TRANSFERI UŽIVO: Omar Kuk se vraća u Zvezdu?

Najnovije informacije iz sveta sporta

TRANSFERI UŽIVO: Omar Kuk se vraća u Zvezdu?

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Srpski rukometaši na pesku pobedom startovali na SP u BraziluReprezentacija Srbije u rukometu na pesku pobedila je selekciju Urugvaja sa 2:1 u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Sledeću utakmicu naši "peskaši" igraju pola sata posle ponoći sa Australijom, na šampionatu koji se održava u Resifeu od 22. do 27. jula.

23:50 - Omar Kuk se vraća u Zvezdu?Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde blizu je povratka u klub, naveo je izraelski novinar Dejvid Pik pozivajući se na pouzdane izvore.

23:15 - Bojan Bogdanović prešao u Bruklin Bruklin Netsi su aktivirali pravo na hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića, koji će u NBA klub preći iz turskog Fenerbahčea."Bojan je draftovan 2011. godine, a sada mu konačno možemo poželeti dobrodošlicu, imamo visoko mišljenje o njegovoj igri i zadovoljni smo što ćemo tako talentovanog igrača imati u klubu", rekao je generalni menadžer Netsa Bili King, a navedeno je samo da je potpisan višegodišnji ugovor.

22:30 - Lajović eliminisan na startu turnira u UmaguSrpski teniser Dušan Lajović završio je učešće već na startu ATP turnira u Umagu pošto je u prvom kolu poražen od Rusa Tejmuraza Gabašvilija sa 6:4, 6:3.22:00 - Bojan Krkić u Stouku, ali ne kao fudbaler Barselone

Foto: AP
Foto: AP

Španski fudbaler srpskog porekla Bojan Krkić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Stoukom. Prvi put je i zvanično napustio Barselonu, s obzirom da u novom klubu neće igrati kao pozajmljen igrač.Nekada veliki talenat španskog fudbala od odlaska iz matične Barselone 2011. godine igrao je za Romu, Milan i Ajaks. Sledeće sezone prvi put će se preseliti u Englesku.

21:17 - Loik Remi potpisao za Liverpul Liverpul je pronašao zamenu za Luisa Suareza! U pitanju je Loik Remi, koji je seo u avion za Boston, gde se nalazi kamp Redsa. Napadač KPR-a, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Njukaslu, trebalo bi da prođe lekarske preglede u Bostonu, nakon čega će potpisati petogodišnji ugovor.

20:15 - Monako hoće GuarinaPrema tvrdnjama italijanskih medija, Monako je krenuo u pregovore sa Interom povodom angažmana kolumbijskog reprezentativca Fredija Guarina.

19:40 - Murinjo: Čelsi može do titule

Foto: Beta / AP
Foto: Beta / AP

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo veruje da njegova ekipa može da osvoji titulu u Premijer ligi."Ljudi mogu da pričaju o drugim ligama, ali Engleska je jedina zemlja u kojoj pet ili šest timova može da osvoji titulu. Kada imate dva mančesterska kluba, tri kluba iz Londona, Totenhem, Arsenal i Čelsi, plus Liverpul... Svi oni mogu da osvoje Premijer ligu. Zato svi vole Premijer ligu", rekao je Murinjo.

19:25 - Perović ostaje u Jeniseju Srpski košarkaš Kosta Perović (29) je produžio saradnju sa ruskim Jenisejom na godinu dana.

19:08 - Rodžers najbrži u 16.etapi, Nibali i dalje vodeći na TuruAustralijski veteran Majkl Rodžers trijumfovao je u 16. etapi biciklističke Trke kroz Francusku i ostvario prvu pobedu na najprestižnijoj svetskoj trci.Napornu stazu od Karkasonea do Banjer de Lušona na Pirinejima, dugu 237,5 kilometara, Rodžers je prevezao za šest sati u 7,10 minuta.U generalnom plasmanu Tura vodeći Italijan Vinćenco Nibali zadržao je 4,37 minuta prednosti nad drugoplasiranim Špancem Alehandrom Valverdeom.

18:30 - Kristijano Ronaldo spreman za novu sezonuFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da će biti potpuno spreman za novu sezonu. "Stvarno sam fokusiran... Povrede više nema, osećam se veoma dobro. Zaista želim da budem u dobroj formi do kraja sezone", rekao je Ronaldo za španske medije.

17:55 - Ćavi zasad ostaje u BarseloniŠpanski fudbaler Ćavi Ernandez ostaje do daljnjeg u Barseloni, i za sada ne prelazi u Njujork Siti, kako je to bilo najavljeno, preneli su španski mediji. Ćavi je potvrdio da će biti na treningu katalonskog tima 24. jula, sto znači da za sada ne planira odlazak preko "velike bare".Ipak, kako prenosi španski list, Ćavi nije prekinuo raagovore sa čelnicima američkog kluba, za koji je već potpisao njegov bivši klupski saigrač David Vilja.

