TRANSFERI UŽIVO:  Ramadani: Ljajić ostaje u Romi
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta na jednom mestu

TRANSFERI UŽIVO: Ramadani: Ljajić ostaje u Romi

Fudbal -
Sve o prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Silva nastavlja karijeru u BraziluHrvatski reprezentativac i bivši igrač Šahtjora iz Donjecka Eduardo da Silva nastaviće karijeru u brazilskom Flamengu. Napadač je sa Flamengom potpisao je ugovor na 18 meseci. On je u karijeri pored Šahtjora igrao i za Dinamo i Arsenal. On je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 64 utakmice i postigao 29 golova.

23:29 - Pizaro potpisao novi ugovor sa Fiorentinom Iskusni vezni fudbaler David Pizaro (34) potpisao je novi ugovor sa ekipom Fiorentine. Nekadašnji reprezentativac Čilea je u Violi od 2012. godine. On je za ljubičaste odigrao 57 mečeva i postigao četiri gola.23:15 - Totenhem želi EtoaKamerunac Samuel Eto bi mogao da nastavi karijeru u Totenhemu. Posle rastanka sa Čelsijem, iskusni napadač je najavio da želi da idalje igra fudbal na najvišem nivou. Engleski mediji ističu da je Totenhem za sada pokazao najveće interesovanje za bivšeg napadača Barselone, Intera i Anžija.

Foto: AP
Foto: AP

23:00 - Pato pregovara sa Interom Napadač Korintijansa Pato mogao bi u narednih nekoliko dana da postane novo pojačanje milanskog Intera. Prema pisanju brazilskih medija, pregovori dve strane idu u pravom smeru, a bivši fudbaler Milana i nekada jedan od najvećih svetskih talenata nalazi se na korak od povratka u Evropu.

22:51 Rio Ferdinand prešao u Kvins Park RendžersBivši štoper Mančester junajteda Rio Ferdinand potpisao je ugovor na godinu dana sa ekipom Kvins Park Rendžersa."Smatram da i dalje imam mnogo toga da ponudim engleskom fudbalu, i nadam se da ću pomoći KPR-u da zacementira mesto u Premijer ligi", rekao je Ferdinand. Ferdinand je prethodno uspešno prošao medicinske preglede.

