NAJTEŽI FUDBALSKI ZADATAK: Samo dvojica su osvojila Ligu šampiona i Mundijal u istoj godini
Foto: Reuters

Zadatak za velikane

NAJTEŽI FUDBALSKI ZADATAK: Samo dvojica su osvojila Ligu šampiona i Mundijal u istoj godini

Fudbal -
Dva legendarna fudbalera su za sada uspela, ove sezone bi još neko mogao da im se pridruži

Ovo je godina za fudbalske sladokusce jer nakon uzbudljivih nacionalnih šampionata sledi finale Lige šampiona i potom, Mundijal, kao šlag na torti.

U godinama kada se igra Mundijal, fudbaleri imaju jedinstvenu priliku da uđu u istoriju tako što će ostvariti jedan od najvećih podviga u istoriji fudbala - osvajanje Mundijala i Lige šampiona u istoj sezoni.

Do sada je, od kada se klupsko evropsko prvenstvo zove Liga šampiona, to pošlo za nogom samo dvojici fudbalera. U pitanju su Kristijan Karembe koji je 1998. godine osvojio titulu sa Real Madridom u Ligiu šampiona a potom i sa Francuskom na Mundijalu. Drugi igrač je Roberto Karlos, koji je takođe sa Realom postao prvak Evrope 2002. godine a potom sa Brazilom osvojio i Svetsko prvenstvo.

Ove godine, takvu priliku će imati brojni finalisti Lige šampiona, u zavisnosti od toga ko bude slavio u finalu.

Ako Real Madrid osvoji titulu prvaka Evrope, Kasiljas, Ramos, Varan, Koentrao, Iljaramendi, Modrić, Di Marija, Benzema, Ćabi Alonso, Pepe, Ronaldo, Marselo, Arbeloa i Isko bi to mogli da ostvare u slučaju da sa svojim nacionalnim timom trijumfuju na Mundijalu.

Kod Atletika to bi mogli da ostvare Kurtoa, Godin, Huanfran, Koke, Dijego Kosta ili David Vilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track