HAOS U HUMSKOJ: Partizan će otpuštati zaposlene!
Foto: Dado Đilas

Grubor priznaje tešku situaciju

HAOS U HUMSKOJ: Partizan će otpuštati zaposlene!

Fudbal -
Sledi racionalizacija radnih mesta, a klima u okruženju je takva da boljitaka neće biti u narednih godinu i po dana, priznao gensek crno-belih

Biće toplo leto u Humskoj!Štrajkovi i nezadovoljstvo postali su redovna pojava u Fudbalskom klubu Partizan, a isto tako je uobičajeno da čelnici crno-belih najavljuju reorganizaciju i smanjenje broja zaposlenih. Pre dva meseca to je u razgovoru za naš list najavio potpredsednik Ratomir Babić, a sada isto čini i generalni sekretar Darko Grubor.Korenite promene- Postoji određeno kašnjenje kada je o isplati zarada reč, zbog čega takođe ima razumljivog nezadovoljstva. S druge strane, mora se priznati da je situacija u Partizanu daleko bolja nego u ostalim klubovima, što nije zanemarljivo. Ipak, neophodno je izvršiti korenite promene - kaže Grubor i pojašnjava o čemu je reč:- Priznajem da je određena greška ove uprave i ta što u prethodnom periodu nismo postepeno smanjivali broj zaposlenih. Međutim, jasno je da se od toga ne može pobeći jer je klima takva da u okruženju neće biti boljitaka narednih godinu i po dana. Stoga moramo da racionalizujemo broj zaposlenih, i to vrlo brzo, s čim su na jučerašnjem sastanku upoznati i zaposleni.Nema mesta strahuIpak, gensek kluba iz Humske tvrdi da neće biti otpuštanja iz revanšizma prema onima koji su se borili za svoja prava.- Nema mesta za strah i paniku jer ćemo sve raditi temeljno, trudeći se da ne ugrozimo ičije socijalno stanje. Poštovaćemo svaki humani aspekt i da ono što je neizbežno uradimo što bezbolnije, bez želje da nečija egzistencija bude dovedena u pitanje - kaže Grubor.

SanacijaNEMA PARA ZA NOVU TRAVUGodinama unazad u svakoj letnjoj pauzi postavlja se veliko pitanje da li će travnata podloga stadiona u Humskoj biti promenjena, ali i ovog puta odgovor je negativan.- Planirali smo da to učinimo, ali nismo u mogućnosti. Uradićemo sve da se stanje terena poboljša i da bude u što boljem stanju, samo što temeljne rekonstrukcije neće biti - kaže Grubor.

Prvo pojačanjeŠAPONJIĆ POTPISAO UGOVORPrvi profesionalni ugovor s crno-belima na tri godine potpisao je Ivan Šaponjić, koji će 2. avgusta napuniti 17 godina. On je već debitovao za Partizan u jesenjem delu sezone na susretu protiv Spartaka iz Subotice i tako posle Nenada Marinkovića postao drugi najmlađi debitant u istoriji kluba.- Presrećan sam jer ovo predstavlja ostvarenje dečačkog sna - kaže Šaponjić, koji je zadužio dres s brojem 33.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track