ZBOG NATPISA SRBIJA DO TOKIJA: Bošnjaci tužili Kolarova i Nastasića
Foto: Instagram

FA Engleske pokrenula istragu

ZBOG NATPISA SRBIJA DO TOKIJA: Bošnjaci tužili Kolarova i Nastasića

Fudbal -
Zanimljivo je da se na slici pored Kolarova i Nastasića nalazi i Edin Džeko, kome ni najmanje ne smeta natpis na majicama

Na zahtev Kongresa Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) i Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK), Engleska Fudbalska Asocijacija (FA) navodno je pokrenula istragu protiv srpskih fudbalera iz Mančester Sitija Aleksandra Kolarova i Matije Nastasića zbog ponašanja tokom slavlja za osvojenu titulu prvaka Premijerlige 11. maja.

Bošnjacima iz Amerike je zasmetalo to što su srpski igrači tokom proslave nosili majice sa natpisom "Srbija do Tokija".

"U korespondenciji koja je primljena u službi za odnose s javnošću KBSA, predstavnik komunikacije FA navodi da se “istražuje slucaj” i “da su kontaktirana oba igrača kako bi pojasnili svoje ponašanje”.Ova dva fudbalera su odlučili da proslave titulu noseći posebno napravljene bele majice sa veoma istaknutim i uvredljivim srpskim ultranacionalističkim sloganom “Srbija do Tokija” koji su korišteni od strane srpskih vojnih i paravojnih snaga", stoji između ostalog u saopštenju.

Zanimljivo je da se na slici pored Kolarova i Nastasića nalazi i Edin Džeko, kome ni najmanje ne smeta natpis na majicama.

Engleski mediji za sada nemaju nikakvu informaciju o ovom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track