ZVEZDAN TERZIĆ: Da Crvena zvezda bude kao Bajern!

Ima model za crveno-bele

ZVEZDAN TERZIĆ: Da Crvena zvezda bude kao Bajern!

Fudbal -
Nisam za privatizaciju, ali podržavam jedan vid svojinske transformacije, u klubu iz Minhena su to odlično uradili, kaže gensek kluba s Marakane

Novi generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže da će svoju ljubav prema klubu pokazati delima, a ne rečima.Pored tekućih problema u vezi s dugovima prema poveriocima i fudbalerima, te prelaznom roku, prvi operativac nekadašnjeg šampiona Evrope pričao je za Kurir o tome kako vidi proces privatizacije u Crvenoj zvezdi.- Reč privatizacija je gruba. Stav Crvene zvezde je da se mi ne možemo privatizovati. Mi smo udruženje građana, a ono kao takvo već je privatno. Nisam za privatizaciju, ali podržavam jedan vid svojinske transformacije. Ne može država da prodaje nešto što nije njeno, pa tako ni Crvenu zvezdu. Međutim, neki odnosi moraju da se definišu. Potrebno je da se precizira čija je Crvena zvezda. Dok se to ne uradi, ostaće ovako - svačija i ničija. Mi bez ubrizgavanja dobre finansijske injekcije ne možemo dalje - kaže Zvezdan Terzić i dodaje:

- Ima mnogo zakonskih prepreka koje sada onemogućavaju upliv kapitala. Nijedna strana kompanija ili fond neće da ulože novac ako ne vide mogućnost za dobit, bar dugoročnu.Izneo je Terzić i konkretan primer.- Nemački model! Bajern je ostao udruženje građana, ali je kompletno poslovanje preneo na privredno društvo koje je ušlo u određena partnerstva s kompanijama. To apsolutno podržavam.Poruka na kraju razgovara bila je više nego jasna.- Zvezda ima ogroman potencijal, pre svega u narodu jer se ovaj klub voli. Pa 2,7 miliona ljudi izjasnilo se da navija za Crvenu zvezdu. To je snaga koja će se kad-tad materijalizovati - zaključio je Zvezdan Terzić.

Fudbaleri Crvene zvezde od juče borave u Belgiji. Danas će tamo igrati protiv Genka, a u subotu protiv Mehelena.

Na njih se treba ugledati... Bajern
Na njih se treba ugledati... Bajern

Sastanak u ministarstvuNEĆU DA PRIVATIZUJEM ZVEZDUNedavno je Ministarstvo omladine i sporta održalo sastanak na temu privatizacije u sportu. Terzić nije došao.- Namerno nisam bio na sastanku da bih izbegao komentare da sam došao u klub pre 15 dana i sada hoću da privatizujem Zvezdu. Ako nisam siguran da se mogu ispuniti ciljevi propisani statutom Zvezde, neću da budem deo toga. Ali siguran sam da ovako dalje ne može i da dug od 50 miliona evra može da se reši samo reorganizacijom. Međutim, potrebno je da Zvezda ostane autonomna jer je ona ponos Srbije.Konkretna pomoćČLANOVI KLUBA DA DAJU BAR PO EVROPromene na svim nivoima kluba preko su potrebne. Tako je važno i naći pravi model za aktivniju pomoć klubu od članova.- Ima li Crvena zvezda 200.000 članova? Hajde da svako da po jedan, deset, sto evra... Potrebno je da se neke stvari definišu. Ne sme da ostane samo floskula da Zvezda pripada svim zvezdašima. Hajde da uradimo neke konkretne stvari - jasan je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track