UŽIVO TRANSFERI: Čelsi nudi 40 miliona funti za Kavanija

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Čelsi nudi 40 miliona funti za Kavanija

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Čelsi nudi 40 miliona funti za Kavanija Engleski mediji prenose da je Čelsi navodno spreman da Pari Sen Žermenu ponudi 40 miliona funti za Urugvajca Edinsona Kavanija. Iako se nedeljama spekuliše da je Kavani na korak od prelaska u Mančester junajted, on je nedavno iyjavio da nema razloga da napusti PSŽ. Urugvajac je prošlog leta stigao u Pariz iz Napolija za 50 miliona funti, a na 43 odigrane utakmice postigao je 25 golova za "svece". 23:25 - Behrami i zvanično u Hamburgu Reprezentativac Švajcarske Valon Behrami (29) novi je igrač Hamburga. Napoli će na ime obeštećenja dobiti 4.500.000 evra, plus bonus od milion evra posle 20 odigranih mečeva u dresu novog kluba.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23:11 - Malaga u petak predstavlja OčouMalaga je potvrdila da je angažovala fantastičnog golmana Meksika Giljerma Očou. Očoa je briljirao na Mundijalu u Brazilu, a u petak ga očekuju medicinski pregledi posle kojih će i zvanično biti predstavljen kao novi igrač Malage. On bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor, a u klub stiže kao slobodan igrač.22:44 - Totenhem dovodi Erika Dijera Totenhem je saopštio da je postigao dogovor sa Sportingom iz Lisabona oko transfera 20-godišnjeg talentovanog univerzalca Erika Dijera. "Presrećni smo što možemo da objavimo informaciju da smo postigli dogovor sa Sportingom oko transfera Erika Dijera, koji će uskoro doći na medicinske preglede", stoji u saopštenju kluba.22:05 - Atletiko predstavio Grizmana Aktuelni šampion Španije Atletiko Madrid i zvanično je predstavio najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, Antoana Grizmana. On je u Atletiko došao iz Real Sosijedada za sumu od 30.000.000 evra. "Antoan Grizman je pravo pojačanje za naš klub. Iako je imao dosta ponuda sa svih strana, on je odabrao ozbiljan i važan klub kao što je Atletiko", rekao je predsednik Atletika Enrike Serezo.

21:31 - Andrija Luković prelazi u PSVMladi srpski fudbaler Andrija Luković karijeru će nastaviti u holandskom PSV-u. Luković je za Rad debitovao u martu 2013. godine. Luković je prema pisanju holandskih medija već prošao medicinske preglede, pa bi narednih dana trebalo da potpiše višegodišnji ugovor sa novim klubom. Luković je za Rad postigao pet golova na 35 mečeva.20:54 - Eto pregovara sa Vest HemomDoskorašnji napadač Čelsija Samuel Eto zvanično je započeo pregovore sa Vest Hemom. Kamerunac je prošle sezone igrao za plavce i na 21 utakmici postigao je devet golova. Eto ima 33 godine, a na "Apton Park" bi došao kao slobodan igrač pošto mu je ugovor sa Čelsijem istekao 30. juna.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:37 - Renar novi selektor Obale Slonovače Francuski trener Erv Renar novi je selektor fudbalske reprezentacije Obale Slonovače. On je na toj funkciji zamenio Sabrija Lamušija. Renar (45) je bivši selektor Zambije, sa kojom je osvojio titulu prvaka Afrike 2012. godine u Gabonu. On je sa Fudbalskim savezom Obale Slonovače potpisao četvrogodišnji ugovor.20:06 - Kvintero na korak od Arsenala Kolumbijski mediji javljaju da Arsenal dovodi Huana Fernanda Kvintera. Pregovori su navodno već pri kraju i očekuje da će 21-godišnjak uskoro i zvanično biti promovisan kao novo pojačanje Arsenala. 19:47 - Murinjo: Tores ostaje u Čelsiju Fernando Tores ostaje u Čelsiju, a to je najavio i menadžer Žoze Murinjo. "Tores neće biti prodat. I naredne sezone će nositi dres našeg kluba", izjavio je Murinjo. Tores je u Čelsi stigao iz Liverpula u januaru 2011. godine za čak 50 miliona funti, ali je na 172 utakmice postigao samo 45 golova.19:22 - Džeko produžio ugovor sa SitijemReprezentativac BiH Edin Džeko produžio je ugovor sa Mančester sitiju do 2018. godine. Džeko je u Siti došao 2011. godine. Najbolji strelac u istoriji BiH je zadržao istu platu od 150.000 funti nedeljno. Džeko ima 28 godina, karijeru je počeo u Željezničaru, potom igrao u Češkoj za Ušti i Teplice, a u Bundesligi je nastupao za Volfsburg. Za Siti je odigrao 154 utakmice i postigao je 66 golova.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:03 - I Osvaldo stiže na "Đuzepe Meacu"

