DRULOVIĆU PRIJA REGE: Srbija bolja od Jamajke u Nju Džersiju

Prijateljski meč

DRULOVIĆU PRIJA REGE: Srbija bolja od Jamajke u Nju Džersiju

Fudbal -
U pobedi nad od 2:1 golove su postigli Tadić i Kolarov, koji je i promašio penal

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je odgovarajuću selekciju Jamajke (2:1) u prvoj od tri prijateljske utakmice, koje će igrati na turneji po Americi i Brazilu.

Izabranici vršioca dužnosti selektora Ljubinka Drulovića, koji je u tom statusu na klupi nacionalnog tima ostvario drugu pobedu, odigrali su kvalitetno posebno u prvih 45. minuta meča na praznom stadionu u Nju Džersiju, kada su potpuno gospodarili terenom.

Od prečke Lazara Markovića u trećem minutu, golova Tadića u 13. i Kolarova dever minuta kasnije do odličnih pokušaja Tošića i velike šanse Mitrovića, sve je u tom delu igre bilo na strani našeg tima.

Na startu drugog poluvremena u timu Srbije nije bilo promena, ali je Jamajka za razliku od prvih 45. minuta počela odlučnije i uspela da smanji rezultat na 2:1. Siton je dobro skočio u šesnaestercu srpskog tima i iako je bio usamljen uspeo je u 53. minutu da matira Vladimira Stojkovića. Nekoliko minuta posle gola Jamajka je bila bolja, pa je Drulović na isteku sata igre umesto Markovića na teren poslao Bastu.

U igri značajno mirnijoj nego u prvih 45 minuta Srbija je u 75. minutu imala priliku za gol, ali dobru akciju i pas Kolarova Filip Đorđević, koji je zamenio Mitrovića nije pretvorio u gol.

Tri minuta pre zaostavnog vremena Kolarov je iznudio jedanaesterac, ali ga nije pretvorio u gol, pošto je golman Jamajke uspeo da zaustavi njegov šut.

Posle duela sa "rege bojsima", "orlove" očekuju provere protiv Paname 1. juna (2.00) i Brazila pet dana kasnije (22.00).

Tekstualni prenos

STADION: „Red Bul Arena“. GLEDALACA: 2. 000. SUDIJA: Dejv Gantar. POMOĆNICI: Fil Brir, Danijel Belo (sva trojica iz Kanade). ČETVRTI SUDIJA: Hose Karlos Rivero (SAD).

STRELCI: 1:0 Tadić 13, 2:0 Kolarov 22, 2:1 Siton 53. minut.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Kolarov, Gudelj, Pejčinović, Matić (od 86. Petrović), Jojić, Tadić, Marković (od 61. Basta) , Tošić, Mitrović (od 69. Đorđević).

JAMAJKA: Blejk, Dojli, A. Edvards, Lorens, Pauel, Hamfri (od 71. Grej), Grant (od 77. Kembel), Dž. Edvards (od 46. Beket), Ostin, Doukins (od 82. Braun), Matoks (od 46. Siton).

Tok utakmice

00:02 (90+2) - Kraj utakmice

23:56 (87') - Kolarov iznudio penal, a potom promašio penal

Ofanzivni bek našeg tima sam je izveo jedanaesterac, ali nije postigao gol, pošto mu je golman Blejk zaustavio šut

23:53 (84') - Dve prilike za Srbiju

Najpre je pokušao Basta, a potom se Tadić nije najbolje snašao iako je lopta pala u šesnaestercu protivnika U igri je i Radoslav Petrović.

