Dragan Đurić: Partizan se neće opet zaduživati!
Foto: Nemanja Pančić

Intervju, predsednik Partizana, najavljuje analizu u klubu

Dragan Đurić: Partizan se neće opet zaduživati!

Fudbal -
Pojačati ekipu: Naredna sezona je važna jer treba naći finansije, a ne dozvoliti najboljim igračima da odu iz Humske, rekao predsednik crno-belih

Banke ni pod razno.Predsednik Partizana Dragan Đurić najavljuje da će blokada računa kluba uskoro biti rešena, a bilansi sezone 2013/2014. svedeni, posle čega će se znati koji su uzroci izgubljenih trofeja. Sledeća sezona biće ključna za život kluba jer će biti potrebno da se ojača tim i da se izbegne odlazak u banke po kredite radi preživljavanja.Ko je odgovoran za sezonu bez trofeja?- Ne treba nikog da brine pitanje pokretanja odgovornosti, ali ono nije još došlo na red dok traje sezona. Ne volim da pričam dok se ne izvrši analiza, ali ako već sad želite neki moj odgovor, kazaću vam da smo svi pomalo krivi što tim nije došao do trofeja - ističe Đurić za Kurir.Znači li to da nema krivaca?- Ubeđen sam u to da ne možete u Partizanu pronaći nekog za kog ćete reći da je tokom rada namerno grešio. Naprotiv, mislim da klub vode pravi partizanovci koji će umeti da ga sačuvaju od svih problema.Kako će izgledati tim Partizana u sledećoj sezoni?- Pojačaćemo ekipu. Postoji jedna grupa igrača koja će dobiti dozvolu da nas napusti uz obeštećenje, ali treba znati da se i tri meseca pripremamo za letnji prelazni rok.Ako ne prodajete najbolje, od čega ćete živeti?- Stezaćemo kaiš, štedećemo na svemu, ali osnovu smo stvorili, i to nećemo narušiti. Nećemo ići u banke po kredite! Nećemo dozvoliti da Partizana predamo u dužničko ropstvo, iz kojeg se generacije posle nas neće izvući. Godina pred nama biće ključna za budućnost kluba, ali ubeđen sam da ćemo je uspešno završiti.

Klupski računREŠIĆEMO BLOKADUDa li je klupski račun i dalje u blokadi?- Rešićemo to, reč je o tri miliona dinara duga za nekakve kazne. Ko danas posluje u Srbiji, a da nije bio povremeno u blokadi. Mnogi su u višemilionskim blokadama, ali ih niko ne pominje u medijima. Izmirujemo sve obaveze iz reprograma duga na vreme, a kad kasnimo s platama, to je zato što i drugi ne plaćaju nama na vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track