22:30 – Karadžić: Dik Advokat je ozbiljan kandidat Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je Dik Advokat ozbiljan kandidat za mesto selektora nacionalnog tima. "Svima u Savezu je u interesa da odmah objavimo vest oko selektora kako bismo umirili fudbalsku javnost. Blizu smo rešenja, ali još nismo ništa potpisali. Rešićemo i to pitanje do kraja sledeće nedelje. Advokat je jedan od ozbiljnih kandidata, razgovaramo i sa njim, ali sa ostalima. Da li će selektor biti stranac ili domaći, znaće se vrlo brzo", rekao je Karadžić. Srbiju trenutno predvodi Ljubinko Drulović koji obavlja funkciju vršioca dužnosti selektora. 21:39 - Del Boske ostaje selector Španije Visente del Boske ostaće selektor Španije i pored debakla na Svetskom prvenstvu u Brazilu. On je otkrio da planira da bude selektor crven furije sve do Evropskog prvenstva 2016. godine. "Možemo mnogo bolje, da se vratimo na pravi put. Pokušaćemo da odbranimo titulu prvaka Evrope. Drastične promene nisu potrebne, moramo da nastavimo dalje sa manjim izmenama", rekao je Del Boske.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21:05 - Mečester bez Kerika tri meseca Fudbaler Mančester junajteda Majkl Kerik biće van terena tri meseca zbog teške povrede zgloba na levoj nozi. Kerik se povredio u utorak na treningu, a operisan je u četvrtak. "Majkl Kerik je povređen. On je iskusan igrač i to je veliki problem", rekao je novi menadžer Luj van Gal. Kerik je prošle sezone u Premijer ligi odigrao 29 utakmica.20:41 - Debiši i zvanično u Arsenalu Dosadašnji fudbaler Njukasla Matje Debiši zvanično je postao igrač Arsenala. "Veoma sam ponosan što sam došao u tako veliki klub, kao što je Arsenal. Radujem se što ću sarađivati sa trenerom Arsenom Vengerom i nadam se da ću pomoći ekipi u borbi za trofeje. Jedva čekam da zaigram za Arsenal, a pogotovo u Ligi šampiona", rekao je Debiši. Cena transfera iznosi oko 11,5 miliona funti, a s novim klubom je potpisao višegodišnji ugovor.20:17 - Kros: Prelazak u Real je korak napred u odnosu na Bajern Nemački fudbaler Toni Kros izjavio je da je prelaskom iz Bajern Minhena u Real Madrid napravio korak napred u svojoj karijeri. "Real Madrid je najbolji tim, to je korak napred u odnosu na Bajern i mislim da sam dobro odlučio. Svi saigrači iz Minhena su mi čestitali, znali su da je to moja lična odluka i srećan sam", rekao je Kros. Kros, koji je sa španskim klubom potpisao petogodišnji ugovor, kazao je da je bio iznenađen što je Real brzo pokazao interesovanje za njega pošto je najavio da želi da napusti Bajern. "Dugo sam bio u Bajernu, osvojio sam sve i mislio sam da je dobro napraviti promenu. Srećan sam što sam sada ovde. Real je pobednički tim, ovde sam i drago mi je što je sve dobro prošlo", naveo je Kros.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:55 - Kristof pobednik 12. etape Norvežanin Aleksander Kristof pobedio je u 12. etapi tradicionalne biciklističke Trke kroz Francusku, na kojoj žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu i dalje nosi Italijan Vinćenco Nibali. Brdska etapa vožena je od Burg en Bresa do Sent Etjena u dužini od 185,5 kilometara, a Kristof je bio najbrži u ciljnom sprintu velike grupe vozača postigavši rezultat od četiri sata i 32,11 minuta. Drugo i treće mesto zauzeli su Slovak Peter Sagan i Francuz Arno Demar sa istim vremenom. U generalnom plasmanu Nibali je zadržao 2,23 minuta prednosti nad drugoplasiranim Australijancem Ričijem Porteom. U petak je na program 13. etapa, koja se vozi od Sent Etjena do Šamrusa u dužini od 197,5 kilometara.

19:38 - UEFA: Alonsu i Simeoneu po jedan meč suspenzije Fudbaler Reala Ćabi Alonso i trener Atletika Dijego Simeone kažnjeni su jednom utakmicom neigranja zbog nedoličnog ponašanja na finalnoj utakmici Lige šampiona. Simeone je dva puta izašao na teren tokom produžetaka susreta u Lisabonu, posle kojih je Real pobedio sa 4:1. Alonso, koji je zbog tri žuta kartona propustio finale, kažnjen je jer je posle poslednjeg sudijskog zvižduka trčao pored aut linije. Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Atletiko sa 21 hiljadom evra zbog ponašanja navijača, a Real sa 18 hiljada.19:11 - Ramadani: Ljajić ostaje u Romi Menadžer Adema Ljajića, Falji Ramadani rekao je da dolazak Huana Iturbea u Romu ne znači da će srpski fudbaler napustiti italijanski klub. "Ljajić će ostati u Romi. Dolazak Iturbea ništa ne menja, Ljajić ima ugovor sa Romom i prihvatio je tu stvar", rekao je Ramadani. Italijanski mediji preneli su da će Ljajić otići iz Rome, kao i da su za vezistu zainteresovani Milan i Inter. "Milan se raspitivao za njega u prošlosti, a što se tiče Intera, ne znam ništa", naveo je Ramadani. Ljajić je u Romu došao 2013. godine iz Fiorentine za 11 miliona evra.

18:55 - Kros predstavljen navijačimaNemački fudbaler Toni Kros, dosadašnji član minhenskog Bajerna, potpisao je danas šestogodišnji ugovor sa madridskim Realom. On je u popodnevnim časovima predstavljen navijačima na stadionu "Santijago Bernabeu".

