TRAGIKOMIČNO: Vlada Budala gledao Srbiju u Brazilu!
Foto: Kurir Štampano

Skandal: Brazilci napravili veliki propust u Sao Paulu

TRAGIKOMIČNO: Vlada Budala gledao Srbiju u Brazilu!

Fudbal -
Srpskim novinarima date akreditacije na kojima su bile slike skinute s interneta, a na jednoj se nalazio i lik vođe „zemunskog klana“

Akreditacije koje su predstavnici FS Brazila podelili srpskim novinarima u Sao Paulu bile su daleko od profesionalnih, budući da su fotografije na njima bile potpuno nelogične, a na jednoj se nalazila i slika Vladimira Milisavljevića Budale.Brazil definitivno nije spreman za organizaciju Svetskog prvenstva, uprkos tome što ono počinje za svega četiri dana. Posebno mesto u kritici organizacije zaslužuje pres-služba FS Brazila, čiji su zaposleni pokušali da budu duhoviti prilikom štampanja akreditacija za novinare.

Preživeli Brazilce i „zemunce“... Fudbaleri Srbije
Preživeli Brazilce i „zemunce“... Fudbaleri Srbije

Umesto svojih likova na fotografijama predstavnici sedme sile dobili su slike skinute s Gugla, pa je tako izveštač Kurira na kartici sa svojim imenom nosio lik srpskog radikala Dragana Todorovića, dok je „najzanimljivije rešenje“ viđeno na akreditaciji jedne koleginice, na kojoj je osvanuo lik Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale iz „zemunskog klana“.

Reporter Kurira postao radikal Dragan Todorović
Reporter Kurira postao radikal Dragan Todorović

Kad je vaš reporter pokušao da sazna kako se na zvaničnoj akreditaciji našao i lik okorelog kriminalca, organizatori su se nevešto vadili da ne razumeju engleski.Uz sve to, delegacija FSS nekoliko puta je premeštana iz lože u ložu jer niko nije znao da im kaže gde im se nalaze mesta, a stotine novinara nije imalo pristup internetu. Zbog toga su pripadnici sedme sile izveštaje s utakmice domaćina SP i Srbije slali kao i 1950, kad su Brazilci poslednji put bili domaćini Mundijala.

Šteta što nije igralaKARLEUŠA PODRŽALA TOŠIĆAPrema svim ocenama, Duško Tošić je bio jedan od najboljih reprezentativaca Srbije u duelu protiv Brazila, a njegova supruga Jelena Karleuša pružila je podršku „orlovima“ na ovom meču. Atraktivna pevačica napravila je seriju fotografija na kojima je pokazala svoje umeće u baratanju fudbalskom loptom - doduše, bez dresa.

Drulović zadovoljanOVAKO SE IGRA PROTIV BRAZILASelektor Ljubinko Drulović smatra da igra njegove ekipe zaslužuje pohvale i ubeđen je da će u budućnosti i pogoci doći kao rezultat odlične igre u polju.- Igrom, taktičkom disciplinom i odnosom prema obavezama pokazali smo da nam je mesto na SP. Na kraju utakmice prišao mi je Skolari i rekao: „Ovo je fenomenalno kako vi igrate“ - kaže Drulović, koji će uskoro saznati da li će ostati selektor „orlova“.

BastaREMI BIO NAJPOŠTENIJIDušan Basta je dobio mnoge duele na desnoj strani terena, na kojoj su mu dolazili Nejmar i Marselo, a kasnije i Hulk.- Osim primljenog gola, ostalo je izgledalo dobro. Nismo dozvolili jednoj od najboljih reprezentacija sveta da stvori više šansi. Delovali smo dobro i kompaktno, ispoštovali sve o čemu smo se dogovorili u svlačionici. Nerešen ishod bio bi najpravedniji. Pokazali smo da možemo da pariramo Brazilu - kaže Basta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track