ZA ŠEST MILIONA EVRA: Benfika od Partizana kupuje Andriju Živkovića
Foto: Saša Pavlić

Na pomolu novi transfer

ZA ŠEST MILIONA EVRA: Benfika od Partizana kupuje Andriju Živkovića

Fudbal -
Živkoviću su kartu za Lisabon kupile dobre partije na Evropskom prvenstvu za mlade u Mađarskoj gde se osetio nedostatak kada je vraćen u ekipu kako bi pomogao Partizanu u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Lisabonska Benfika zainteresovana je za talentovanog fudbalera Partizana Andriju Živkovića, prenose portugalski mediji.

Živkoviću su kartu za Lisabon kupile dobre partije na Evropskom prvenstvu za mlade u Mađarskoj gde se osetio nedostatak kada je vraćen u ekipu kako bi pomogao Partizanu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sedamnaestogodišnji Živković prethodne sezone je za Partizan na 11 utakmica dao četiri gola, a “Orlovi” su spremni da ponude šest miliona evra obeštećenja crno-belima.

Mladi Živković igra na poziciji krila, igrao je za sve mlade selekcije Srbije od U17 do U21 nivoa, a najmlađi je igrač koji je ikada nastupao za seniorsku reprezentaciju (za sada dva nastupa).

Benfika bi ovim potezom dodala još jednog Srbina u svoj tim jer su tamo već Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani, a do nedavno su u timu iz Lisabona bili i Lazar Marković, Nemanja Matić, Filip Đuričić i Stefan Mitrović.

Takođe, ovim potezom bi se nastavila tradicija prodavanja vrlo mladih igrača iz redova Partizana jer su u prethodnih nekoliko sezona rano u inostranstvo otišli Stefan Savić, Matija Nastasić i Aleksandar Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track