Otac Novica: Moj Aca neće igrati za Kosovo
Foto: Kurir Štampano

Demantuje pisanje lista Zeri

Otac Novica: Moj Aca neće igrati za Kosovo

Fudbal -
Srbijo, zovi dečaka: Kao roditelju, na početku mi nije bilo svejedno što mi je dete otišlo u gnjilansku Dritu da trenira sa 30 Albanaca

Novica Šošić iz sela Pasjane pored Gnjilana, otac talentovanog fudbalera Aleksandra, zaprepašćen je publicitetom koji je dobila informacija prištinskog lista Zeri o priključenju njegovog sina treninzima kosovskog kluba Drita.Glava porodice Šošić tvrdi da njegov 19-godišnji sin nikad neće igrati za reprezentaciju Kosova, iako su albanski listovi najavili takvu mogućnost.- Moj talentovani sin pokušava da se bavi fudbalom jer to najviše voli u životu i ništa ga drugo ne zanima. Pošto nema uslova da ga igra u našem Pasjanu, odveo sam ga u Dritu iz Gnjilana jer nam je to najbliže. Ako neko u Srbiji ima bolju ideju i želi da nam pomogne, rado ću to prihvatiti - kaže Novica Šošić za Kurir.Na pitanje kako je Aleksandar prihvaćen od saigrača, otac kaže:- Iskreno, kao roditelju, na početku mi nije bilo svejedno što mi je dete otišlo da trenira sa 30 Albanaca. Ipak, sve je prošlo bez problema. Primljen je tamo da bi dobio kondiciju, a čitam na našim sajtovima da ga osuđuju kao da je već postao igrač Drite i reprezentacije Kosova.Reprezentativac Kosova neće biti, ako se otac pita.- Nisam baš patriota po meri beogradskih patriota, ali za Kosovo neće igrati nikad. Kad bi bio dobar, mogao bi da igra samo za Srbiju, ali on sad nije ni registrovan za Dritu.Aleksandar Šošić bio je učesnik nekoliko kampova u Srbiji na kojima su treneri radili sa talentovanom decom. Na jednom od njih, 2009. godine na Zlatiboru, bio je proglašen za najboljeg fudbalera.- Svi su bili iznenađeni što moje dete igra fudbal toliko dobro, a da nigde ne trenira i da ga nije učio od trenera. Međutim, kad sam želeo da dobije šansu u nekom većem klubu, rečeno mi je da ću morati sam da ga finansiram, a ja para nemam da mu plaćam stan i da ga hranim u Beogradu.

Gužva zbog fudbalaPIŠITE O SRPSKIM MINISTRIMA U PRIŠTINIKako vam se čini publicitet koji je u Srbiji dobila vest o vašem sinu?- Niko ne govori o srpskim ministrima koji rade u Vladi u Prištini. Ima ih petorica, mislim. Niko ne govori što zdravstveni radnici primaju platu od Albanaca, ali su se digle sve patriote da uvrede sina i moju porodicu samo zato što je otišao da trenira u Driti. Dajte mi da vidim te što misle da su veći Srbi od moje porodice koja je ostala da živi na Kosovu i nije prodala kuću kao mnogi drugi - priča Šošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track