18:27 - Srbi vredno rade u DortmunduSrpski internacionalci Miloš Jojić i Neven Subotić vredno rade na treninzima Borusije Dortmund, na pripremama za predstojeću sezonu.

18:05 - Van Gal traži vreme, ništa ne obećava Novi trener fudbalera Mančester junajteda Luj Van Gal rekao je da je potrebno vreme pre nego što postavi ciljeve u predstojećoj sezoni. "Moraću da vidim kako igrači prihvataju moju filozofiju i koliko brzo mogu da je primene u igri i na treninzima. Mislim da mogu da ispunim očekivanja, ali zbog veličine kluba, ovde je to teže nego negde drugde", rekao je Van Gal u prvom obraćanju medijima u Mančesteru. On je istakao da ne želi da daje ishitrena obećanja. "Daću sve od sebe, to je ono što mogu. Ne mogu da predviđam, ovde sam da pripremim ekipu i da joj se prilagodim", rekao je doskorašnji selektor Holandije. "Veoma je važno što imamo iskusne igrače, ne po godinama, već po njihovim ličnostima. Nije bitno ko koliko ima godina, pustio sam Klarensa Sedorfa da debituje sa 16 godina, a on je delovao iskusnije nego neki 30-godišnjaci", naveo je Van Gal. Van Gal je dodao da ga je legendarni trener Junajteda Aleks Ferguson pozvao i da mu je čestitao na novom poslu.

17:43 - Rinaldi novi tehnički direktor Brazila Bivši brazilski golman Žilmar Rinaldi, koji je sa "kariokama" osvajao titulu svetskog prvaka, postavljen je za novog tehnickog direktora te reprezentacije. Njegovo imenovanje usledilo je tri dana pošto je Luis Felipe Skolari podneo ostavku na mesto selektora Brazila, nakon debakla na Mundijalu, odnosno ponižavajućeg poraza od Nemačke sa 7:1 u polufinalu. Rinaldi je bio rezervni golman na Mundijalu u SAD 1994. godine, kada je Brazil osvojio četvrtu titulu prvaka sveta. Brazilska fudbalska konfederacija je najavila da se nada da će do utorka biti izabran Skolarijev naslednik. 17:22 - UEFA razdvojila ruske i ukrajinske klubove Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da razdvoji ruske i ukrajinske klubove na predstojećem žrebu za Ligu šampiona, zbog tenzija između ove dve susedne zemlje. UEFA je saopštila da se na ovaj korak odlučila "u svetlu trenutne politicke siruacija, pošto su Ruska i Ukrajinska fudbalska asocijacija izrazile zabrinutost zbog bezbednosti". Odlukom UEFA, ruski Zenit iz Sankt Petersburga i ukrajinski Dnjepar neće moći da budu izvučeni kao par u sutrašnjem žrebu za treće kolo kvalifikacija Lige šampiona. 17:01 - FIFA zabranila novi dizajn Rozbergove kacige Vozač Formule jedan Niko Rozberg bio je prinuđen da promeni dizajn kacige koju je želeo da nosi na predstojećoj trci za Veliku nagradu Nemačke. Rozberg je, naime, želeo da na kacigi bude slika trofeja Svetskog prvenstva u fudbalu kako bi na taj način čestitao Nemačkoj osvajanje titule, ali je FIFA saopštila da on ne sme da koristi znavične simbole Mundijala. "Voleo bih da mogu da nosim tu kacigu, ali poštujem pravnu situaciju", rekao je Nemac. FIFA je navela da pokušava da pronađe rešenje. "Cenimo želju Nika Rozberga da čestita Nemačkoj i zato pokušavamo da u razgovorima s njegovim timom pronađemo rešenje, kako bi mogao da pokaže svoju podršku reprezentaciji, ali bez korišćenja intelektualne svojine FIFA u komercijalne svrhe", saopštila je Svetska fudbalska federacija. Trka za Veliku nagradu Nemačke vozi se u nedelju, 20. jula, u Hokenhajmu. 16:39 - UEFA zabranila Izraelu da igra mečeve kod kuće Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je Izraelu da igra mečeve evropskih takmičenja kod kuće, dok traju sukobi sa pripadnicima Hamasa. Ova zabrana se odnosi na izraelske timove koji učestvuju u Ligi šampiona i Ligi Evrope. UEFA je precizirala da Izrael do daljnjeg mora da pronađe alternativna rešenja van svoje zemlje za mečeve u kojima je domaćin. Makabi iz Tel Aviva ovog meseca očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, dok Hapoel Tel Aviv i Hapoel Ber Ševa dočekuju protivnike u Ligi Evrope.

