DRULOVIĆU, NISI LOŠ: Ljubinko osvaja poverenje javnosti
Foto: Nemanja Pančić

Meč protiv Brazila dao rešenje

DRULOVIĆU, NISI LOŠ: Ljubinko osvaja poverenje javnosti

Fudbal -
Sve je više onih koji smatraju da Ljubinko Drulović zaslužuje da vodi Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović polako osvaja poverenje i javnosti i čelnika Fudbalskog saveza Srbije.Doduše, još se stidljivo nagoveštava mogućnost da on bude rešenje za poziciju stratega nacionalnog tima za duži period. „Orlovi“ nisu briljirali na turneji, ali su u meču s Brazilom pružili sjajnu partiju, pri čemu su pojedini potezi prepoznati od navijača i kao zasluga pripisani Druloviću i njegovom stručnom štabu.Da uskladi mentalitetBivši reprezentativac Miroslav Stević kaže da će Druloviću, ukoliko ostane na funkciji, biti najveći zadatak da uskladi mentalitet naših igrača sa interesom ekipe.- Dugo poznajem Drulovića, zajedno smo igrali u Radu, pa o njemu, ali i o svim članovima stručnog štaba imam više nego pozitivno mišljenje kao o sportistima i ljudima. Drulović je ostavio dobar utisak vođenjem utakmica na poslednjoj turneji. Protiv Brazila smo čak bili i bolji tim, što mi uliva optimizam da ćemo u budućnosti dobiti jaku ekipu, sastavljenu od sjajnih individualaca. Ne bi bilo pošteno zaboraviti da je Mihajlović uneo duh u ovu ekipu i udario joj temelje, a njegovom nasledniku najvažniji zadatak biće da mentalitet igrača stavi u funkciju interesa kolektiva - rekao je Stević.Nekadašnji kapiten Zvezde i član plave reprezentacije Goran Bunjevčević vidi razloge za zadovoljstvo igrom i ponašanjem reprezentativaca na poslednja tri meča.Borbenost i želja- Dobra igra nije adekvatno nagrađena rezultatima, naročito na utakmicama s Panamom i Brazilom, ali raduje to što su naši momci pokazali veliku borbenost i želju da dominiramo bez obzira na ime rivala. Sve mi to ukazuje da konačno postajemo takmičarska ekipa, uprkos porazu u poslednjem meču, a zasluge svakako pripadaju selektoru Ljubinku Druloviću i njegovom stručnom štabu.

Igračko iskustvoBOGDANOVIĆ: TAKAV NAM TREBARade Bogdanović, as Željezničara i mlade reprezentacije iz vremena velike Jugoslavije, ističe da Drulović iz mnogo više razloga zaslužuje šansu.- Turneja ne bi trebalo da umanji ili poveća značaj Drulovićevog rada, ali ako se analiziraju situacije iz prošlosti, postoji mnogo razloga da baš njemu damo poverenje. On je veliko ime, bivši reprezentativac, igrač velikih klubova, ima iskustvo rada u selekcijama FSS i mora znati da se odupre interesima sa strane - rekao je Bogdanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track