TRANSFERI UŽIVO: Konte više nije trener Juventusa
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta na jednom mestu

TRANSFERI UŽIVO: Konte više nije trener Juventusa

Fudbal -
Sve o transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:32 - Novicki još tri godine u Dalasu

Foto AP
Foto AP

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena u NBA ligi Dirk Novicki potpisao je novi trogodišnji ugovor sa Dalasom vredan 25 miliona dolara. Nemac ima 36 godina, a od 1998. godine je član Meveriksa, koji su ga izabrali kao devetog pika prve runde drafta. Osvojio je jednu šampionsku titulu, 2011. godine kada je i izabran za MVP finala, a čak 12 puta je bio učesnik Ol-star utakmice.

22:20 - Mladi košarkaši Srbije razbili Britance Mlada košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekcije Velike Britanije sa 74:57 (22:19, 17:7, 20:17, 15:14), u drugom kolu E grupe druge faze prvenstva Evrope na Kritu, u Grčkoj.Ovom pobedom Srbija je učvrstila vođstvo na tabeli, a najzaslužniji za uspeh bili su Marko Tejić sa 19, Nikola Janković sa 15 i Ognjen Jaramaz sa 13 poena.

21:10 - Konte više nije trener Juventusa Antonio Konte više nije trener fudbalera Juventusa Kako prenose italijanski mediji, bivši kapiten ovog kluba otišao je zbog mimoilaženja sa mišljenjem uprave vezanog za letnje transfere.

20:55 - LAZAR MARKOVIĆ: Iznenađen sam što me je Liverpul želeo, nadam se da ćemo daleko dogurati

20:10 - Defanzivac BSK prešao u Rubin

Doskorašnji fudbaler BSK iz Borče Aleksandar Cvetković potpisao je ugovor sa Rubinom iz Kazanja, pošto je prethodno bio dve nedelje na pozajmici.Mladi defanzivac je zadovoljio kriterijume novih poslodavaca, a iz Srbije odlazi nakon samo jedne odigrane profesionalne sezone

19:55 - Džoi Dorsi u Hjustonu Košarkaš Džoi Dorsi je sa Hjustonom potpisao dvogodišnji ugovor vredan dva miliona dolara.

19:40 - Lajović ostao bez polufinala u BaštaduSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Baštadu pošto je u četvrtfinalnom meču poražen od Portugalca Žoaa Souze SA 6:4, 6:4.

19:25 - FSS: O selektoru Srbije do kraja julaIzvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) danas nije razmatrao pitanje selektora državne reprezentacije, iako je to najavio Odbor za hitna pitanja prošlog utorka."Na prvoj sledećoj sednici Odbora za Hitna pitanja FSS, koja će biti održana u narednih 15 dana, ponovo će se razgovarati po pitanjima licenciranja klubova, kao i izbora selektora A reprezentacije Srbije", saopštio je FSS.

18:40 - Vasilije Micić kod Pešića u Bajernu Kako javljaju inostrani mediji, Vasiliju Miciću jednom od najboljih igrača Mega Vizure minule sezone ponuđen je trogodišnji ugovor i će se ako sve bude u redu pridružiti starosedeocu Borisu Savoviću, a verovatno i Dušku Savanoviću, koji bi narednih dana takođe trebalo da ozvaniči transfer u Bajern.

17:25 - Dijego Košta pet godina u Čelsiju za 32 miliona funtiNajbolji fudbaler madridskog Atletika i reprezentativac Španije Dijego Košta potpisao je petogodišnji ugovor sa Čelsijem vredan 32 miliona funti, prenose britanski mediji.

17:00 - Jakšićeva nemoćna protiv Skjavone, Jovanovski naredna protivnica ItalijankeNaša teniserka Jovana Jakšić završila je učešće na turniru u Istanbulu, pošto je u prvom kolu izgubila od Italijanke Frančeske Skjavone sa 6:2, 6:3. Skjavone će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Bojane Jovanovski, koja je u ponedeljak savladala Belgijanku Alison van Ujtvank sa 1:6, 6:4, 7:5.

16:10 - Štutgart želi KostićaSportski direktor Štutgarta Johen Šnajder potvrdio je danas da je nemački klub zainteresovan da dovede mladog reprezentativca Srbije Filipa Kostića. Kostić je odlično odigrao prošlu sezonu u dresu Groningena, postigao 11 golova, zbog čega je interesovanje za njega pokazalo nekoliko evropskih klubova.

"Kostić je na vrhu naše liste želja. On je veoma interesantan igrač i želimo da ga dovedemo", rekao je Šnajder za Bild.On je karijeru počeo u kragujevačkom Radničkom, iz kojeg je 2012. godine prešao u Groningen.