17:20 - UEFA kaznila PSŽ zbog uvreda na račun navijača ČelsijaEvropska fudbalska unija kaznila je Pari Sen Žermen delimičnim zatvaranjem stadiona zbog uvrede navijača tog tima na račun poklonika Čelsija u meču Lige šampiiona.

16:40 - Odbojkaši Srbije šesti na rang listi FIVBMuška odbojkaška reprezentacija Srbije zauzima šesto mesto na najnovojoj rang listi Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB). U odnosu na prethodnu listu odbojkaši Srbije popravili su plasman za tri mesta i sada imaju 192 boda. Brazil je i dalje vodeći sa 345 bodova ispred Rusije sa 330 i Italije sa 288.

15:44 - Inzagi: Pokušaću da resetujem sve priče o BalotelijuTrener Milana Filipo Inzagi rekao je danas da je njegov tim ima obavezu da se bori za titulu u Seriji A, ali da bi bio zadovoljan plasmanom među prva tri mesta koja vode u Ligu šampiona."Želim da moj tim bude na nivou Juventusa i Rome i da se bori za titulu. Ukoliko to ne budemo uspeli, onda je glavni cilj treće mesto i ulazak u Ligu šampiona. Milan ima mnogo mladih i talentovanih igrača i zato moramo da budemo strpljivi. Momci odlično rade i napredujemo svakim danom. Milan mora uvek da ide na trofeje", rekao je Inzagi italijanskim novinarima uoči polaska na turneju u SAD.Italijanski mediji su preneli da bi napadač "rosonera" Mario Baloteli mogao da pređe u Arsenal, ali je Inzagi istakao da su male šanse da se taj transfer realizuje."Mario je naš bitan igrač i želim da mu pomognem kako bi još više napredovao. Pokušaću da resetujem sve loše što se priča o njemu i želim da iskoristim njegov potencijal. Moramo da pronađemo zamenu za njega ukoliko ga klub proda, ali verujem da će ostati", naveo je Inzagi.Milan će u Americi odigrati prijateljske utakmice protiv Olimpijakosa, Mančester Sitija, Liverpula i meksičkog Čivasa.15:13 - Foster produžio ugovor s Vest BromvičomGolman fudbalske reprezentacije Engleske Ben Foster pristao je da produži ugovor sa svojim klubom Vest Bromvič Albionom za još četiri godine. Foster je ovog leta nastupao za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Brazilu kao prvi igrač iz Vest Broma koji je igrao za Englesku posle 44 godine. U taj klub je došao 2012. "Kada sam potpisivao ugovor, rekao sam da je ovo klub u kome bih mogao da završim karijeru", rekao je 31-godišnji Foster. On je odigrao 95 utakmica za Vest Bromvič, a za reprezentaciju je nastupao osam puta.

14:50 - Petorica kandidata za selektora Obale SlonovačeFudbalska federacija Obale Slonovače saopštila je imena petorice kandidata za mesto naslednika dosadašnjeg selektora Sabrija Lamušija. Većina kandidata su Francuzi - Fransis Žilo, Erv Renar, Frederik Antoneti i Luj Fernandez, a jedan je Portugalac - Manuel Žoze. Dosadašnji selektor Obale Slonovač Lamuši napustio je to mesto, posle poraza od Grčke u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu. Među kandidatima svakako je najpoznatiji Renar koji je za Zambijom osvojio titulu prvaka Afrike 2012, dok je Fernandez kao igrac osvojio titulu prvaka Evrope sa Francuskom, a trenirao je i Izrael. Federacija Obale Slonovače saopštila je da će konacnu odluku doneti krajem jula, a da je spisak od 37 kandidata svela na petoricu. 14:21 - Rodrigez i zvanično u RealuKolumbijski fudbaler Džejms Rodrigez od danas je i zvanično igrač madridskog Reala, i biće predstavljen večeras na stadionu Santjago Bernabeu, saopštio je danas madridski klub."Real Madrid i Monako su se dogovorili oko transfera Rodrigesa, koji će potpisati šestogodišnji ugovor", kaže se u saopstenju "kraljevskog kluba".Kolumbijski internacionalac, najveća zvezda Mundijala u Brazilu, zarađivaće pet miliona evra po sezoni, a Real je za njegov transfer platio Monaku 80 miliona evra. Dvadesettrogodišnji Rodrigez započeo je karijeru u kolumbijskom Envigadu, a zatim je nastavio u argentinskom Banfildu. On je 2010. prešao u Porto za 2,5 miliona evra, da bi prošlog leta postao član Monaka uz transfer vredan 45 miliona evra. 13:53 - Nelson prešao u PanatinaikosDosadašnji košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson karijeru će nastaviti u Panatinaikosu, saopšteno je danas na sajtu Evrolige. On je sa grčkim šampionom potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom da ga produži za još jednu sezonu. Američki plejmejker je prošle sezone u Evroligi prošečno postizao 11,2 poena, 4 skoka i 3,2 asistencije.