Inter dovodi napadača Sautemptona Pabla Osvalda, koji u Milan dolazi na jednogodišnju pozajmicu. "Neroazuri" imaju mogućnost da otkupe njegov ugovor za 7.000.000 evra. Osvaldo će imati godišnju platu od oko 2.000.000 evra.18:44 - Fejnord se pojačava Fejenord je saopštio da je potpisao ugovore sa australijskim desnim bekom Dinama iz Moskve, Lukom Vilkširom (32) i napadačem Herenvena Bilalom Bašačikogluom (19).18:22 - Inter dovodi Garija Medela Inter i Kardif su postigli dogovor oko transfera Garija Medela. Inter će u slučaju osvajanja Skudeta ili plasmana u Ligu šampiona velškom klubu isplatiti dodatni bonus u iznosu od 2.000.000 evra, a Medel će godišnje zarađivati od oko 1.800.000 evra.17:50 - Perez u Valensiji za 25 miliona evraValensija dovodi reprezentativca Argentine Enca Pereza. On će sa Valensijom potpisati četvorogodišnji ugovor, a Benfika će na ime obeštećenja dobiti sumu od 25 miliona evra.17:15 - Van Bujten stiže u AnderlehtBelgijski štoper Danijel van Bujten, koji je posle osam godina napustio Bajern i postao slobodni agent, postaće novi igrač Anderlehta, pišu belgijski mediji. Ovaj 36-godišnjak postaće i drugo pojačanje šampiona Belgije, posle dolaska veziste Kanua iz Tereka.16:41 - Evra će u Juventusu nositi broj 33Francuz Patris Evra predsatvljen je u Torinu. Bivši fudbaler Mančester junajteda zadužio je Juventusov dres i nosiće broj 33. "Čim je Juventus došao po mene, znao sam da je to pravi izbor. Klub ima isti pobednički mentalitet kao i ja", rekao je 33-godišnji Evra.

16:02 - Aleksandar Cvetković potpisao ugovor sa Jagodinom Dosadašnji defanzivac BSK-a iz Borče Aleksandar Cvetković potpisao je trogodišnji ugovor sa Jagodinom. "Srećan sam što dolazim ovde. Jagodina je jedan od jačih klubova u Srbiji koji poslednjih godina stalno igra evropske utakmice. Dosta igrača odavde je afirmisano, što kroz reprezentaciju, što kroz evropske utakmice. Tako je i jedan od mojih ciljeva da se afirmišem u Superligi", rekao je 19-godišnji Cvetković.15:38 - Kakuta ponovo na pozajmiciFudbaler Čelsija Gael Kakuta otišao je na novu pozajmicu i sledeće sezone će nastupati za španski Rajo Valjekano.15:14 - Klinac iz Barselone potpisao za zagrebački Dinamo

Dani Olmo, Foto: FK Dinamo Zagreb
Dani Olmo, Foto: FK Dinamo Zagreb

Dani Olmo, 16-godišnji junior Barselone, potpisao je ugovor sa Dinamom iz Zagreba na tri godine! Olmo je bio kapiten i najbolji strelac druge juniorske ekipe Barselone, a nastupa za mlade reprezentacije Španije i Katalonije i važi za jednog od najperspektivnijih igrača iz škole Barselone.

