Dragan Džajić: Ne bih voleo da nas tuže igrači
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Predsednik Zvezde o problemima u klubu

Dragan Džajić: Ne bih voleo da nas tuže igrači

Fudbal -
Ugovori ne odgovaraju zemlji u kojoj živimo, ali fudbaleri mogu da traže ono što im pripada, kaže predsednik Crvene zvezde

Nema mira.Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić prezadovoljan je zbog osvajanja titule i njenog povratka na Marakanu. Teška finansijska situacija u Ljutice Bogdana usloviće novu politiku kluba, što znači i rastanak s nekolicinom igrača ukoliko ne pristanu na smanjenje ugovora. Biće prodaje- Od početka govorim da je samo prvo mesto važno. Nije lako, poznato je u kom momentu smo došli u klub i šta smo nasledili. Kakav fond igrača, materijalnu situaciju... Sve su to ogromne poteškoće. Dugo sam u fudbalu, ali ovakvo prijateljstvo među igračima nisam video - iskren je Džajić.Naredni cilj jeste zadržavanje okosnice tima. Sledi i prodaja igrača, a klub se nada da niko od igrača neće tužiti Zvezdu zbog dugovanja.- Voleo bih da gro tima ostane. Poznaju se bolje, imamo iskusnije fudbalere, uz nekoliko osveženja to može biti moćna ekipa. Za Ligu šampiona potrebna je i sreća, ona je veliki faktor. Dovodićemo igrače bez menadžera jer Crvena zvezda mora tako da se ponaša. Prodavaćemo jer nam je novac neophodan. Ugovori su napravljeni i neki ne odgovaraju zemlji u kojoj živimo. Ovog leta, ukoliko ne pristanu na smanjenje, neminovan je rastanak. Ne bih voleo da nas tuže igrači, ali ne isključujem tu mogućnost. Mislim da do toga neće doći. Ne možemo zakonski da im branimo ono na šta imaju pravo. Ako neko bude želeo, može da podnese zahtev za raskid.Slaviša je OKTrener Slaviša Stojanović vodiće ekipu i naredne sezone.- Razgovaraćemo. Nema razloga da napusti Crvenu zvezdu. To je moje mišljenje i mislim da će i dalje biti naš trener - zaključio je Džajić.

Ceni ga Džaja... Slaviša Stojanović
Ceni ga Džaja... Slaviša Stojanović

Bivši igračDIREKTOR DO PRIPREMACrvena zvezda bi uskoro trebalo da dobije i novog sportskog direktora:- Ako i dalje budem predsednik, tražiću da se izabere sportski direktor. Nisam o tome razgovarao sa Upravnim odborom. Imam kandidata, eventualno dvojicu. Obojica su bivši igrači Crvene zvezde, smatram da mogu da obavljaju tu funkciju. Do početka priprema dobićemo direktora.

PartizanĐURIĆ ČESTITAO TITULUDragan Džajić otkrio je da mu je njegov kolega iz Partizana čestitao titulu i objasnio zašto klub neće dovoditi Stefana Babovića:- Predsednik Dragan Đurić mi je čestitao SMS porukom. Babović?! Videli ste reakciju. Bez obzira na sve kvalitete koje ima, bilo bi mu teško. Zato mislim da od toga nema ništa. Dobar je igrač, ali ima nekih stvari koje utiču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track