16:18 - Inter zainteresovan za Erika Lamelu iz TotenhemaInter iz Milana zainteresovan je za dovođenje Erika Lamele iz Totenhema. Lamela je stigao među Sparse za vreme Andre Viljasa-Boaša, a potom se povredio dok je menadžer bio Tim Šervud. Totenhem je Lamelu doveo iz Rome za 35 miliona evra.

16:01 - Toni Kros se upoznao sa svojim novim trenerom Karlom Anćelotijem

15:46 - Valensija u Vest Hemu do 2019.Ekvadorski reprezentativac Ener Valensija potpisao je petogodišnji ugovor sa Vest Hemom, saopštio je danas klub iz istočnog Londona. Valensija je dobrim igrama na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde je postigao tri gola za Ekvadorce, skrenuo pažnju fudbalske javnosti. Vest Hem nije otkrio visinu transfera, a engleski mediji prenose da je reč o sumi od 15 miliona evra. Valensija je tokom karijere igrao za Emelek i meksičku Pačuku. On je peto pojačanje "čekićara" u ovom prelaznom roku. Pre njega ekipu Sema Olerdajsa pojačali su Mauro Zarate, Čeik Kujate, Eron Kresvel i Dijego Pojet.

15:02 - Martin Petrov završio karijeruBivši fudbalski reprezentativac Bugarske Martin Petrov saopštio je danas da posle 20 godina završava karijeru. Petrov je u karijeri igrao za CSKA iz Sofije, Volfsburg, Atletiko Madrid, Mančester Siti i Espanjol. Petrov je branio boje Bugarske na 90 utakmica u periodu od 1999. do 2011. godine i postigao 18 golova."Sve ima svoj početak i kraj. Mislim da je vreme da prestanem da iogram fudbal. Još nisam odlučio čime ću se dalje baviti", zaključio je Petrov koji se vratio u Bugarsku prošle godine kada je potpisao jednogodišnji ugovor sa CSKA.Petrov, kojije osvojio titulu najboljeg igrača Bugarske 2006, osvojio je 1997. "duplu krunu" sa CSKA, a osvojio je i titulu prvaka Švajcarske i nacionalni Kup sa Servetom.

14:45 - Valensija stiže u Vest HemPremijerligaš Vest Hem najavio je potpisivanje ugovora sa ekvadorskim napadačem Enerom Valensijom. Klub je prethodno uspešno rešio pitanje radne dozvole.

14:10 - Kasiljas odlazi iz Reala 2015. godineGolman fudbalske reprezentacije Španije Iker Kasiljas napravio je dogovor sa čelnicima madridskog Reala da 2015. godine napusti klub kao slobodan igrač, prenosi danas As. Kasiljas je i ovog leta hteo da promeni sredinu, ali je posle razgovora sa predsednikom Reala Florentinom Perezom odlučio da ostane još jednu sezonu. Njemu ugovor ističe 2017. godine, ali će kao slobodan igrač imati priliku da ostvari poslednji veliki ugovor u karijeri. Španski list navodi da kapiten Reala ne oseća podršku navijača i ljudi koji vode klub, pogotovo posle grešaka u finalu Lige šampiona protiv Atletika i na Svetskom prvenstvu u Brazilu. On bi naredne sezone mogao da ima izuzetno jaku konkurenciju, pošto je Kejlor Navas pred potpisivanjem ugovora sa Realom. Kasiljas je celu karijeru proveo u kraljevskom klubu, za koji je odigrao 678 utakmica i ostvojio pet titula Primere, tri Lige šampiona, dva nacionalna kupa, četiri Superkupa Španije, UEFA Superkup i Interkontinentalni kup. Za reprezentaciju Španije nastupao je 156 puta.

