KURIR U BRAZILU: Sao Paulo vrvi od lopova i prostitutki
Foto: Shutterstock

Uoči početka 20. Mundijala

KURIR U BRAZILU: Sao Paulo vrvi od lopova i prostitutki

Fudbal -
Brazilski zvaničnici zgranuti zbog porasta kriminala pred SP. Bande stigle i iz Perua i Bolivije, pa i iz daleke Nigerije; Seks-turizam pred Mundijal doživljava procvat, stoga ni ovaj nije izuzetak, jer prodavačica ljubavi uveče ima svuda
1 / 3 Foto: Reuters

Priča o Brazilu sredinom 2014. godine ne bi mogla da se ispriča ukoliko njene ključne reči ne bi bile fudbal, novac i kriminal.Naime, zabrinutih za plasman Nejmara i ekipe na Mundijalu ima približno koliko i socijalno ugroženih, koji u poslednjim danima pred početak najvećeg sportskog događaja vide šansu da ucenjuju vlasti kako bi dobili povećanje plate u državnoj službi i komunalnim preduzećima.

Obe grupe, međutim, zgranute su zbog eksplozije kriminala na ulicama većih gradova, nakon što su mesecima stizale optimističke prognoze o uspešnom suzbijanju bandi iz naselja popularno nazvanih favele. Ne da posao policije nije dovršen nego bi se moglo konstatovati da su kriminalci porazili državu, budući da su domaći nasilnici i secikese dobili odlične konkurente u otimačima pristiglim iz Perua, Bolivije, pa čak i daleke Nigerije.Najopasniji su Brazilci. Kradu na motorima, istrgnu iz ruku plen i, pre nego što žrtva postane svesna onoga što se dešava, nestaju u sporednim ulicama s gustim saobraćajem. Drugi se opredeljuju za omamljivanje suzavcem, dok Bolivijci računaju na faktor iznenađenja - metu poliju lepljivom tečnošću jakog mirisa, posle čega sa šokiranog skinu sve što je vredno.

Preseo im fudbal... Demonstranti
Preseo im fudbal... Demonstranti

Zlonamernici bi rekli da nije ni čudo kad su cene zabeležile nebeski skok. Obrok u neuglednom restoranu ne može se dobiti za manje od 15 evra, dok se na pristojnijim i sigurnijim mestima jede i za pet do deset puta više novca. Garderoba je u prodavnicama takođe papreno skupa, tako da stvari koje nalazite u Beogradu u Sao Paulu imaju tri do četiri puta veću vrednost. Seks-turizam pred svaki Mundijal doživljava procvat, stoga ni ovaj nije izuzetak, jer prodavačica ljubavi uveče ima na svakom koraku.

Cveta prostitucija... Najstariji zanat
Cveta prostitucija... Najstariji zanat

UpozorenjeČUVAJTE SE TRANSVESTITA!Više od 100.000 prostitutki u Sao Paulu već je spremno da dočeka navalu navijača iz celog sveta, a zajedno s njima svoje usluge ponudiće i lokalni transvestiti, koje je veoma teško razlikovati od žena. Brazilska organizacija za turizam i bezbednost nedavno je izdala saopštenje u kojem navijače upozorava da dobro obrate pažnju ako žele da angažuju nekoga.

Sve načičkanoFAVELE NADOHVAT RUKEMapa grada sa sigurnim i nesigurnim mestima pokazuje da ne postoje pravila, i više podseća na leopardovu kožu, a ako krenete iz savršeno bezbednog mesta i napravite barem 1.000 koraka, dolazite u situaciju iz horor filma. Zloglasne favele su košnice trošnih kuća bez brojeva i s lošim uslovima za život, odakle najčešće dolazi veliki broj delinkvenata. Ipak, ne podrazumeva se da ćete zbog života blizu favele biti suočeni s kriminalom i biti njegova žrtva. Ja, na primer, nikad nisam doživeo nijedan problem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track