15:30 - Demba Ba blizu prelaska u BešiktašSenegalski fudbaler i igrač Čelsija Demba Ba nastaviće karijeru u Bešiktašu, najavio je danas predsednik turskog kluba Fikret Orman. "Početna cena za njega je bila 13 miliona evra, ali smo uspeli da je smanjimo. Obavestićemo medije kad dogovor bude konačan", kazao je Orman, prenosi goal.com. Ba je u Čelsi došao 2013. godine iz Njukasla, a za tim sa Stamford Bridža je odigrao 51 utakmicu i postigao 14 golova.

13:57 - Jan Mvila se pridružio Vidiću u InteruJan Mvila od danas je na pozajmici u Interu. Francuz je do skora nosio dres Rubina iz Kazanja, a postoji mogućnost otkupa ugovora.

13:00 - Borha Valero u Fiorentini do 2019. godineFudbaler Fiorentine Borha Valero potpisao je novi petogodišnji ugovor i ostaće u Firenci do 2019. godine, saopšteno je na sajtu italijanskog tima."Srećan sam što sam potpisao novi ugovor, klub mi je mnogo dao, ali i ja sam vratio partijama na terenu. Želeo sam da ostanem u Firenci i nisam hteo da saslušam druge ponude. Od mog dolaska pre tri godine Fiorentina je mnogo napredovala i nadam se da će nastaviti tim tempom", rekao je Valero za klupski sajt.Valero je za Fiorentinu odigrao 88 utakmica i postigao je devet golova, a tokom karijere igrao je za drugi tim Reala, Majorku, Vest Bromvič Albion i Viljareal. Za reprezentaciju Španije odigrao je jedan meč.

12:03 - Oblak iz Benfike prelazi u Atletiko iz MadridaSlovenački golman i dosadašnji igrač Benfike Jan Oblak potvrdio je danas da će karijeru nastaviti u Atletiko Madridu."Odlazim iz Benfike i prelazim u Atletiko. Još kao dete sam sanjao da zaigram u španskoj ligi, koja je još bolja od portugalske. Odlazak u Atletiko je novi izazov za mene i to nisam želeo da propustim", kazao je Oblak za portugalsku A Bolu."Finansijski uslovi nisu bili glavni razlog odlaska, ali jasno je da su u Atletiku finansijski uslovi bolji", dodao je slovenački golman.Oblak je profesionalnu karijeru počeo u slovenačkoj Olimpiji, a za Benfiku je potpisao 2010. godine. "Nikada neću zaboraviti vreme provedeno u Benfici. Želim svima sve najbolje, Benfika je fantastičan klub", rekao je Oblak.

10:57 - Vidal: Ne opterećujem se prelaskom u Junajted

Arturo Vidal, Foto: AP
Arturo Vidal, Foto: AP

Fudbaler Juventusa i reprezentacije Čilea Arturo Vidal rekao je danas da neće imati ništa protiv da ostane u italijanskom klubu ako propadne transfer u Mančester junajted. "Već sam u velikom klubu i zato neće biti problem ako propadne opcija prelaska u Mančester junajted. Ne razmišljam šta ću dalje, hoću samo da uživam u odmoru s ljudima koje volim", rekao je Vidal novinarima u svojoj zemlji. Vidal je na odomoru u Čileu posle nastupa na Svetskom prvenstvu u Brazilu. On je naveo da će više o svojoj budućnosti znati kada se bude vratio u Italiju. Vidal ima ugovor s Juventusom do leta 2017. godine.

10:34 - Junajted odustao od Vidala, želi Anhela Di Mariju?

Foto: AP
Foto: AP

Engleski mediji tvrde da je Mančester junajted odustao od dovođenja Artura Vidala iz Juventusa zbog prevelikog obeštećenja koje traži torinski klub. Neki smatraju da je to samo manevarski potez, drugi to tumače informacijom da se Luj van Gal okrenuo dovođenju Anhela Di Marije.

09:50 - Lazar Marković definitivno na Enfild RouduSrpski reprezentativac Lazar Marković danas će ozvaničiti saradnju sa Liverpulom. Doskorašnji fudbaler Benfike juče je prošao lekarske preglede, a danas u podne će staviti paraf na potpis. Marković je drugi Srbin koji će poneti dres slavnog kluba, posle Milana Laneta Jovanovića.

09:45 - Hiljade navijača dočekalo fudbalere Argentine

Foto: AP
Foto: AP

Hiljade navijača dočekalo je danas u Buenos Airesu fudbalere Argentine prilikom povratka sa prvenstva sveta u Brazilu. Argentina je u finalnoj utakmici Mundijala poražena od Nemačke sa 1:0 posle produžetaka, ali su im navijači skandirali kao pobednicima. Ekspedicija "gaučosa" prebačena je autobusima do prostorija nacionalnog fudbalskog saveza, gde ih je pozdravila predsednica Argentine Kristina Kirhner, a dogadaj je bio zatvoren za medije.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track