13:30 - Majnc želi Filipa ĐuričićaSrpski reprezentativac Filip Đuričić nije se naigrao u ekipi Benfike, a sportski direktor Majnca Kristijan Hajdel izjavio je za Kiker da pregovara sa lisabonskim klubom oko ovog transfera.

12:54 - Atletiko se uključio u trku za Hozea KaljehonaŠpanski šampion Atletiko iz Madrida uključio se u trku za dovođenje Hozea Kaljehona iz Napolija. Kaljehon je u Napoli stigao iz Reala gde ga je doveo Žoze Murinjo. Portugalac bi opet da sarađuje sa napadačem, ovog puta u Čelsiju. Čelsi je ponudio 20 miliona evra, ali bi Atletiko mogao da pokvari ovaj posao.

12:15 - Matijas Ginter pojačao Borusiju iz DortmundaDoskorašnji štoper Frajburga Matijas Ginter (20) novi je igrač Borusije iz Dortmunda. Ginter je prešao kod "Milionera" za 10 miliona evra, a ugovor je potpisan do 2019. godine.

12:11 - Rodžers: Učinili smo sve da zadržimo SuaresaTrener fudbalera Liverpula Brendon Rodžers rekao je danas da je klub s Enfilda učinio sve da zadrži Luisa Suaresa. "Uradili smo sve što smo mogli kao klub da bismo zadržali Luisa. Hteo je da ode i igra u Španiji i, na žalost, kad igrač više ne želi da igra za nas, moramo to da poštujemo. On je odlučio da ode, otišao je u Barselonu, klub za koji je želeo da igra... Idemo dalje", kazao je Rodžers sa lokalne medije. Suares je prošle nedelje prešao u Barselonu, a transfer je iznosio oko 75 miliona funti. Urugvajski fudbaler, ipak, neće moći od početka sezone da zaigra u dresu katalonskog kluba zbog suspenzije od devet meseci, koju je zaradio zbog ujedanja italijanskog igrača Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu.

11:44 - Ginter narednih pet godina u BorusijiDosadašnji fudbaler Frajburga Matijas Ginter potpisao je danas ugovor sa Borusijom, saopštio je klub iz Dortmunda. Ginter je, kako prenosi portal goal.com, sa Borusijom potpisao petogodišnji ugovor. Veruje se, prema navodima medina, da će Borusija za transfer nemačkog fudbalera Frajburgu platiti 10 miliona evra.

11:23 - Navas: Real Madrid je prioritet

Kejlor Navas, Foto: Reuters
Kejlor Navas, Foto: Reuters

Golman Kostarike Kejlor Navas rekao je danas da želi da napusti Levante i da karijeru nastavi u Real Madridu. "Real Madrid je moj prioritet. Sve ostalo je stavljeno na čekanje zbog Reala", rekao je Navas za špansku Marku. Prelazak Navasa u Bajern iz Minhena bio je gotovo izvestan, naročito posle izjave potpredsednika Levantea Tomasa Peresa da je dogovor sa šampionom Bundeslige postignut. Navas je bio jedan od najboljih igrača Levantea prošle sezone, a nizom dobrih odbrana pomogao je klubu da sezonu u primeri završi na 10. mestu. Takođe, pažnju na sebe je privukao i dobrim partijama na Svetskom prvenstvu, a bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Kostarike u četvrtfinale Mundijala.

11:01 - Toni Kros i zvanično novi član Reala

Toni Kros, Foto: Reuters
Toni Kros, Foto: Reuters

Nemački fudbaler Toni Kros, dosadašnji član minhenskog Bajerna, potpisao je danas šestogodišnji ugovor sa madridskim Realom, potvrdio je danas bundesligaški klub. Dvadesetčetvorogodišni Kros bio je jedan od ključnih igrača nemačke reprezentacije koja je na Mundijalu u Brazilu osvojila titulu svetskog prvaka. Kako prenosi "As", transfer Krosa u Real vredan je 30 miliona evra i on će nositi dres sa brojem osam.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track