Ljubinko Drulović: Ganjani su baš uporni, hoće me za selektora

Uskoro u Africi

Ljubinko Drulović: Ganjani su baš uporni, hoće me za selektora

Fudbal -
Peti po redu: Do sada su četvorica Srba vodila „crne zvezde“ - Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac i Goran Stevanović

Srpski stručnjak Ljubinko Drulović, kome nije ukazano poverenje da nastavi s vođenjem reprezentacije Srbije, već je taj posao dodeljen Diku Advokatu, mogao bi da se preseli u Ganu.Pre njega ovu selekciju vodila su četvorica srpskih trenera Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac i Goran Stevanović.Naime, trener koji je prošle godine s omladinskom selekcijom Srbije postao šampion Evrope dobio je ponudu da postane tehnički direktor ove afričke selekcije, ali postoji šansa da mu se dodeli i selektorski posao.- Još pre mesec i po dana sam dobio poziv iz Gane, ali sam im tada poručio da sam potpuno fokusiran na selekciju Srbije i do realizacije posla nije došlo. Pošto više nisam na klupi „orlova“, ta priča je ponovo aktuelna, ali sačekaćemo da vidimo kako će se realizovati - kaže Drulović za Kurir i nastavlja:- Koliko znam, u FS Gane treba da budu izbori, tako da treba sačekati mesec i po do dva kako bi se video razvoj situacije. Meni je prioritet samostalni rad i trudiću se da pronađem neki angažman. Sve u svemu, ne žurim nigde.Drulović naglašava da mu se svideo selektorski posao. Nije ljut na Karadžića i ljude iz FSS što su posao dali Diku Advokatu.- Ne, niko me nije zvao da se vratim u Savez, niti mislim da je to realno. Trenutno sam fokusiran na svoju karijeru, na rad u nekom klubu ili reprezentaciji, a koliko vidim, Ivan Tomić je postavljen na mesto selektora generacije ‚96. i smatram da je to vrhunska stvar. FSS time dobija novog mladog stručnjaka i ja mu želim mnogo uspeha - kaže Drulović.

Godina nemačkog fudbalaBRAVO ZA VELJKA I KLINCEOmladinska selekcija Srbije ove godine nije odbranila titulu šampiona Evrope, a Ljubinko Drulović podseća da su „orlići“ ispunili primarni cilj.- Evidentno je da će 2014. ostati upamćena kao godina nemačkog fudbala. Posle SP u Brazilu osvojili su i titulu prvaka Evrope u omladinskom uzrastu. Uz njih su najviše pokazali Portugalija i naravno Srbija. Ekipa Veljka Paunovića nije ponovila naš uspeh, ali je izborila plasman na SP i čestitam im na tome - kaže Drulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track