14:49 - De Fraj: Želeo sam samo u LacioFudbalski reprezentativac Holandije Stefan De Fraj rekao je danas da je prelaskom u Lacio ispunio ličnu želju, iako je imao nekoliko ponuda iz Premijer lige."Veoma sam srećan zbog dolaska u Lacio. Nisam očekivao ovakvu dobrodošlicu, bilo je neverovatno. Rimski klub se jedini interesovao za mene pre Svetskog prvenstva, ali sam posle toga dobio dosta ponuda. Moj izbor je Lacio i jedva čekam da zaigram. Želim da pomognem klubu da ostvari ciljeve", rekao je De Fraj na zvaničnoj promociji u Rimu.De Fraj je za devet miliona evra stigao iz Fejnorda, kluba u kojem je ponikao. Holandskog fudbalera želeo je njegov zemljak i menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal, kod kojeg se afirmisao u reprezentaciji. On je do sada za nacionalni tim Holandije odigrao 19 utakmica i postigao jedan gol, a izabran je u idealni tim Mundijala u Brazilu. 14:24 - Mediji: Renar novi selektor Obale SlonovačeFrancuski fudbalski trener Erv Renar novi je selektor Obale Slonovače, umesto Sabrija Lamušija koji je podneo ostavku posle neuspeha na Mundijalu, tvrde danas lokalni mediji. Renar je bivši selektor Zambije sa kojom je osvojio titulu prvaka Afrike 2012. godine. Dosadašnji selektor Obale Slonovač Lamuši napustio je to mesto, posle poraza od Grčke i eliminacije u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu. Fudbalska federacija Obale Slonovače imenovala je pre deset dana petoricu kandidata za mesto selektora, a pored Renara, u trci za upražnjenu poziciju bili su još Francuzi Fransis Žilo, Frederik Antoneti i Luj Fernandez, kao i jedan Portugalac - Manuel Žoze.

13:58 - Lukaku pet godina u EvertonuBelgijski fudbaler i doskorašnji član Čelsije Romelu Lukaku potpisao je ugovor sa ekipom Evertona u transferu vrednom 28 miliona funti, što je novi rekord kluba iz Liverpula. Lukaku se obavezao na petogodišnju saradnju sa Evertonom, u kojem je prošle sezone kao pozajmljeni igrač dao 16 golova."Radujem se zbog dolaska u Everton. Bilo mi je sjajno prošle sezone, izgradio sam odličan odnos sa svima u klubu. Jedva čekam početak sezone koja je pred nama. Ovde pripadam, brzo sam doneo odluku o prelasku u Everton", rekao je Lukaku za sajt Evertona.

13:39 - Bertrand iz Čelsija na pozajmici u SautemptonuFudbaler Čelsija Rajan Bertrand igraće u predstojećoj sezoni na pozajmici u Sautemptonu, saopšteno je danas. Bertrand je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Aston Vili, a u Sautemptonu bi trebalo da zameni Luka Šoa, koji je ovog leta prešao u Mančester junajted. "On je dobar igrač koji će doneti kvalitet našoj ekipi. Iskusan je i voli da napada, što volim da rade moje bekovi", rekao je trener Sauteptona Ronald Kuman za klupski sajt. Bertrand (24) je u Čelsiju od 2006. godine, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu, pa je Sautempton sedmi klub u koji je došao na pozajmicu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je dve utakmice.

13:17 - Željko Brkić napušta Udineze i prelazi u KjevoGolman fudbalske reprezentacije Srbije Željko Brkić karijeru bi mogao da nastavi u Kjevu, prenosi danas Gazeta delo Sport. Brkić je izgubio mesto prvog golmana Udinezea posle odličnih nastupa talentovanog Simonea Skufeta, pa želi da nađe klub u kojem će redovno braniti. Pored tima iz Verone, za Brkića je zainteresovana Sampdorija koju vodi trener Siniša Mihajlović. Tokom karijere branio je za Proleter iz Novog Sada, Vojvodinu, Sijenu, a od 2011. godine je za Udineze odigrao 50 utakmica. Za reprezentaciju Srbije nastupao je 10 puta.

13:08 - Pari Sen Žermen odbio Barselonu za MarkinjosaPrvak Francuske Pari Sen Žermen stopirao je prelazak Markinjosa u Barselonu. Španski klub ponudio je za brazilskog defanzivca 43 miliona evra, ali ta ponuda nije oduševila Francuze. Na redu je Barselona.12:49 - Monako želi brazilski dvojac iz ŠahtjoraLoša politička situacija koja vlada u Ukrajini uslovila je da se mnogi fudbaleri iz ukrajinskih klubova nećkaju oko ostanka. Takva situacija otvorila je vrata klubovima sa Zapada koji bi za relativno male pare doveli pojačanja. Posebno su na udaru Brazilci iz Šahtjora, pa tako Monako nudi 65 miliona evra za Daglasa Koštu i Aleksa Teikseiru.