13:32 - Džejms Rodrigez je uspešno prošao lekarske preglede u Madridu

13:29 - Igrači koji stignu u Crvenu zvezdu moći će da osete udobnost novog klupskog autobusa

13:26 - Monako želi Snajdera kao zamenu za RodrigezaVezni fudbaler Galatasaraja Vesli Snajder na meti je Monaka, koji bi na taj način popunio prazninu odlaskom Džejmsa Rodrigeza u madridski Real. Holanđanin je na minulom Svetskom prvenstvu pokazao da je jedan od najboljih fudbalera sredine terena.

13:11 - Novi Pazar rešio defanizne probleme na levoj straniTrener Novog Pazara Dragi Kanatlarovski rekao je danas da je angažovanjem Žarka Udovičića taj fudbalski superligaš rešio defanzivne nedostatke po levoj strani terena. "Bilo je u opticaju nekoliko imena, ali odlučili smo se za njega. Radi se o proverenom igraču kakav nam je nedostajao. Tokom dana, očekujemo dolazak još jednog štopera, čime bi kompletirali našu odbrambenu liniju", rekao je Kanatlarovski radiju Sto plus. Udovičić (26) potpisao je ugovor na 12 meseci, a zatim se pridružio ostatku tima koji se priprema na Zlataru. On je u Novi Pazar došao iz Napretka, a ranije je nastupao za lučansku Mladost i Slobodu iz Užica.12:49 - Brazilac Vanderson želi da igra za RusijuBrazilski napadač Fransisko Vanderson, koji igra za Krasnodar, spreman je da u budućnosti zaigra za reprezentaciju Rusije. Selektor Fabio Kapelo apelovao je da se u nacionalni tim pozovu i inostrani igrači kako bi se povećao kvalitet selekcije.12:24 - Pod istragom Organizacioni komitet ZOI 2018.Južnokorejski zvaničnici saopštili su danas da je pod istragom Organizacioni komitet Zimskih olimpijskih igara 2018. u Pjongčangu, zbog problema u pripremama za Igre. Južnokorejska revizorska inspekcija obelodanila je istragu dan pošto je ostavku podneo dosadašnji predsednik Organizacionog komiteta Pjongčanga Kim Jin Sun. Kim je juče odstupio sa dužnosti, rekavši da je potrebno izabrati novo rukovodstvo kako bi se sprovodile pripreme za ZOI. Južnokorejski mediji su preneli da ga je Vlada otpustila zbog loših rezultata rada. 11:53 - Joakim Lev počasni građanin rodnog ŠenauaSelektor Nemačke, novog fudbalsklog šampiona sveta, Joakim Lev izabran je za počasnog građanina rodnog Šenaua, gradića na Švarcvaldu."Ponosni smo na Jogija Leva. On je proneo ime Šenaua širom sveta", rekao je gradonačelnik mesta sa 2.300 stanovnika Peter Šelshorn.Gradsko veće ŠSenaua jednoglasno je sinoć usvojilo predlog da se Lev izabere za počasnog građanina i da se po njemu nazove stadion u tom mestu na kojem je on odigrao prvi meč.

11:36 - Matija Nastasić na meti Arsenala i RomeSve je izvesnije da će Matija Nastasić ovog leta promeniti sredinu. Za njega je zagrizao Liverpul, a sada se pridružio i Arsenal. Osim engleskih velikana interesovanje je pokazala i Roma.

11:31 - Torino angažovao urugvajskog reprezentativca Gastona SilvuItalijanski prvoligaš Torino angažovao je urugvajskog mladog reprezentativca Gastona Silvu. Silva je stigao iz Defensor Sportinga i potpisao je na četiri godine.11:12 - Monako poslao ponudu za IkardijaFudbalski klub Monako ponudio je 30 miliona evra Interu za napadača Maura Ikardija. Argentinac je minule sezone na 32 utakmice postigao devet pogodaka.

11:04 - Bajern negira da je zainteresovan za KvadradaKolumbijac Huan Kvadrado prilično je zatalasao najbolje klubove igrama na Svetskom prvenstvu, ali po svemu sudeći ne i Bajern. Barem tako tvrdi direktor Matijas Zamer. Za fudbalera Fiorentine zainteresovani su mnogi engleski i španski klubovi.

10:54 - Đovinho ostaje u JuventusuIako je Sebastijan Đovinho bio interesantan pojedinim italijanskim klubovima, poput Sampdorije, Lacija ili Atalante, omaleni vezista ostaće i naredne sezone u Juventusu.

10:40 - Darko Lazović na meti Benfike

Srpski reprezentativac Darko Lazović mogao bi uskoro da napusti Crvenu zvezdu i pređe u redove Benfike. Portugalski listovi objavljuju informaciju da su lisabonski "Orlovi" ponudili crveno-belima dva miliona evra i da bi Lazović trebao da zameni Lazara Markovića.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track