23:42 (75') - Dobra prilika za Filipa Đorđevića

Desetak minuta pošto je ušao u igru Filip Đorđević je imao prioliku za gol, ali je nije iskoristio kao što ni na drugoj strani jamajka nije uspela da izjednači pošto je dobro intervenisao Stojković

23:37 (72') - Prodor Tošića

Posle dužeg vremena Srbija je pripretila Jamajki i to posle prodora Zorana Tošića, ali fudbaler CSKA nije imao dovoljno snage da završi akciju

23:29 (60') - Basta umesto Markovića

Na isteku sata igre Drulović je rešio da napravi prvu izmenu, pa je umesto Markovića na teren poslao Dušana Bastu. Janajka u nastavku ima inicijativu, postigla je gol, ali posle toga nije ozbiljnije pripretila Stojkovićevom golu

23:21 (53') - Siton savladao Stojkovića

http://www.youtube.com/watch?v=RL-K-Cy33lo

GOOOOOOOOL 1:2 - Prva prava akcija jamajke na meču, a posle centaršuta i lošeg kretanja naše odbrane Siton je uspeo da savlada Stojkovića

23:14 (46') - Počelo je drugo poluvreme, bez promena u srpskom timu

Na startu drugog poluvremena Ljubinko Drulović je odlučio da na teren pošalje isti tim kao i na startu

22:58 (45') - Kraj prvog poluvremena

22:55 (42') - Zicer Mitrovića

Tadić je iz prve proigrao Aleksandra Mitrovića, ali bivši centarfor Partizana, a sada član Anderlehta nije bio dovoljno priseban pa je golman Jamajke uspeo da odbrani.

22:47 (30') - Dobar pokušaj Tošića

Srbija ima potpunu inicijativu a na isteku prve trećine meča golman Jamajke je krajnjim naporom odbranio dobar udarac Zorana Tošića

22:39 (22') - Golčina Kolarova

http://www.youtube.com/watch?v=zWhycy6vJHw

GOOOOOOOOOL 2:0 - Dobar i dug napad našeg tima Aleksandar Kolarov je završio pogotkom "iz mrtvog ugla". Bek Sitija je iznenadio golmana Jamajke za ubedljivo vođstvo Srbije.

22:26 (13') - Sjajan dribling i gol Tadića

http://www.youtube.com/watch?v=dCry5osKOhA

GOOOOOOOOOOOOL 1:0 - Dobar dupli pas Tadića i Tošića, posle čega je Tadić napravio bravuru u šesnaestercu Jamajke i zatresao mrežu rivala. Na taj način krunisana je inicijativa Srbije od početka meča.

22:13 (3') - Prečka Lazara Markovića

Dobar napad Srbije, ali je akcija završena udarcem Lazara Markovića, posle čega je lopta završila na prečki

22:10 (1') - Počelo je

Utakmica je počela

22:00 - Fudbaleri Srbije u majicama sa porukom: "Srbija treba pomoć"

21:58 - Sastavi timova

Srbija (3-2-4-1): Stojković – Kolarov, Pejčinović, Ivanović – Matić, Gudelj – Tadić, Jojić, Tošić, Marković – Mitrović

Jamajka (4-4-2): Blejk – Lorens, Pauel, Dojlej, K. Edvards – Hamfrej, Grant, Ostin, Dž. Edvards – Doukins, Metoks

21:50 - Sablasno prazan stadion u Nju Džersiju

Na tribinama stadiona u Nju Džersiju je tek nekoliko hiljada ljudi, a na tribinama može da ih bude 25.000

21:30 - Posle Jamajke slede Panama i Brazil

Posle duela sa "rege bojsima", "orlove" očekuju provere protiv Paname 1. juna (2.00) i Brazila pet dana kasnije (22.00).

Predstojeća tri meča nisu samo "konkurs" za igrače koji će predstavljati Srbiju u borbi za učešće na reprezentativnom takmičenju Starog kontinenta, nego i za sadašnjeg selektora Drulovića. Da ubedi čelnike Fudbalskog saveza da zaslužuje selektorsku palicu i da mogu da okončaju pregovore sa njegovim protivkandidatima

Prijateljske utakmice:

Rusija - Slovačka 1:0 (0:0)(Keržakov 82)

Crna Gora - Iran 0:0

Makedonija - Kamerun 0:2 (0:0)(Vebo 52, Čupo-Moting 84)

Belgija - Luksemburg 5:1 (2:1)(Lukaku 3, 23, 53, Čadli 71, De Brujne 91p - Joakim 13)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track