12:22 - Komazec karijeru nastavlja u Norveškoj

Nikola Komazec, Foto: Busan
Nikola Komazec, Foto: Busan

Srpski fudbaler Nikola Komazec karijeru će nastaviti u norveškom Haugesundu, sa kojim je potpisao ugovor na dve i po godine. Sjajni centarfor je nedavno sporazumno prekinuo saradnju sa južnokorejskim Busanom, gde nije bio zadovoljan statusom i ukazanom šansom. 26-godišnji Komazec je prošlu sezonu započeo u Sarajevu, u kojem je imao sjajnu golgetersku seriju, da bi u zimskom prelaznom roku prešao u Busan.

11:48 - Karim Benzema dogovorio uslove o produžetku ugovora sa Realom

Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters

Španski listovi tvrde da je francuski reprezentativac Karim Benzema dogovorio uslove o produžetku ugovora sa Realom iz Madrida. Benzema bi, prema toj informaciji, ostao na "Santjago Bernabeu" još tri sezone. U tom slučaju nema ništa od prelaska u Arsenal, Liverpul ili PSŽ, koji su ovog leta pokazali interesovanje za Francuza.

11:23 - Sevilja prodala Olimpijakosu Alberta BotijaGrčki velikan Olimpijakos pojačao se u defanzivi dovođenjem Alberta Botiju iz Sevilje. Boti je prošle sezone igrao na pozajmici u Elčeu.11:01 - Nastavlja se osipanje Sautemptona, Osvaldo u InteruDani Osvaldo je šesti igrač koji je napustio Sautempton ovog leta. Osvaldo će narednih godinu dana provesti u Interu na pozajmici, uz opciju da "neroazuri" otkupe ugovor na kraju sezone. Klauzula za ovog napadača je šest miliona evra.

10:42 - Juventus i Napoli u trci za Markosa RohaItalijanski klubovi Juventus i Napoli pokazali su interesovanje za levog beka Sportinga iz Lisabona i argentinske reprezentacije Markosa Roha. Roho je ostavio odličan utisak na nedavnom Svetskom prvenstvu gde je Argentina stigla do finala.

10:06 - Kavani: Ostajem u Parizu

Edison Kavani, Foto: Reuters
Edison Kavani, Foto: Reuters

Fudbaler Pari Sen Žermena Edinson Kavani rekao je danas da želi da ostane u klubu, uprkos špekulacijama da pregovara sa Mančester Junajtedom."Siguran sam da ću ostati, a zašto bih, uostalom, menjao klub. Osećam se dobro u Parizu, imam ugovor sa PSŽ-om i ne želim da idem. Naravno, ove stvari ne zavisi samo od igrača, već i od uprave", izjavio je Urugvajac za L"Ekip.On je potvrdio da je sa stručnim štabom pariskog kluba održao sastanak kako bi mu objasnili šta se od njega očekuje u sledećoj sezoni."Tačno je da je bilo neki nesuglasica oko pozicije u timu na kojoj bi trebalo da igram. Čekao sam pravi trenutak da o tome razgovaram sa trenerima. Mislim da je svakom napadaču važno da igra na pravoj poziciji", dodao je Kavani.Urugvajac je prošlog leta došao iz Napolija u PSŽ za koji je do sada odigrao 43 utakmice i dao 25 golova.

09:43 - Felaini se dogovorio s Napolijem, klubovi još uvek ne

Maruan Felaini, Foto: Reuters
Maruan Felaini, Foto: Reuters

Belgijski reprezentativac Maruan Felaini dogovorio je sve uslove sa Napolijem, ali transfer u Italiju koči njegov dosadašnji klub Mančester junajted. Klub sa Old Traforda traži 18 miliona funti, Napoli nudi 15. Felaini je prošlog leta stigao u Junajted za 27.5 miliona funti. Od prodaje Felainija, kao i Šinjija Kagave, na koga takođe ne računaju u klubu, trener Luj van Gal namerava da kupo štopera.

09:25 - Ronaldinjo: Penzija? Nema šanse!Jedan od najboljih brazilskih fudbalera svih vremena Ronaldinjo Gaučo napustio je Atletiko Mineiro, ali još uvek ne razmišlja o penzionisanju. Ovaj 34-godišnji vezni fudbaler još uvek nije odlučio gde će nastaviti karijeru. Na oproštaju od Atletika rekao je da će se povući daleko od javnosti na nekoliko dana, a da će njegov brat i menadžer pregovarati o novoj destinaciji.Prethodnih dana spekulisalo se da Ronaldinjo ima ponudu argentinske Boke Juniors, ali i Premijerligaša Stoula i Kvins Park Rendžersa.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track