugom planu, ali ova turneja je naša mogućnost da lepim vestima obradujemo narod.

Kompani prvi pomogaoIako se imena donatora ne izgovaraju jasno, nije tajna da je među prvima 10.000 funti priložio kapiten Mančester sitija Vensan Kompani, što potvrđuje i njegov saigrač Aleksandar Kolarov.- Činjenica da u ovim poplavama nije stradao niko iz moje najbliže okoline ne umanjuje tugu i saosećanje sa svima koji su izgubili drage osobe, i ja im u svoje ime i ime svih reprezentativaca izjavljujem saučešće. Mnogi su pomogli, svako onoliko koliko je mogao, i hvala im na tome. Ipak, pomenuo bih Kompanija, koga sam prvog pozvao kao sponu između nas igrača i rukovodstva, a on je odmah pomogao - kaže zamenik kapitena.

Nemanja GudeljMOJI SU, SREĆOM, DOBROFudbaler holandskog AZ Alkmara Nemanja Gudelj ističe da je bio mnogo zabrinut.- Rodbina koju imam u Hercegovini, na sreću, nije stradala tokom poplava. Družeći se s Filipom Đuričićem, nebrojeno puta bio sam u Obrenovcu, gde sam stekao mnogo prijatelja, i zato me sve ovo mnogo potreslo - kaže Gudelj.

Stub odbraneBANE NA BEDEMIMAKapiten „orlova“ je tokom dana stigao da obiđe rodnu Sremsku Mitrovicu, gde se sastao s ljudima iz Kriznog štaba za odbranu tog grada i obišao volontere na nasipima.Ubrzo nakon što se pročulo da je slavni sugrađanin stigao, na društvenim mrežama raširila se poruka da Sremska Mitrovica više nema razloga za brigu jer je situacija pod kontrolom stuba odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track