ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Partizan putuje na Farska Ostrva ili Gibraltar
Foto: FK Partizan

Dobar žreb za crno-bele

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Partizan putuje na Farska Ostrva ili Gibraltar

Fudbal -
Crno-beli će u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona biti domaćini

Tačno u podne u Nionu izvučeni su parovi prvog i drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U bubnju se našlo i ime Partizana, koji je u drugom kolu bio u povlašćenom delu žreba.

Crno-beli će igrati protiv pobednika meča Toršavn (Farska ostrva) - Linkoln (Gibraltar).

Prvo kolo kvalifikacija na programu je 1/2. jula, odnosno 8/9. jula, a Partizan svoj prvi meč igra u terminu 15/16. jul, dok je revanš na programu 22/23. jula.

Predstavnik Srbije u Ligi šampiona ne bi smeo da ima problema u drugom kolu kvalifikacija. Linkolnu je ovo premijerno učešće u evropskim kupovima, dok Toršavn nikada do sada nije prošao drugo kolo kvalifikacija.

UEFA je tokom prepodneva suzila izbor potencijalnih rivala, pa će crno-beli za rivala dobiti jednog od pet rivala: Malme (Švedska), Rejkjavik (Island), Nju Sejnts (Vels), Kliftonvil (Severna Irska), dva kvalifikanta iz prvog kola. Osim Partizana, u grupi povlašćenih klubova su bili Seltik (Škotska), Sparta Prag (Češka), Debrecin (Mađarska), Slovan Bratislava (Slovačka), Ventspils (Letonija).

Ukoliko, prema očekivanjima, savladao Toršavn ili Linkoln Partizan će u narednoj rundi imati daleko teži posao. Crno-beli neće biti povlašćeni a potencijalni rivali su Seltik (Škotska), Sparta Prag (Češka), Red Bul Salcburg (Austrija), Steaua (Rumunija), Apoel (Kipar), Bate Borisov (Belorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Makabi Tel Aviv (Izrael), Šerif Tiraspolj (Moldavija).

Crno-beli su prošle sezone osvojili drugo mesto u Superligi, šampion je bila Crvena zvezda, koja zbog finansijskih problema nije dobila licencu, pa je njeno mesto zauzeo Partizan.

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegovi igrači moraju ozbiljno da pristupe kvalfikacijama za Ligu šampiona bez obzira na ime protivnika.

"Ne smemo da potcenimo ni jednog protivnika, bez obzira na ime. Moramo maksimalno ozbiljno i profesionalno da pristupimo utakmicama, kako igrači na terenu, tako mi da odradimo dobar "skauting" i prikupimo sve relevantne podatke", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Partizan će se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati sa boljim iz duela između Torshavna sa Farskih Ostrva i Linkolna iz Gibraltara. Nikolić je kazao da crno-beli u drugom kolu kvalfikacijama imaju "korektne šanse" za pobedu i dodao da je srećan što Partizan nije dobio težeg protivnika.

"Veoma je dobro što smo izbegli Malme i Rejkjavik od težih protivnika", dodao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track