MARKO NIKOLIĆ: Dobili smo 3:1, to je najvažnije

Reakcija

MARKO NIKOLIĆ: Dobili smo 3:1, to je najvažnije

Fudbal -
Gledajući ostale rezultate, između ostalog i meč Ludogoreca u Luksemburgu, pokazalo se da nije nikog lako pobediti. Veštačka podloga i način na koji smo doputovali je ostavilo traga, rekao je trener Partizana

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić posle susreta sa HB Toršavnom uopšte ne ostavlja utisak nezadovoljnog čoveka, iako je njegov tim u jednom trenutku i gubio.

„Dobili smo 3:1, to je najvažnije. Gledajući ostale rezultate, između ostalog i meč Ludogoreca u Luksemburgu, pokazalo se da nije nikog lako pobediti. Veštačka podloga i način na koji smo doputovali je ostavilo traga. Naravno da sam nezadovoljan prvim poluvremenom, ali je najvažnije da smo na kraju dali tri gola i ostvarili cilj. Gostovanje se može okarakterisati kao uspešno. Predstoji put nazad i oporavak od svega ovoga“, rekao je Nikolić.„Dali smo šest golova i mislim da je odgovor iz prvog pitanja odgovor i ovde. Fudbal se igra 90 minuta, nije česta pojava da timovi ostvaruju dominaciju u svakom trenutku. Trebalo bi poštovati sve ekipe, da smo dali gol kad smo imali šanse u ranoj fazi meča možda bi bilo drugačije“.

Nikolić nije zabrinu6t zbog igre tima koji trenira.

„Nismo daleko od onoga što očekujem od igrača. Za sada radimo dobro. Sledi nam dvomeč u kojem je lepota igre u drugom planu. Razumem i kritički osvrt, ali posle svega i našeg dolaska trebalo je dati tri gola na Farskim Ostrvima. U fudbalu je najvažnije ostvariti cilj, a ostvarili smo ga“.

Na pitanje šta je poručio igračima na poluvremenu, Nikolić je rekao. „Bio sam kritički nastrojen na poluvremenu i prema timu i prema sebi. Momci su bolje odigrali drugi deo“.O Ludogorecu koji je iznenađujuće odigrao u Luksemburu – 1:1„Učinićemo sve da se revanširamo Bugarima. Radoje Smiljanić ih je gledao u prvenstvu, danas je Bojan Leonitijević bio u Luksemburgu, u subotu ćemo imati nekoga protiv Černo Mora. Protivnik je bogatiji, ima legiju stranaca. Od tog dvomeča očekujem da se potvrdi da ne dobija uvek bogatiji ili na papiru bolji tim, već da bude bolji na kraju onaj ko je motivisaniji i više željan. Ti motivi mogu da neutreališu one prethodne“, rekao je Nikolić i dodao da povreda Milana Lukača s početka susreta nije ozbiljne prirode.

Fudbaler Partizana Danko Lazović rekao je 0da su crno-beli u drugom poluvremenu protiv Torshavna pokazali da mogu da se vrate u meč i preokrenu ga. "Bilo je teško. Dug put je ostavio trag. Dok smo se prilagodili na ove uslove... Znam kako je teško igrati ovde, jer sam igrao i sa reprezentacijom. Ali uspeli smo da se vratimo posle primljenog gola i da u drugom delu dokažemo da možemo", rekao je Lazović novinarima posle meča. Partizan će u narednom kolu igrati protiv bugarskog Ludogoreca.

"Oni su dobra ekipa, mozda su se opustili zbog rezultata iz prvog meča. Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika", kazao je Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track