UŽIVO TRANSFERI: Juventus je našao zamenu za Vidala, a ovaj je još u Torinu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Juventus je našao zamenu za Vidala, a ovaj je još u Torinu

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Ćavi ne ide nigde, dobio je Barseloninu kapitensku traku Čini se da je sada i definitivno jasno da Ćavi neće otići iz Barselone ove sezone. Pošto je i zvanično izabran za naslednika Karlesa Pujola na mestu kapitena katalonskog giganta. Inijesta, Mesi i Buskets će biti zamene.

23:05 - Junajted hoće štopera Rome Mančester junajted kreće u ofanzivu ka štoperu Rome, Mehdiju Benatiji, za kojeg su Đavoli spremni da ponude 38.000.000 evra, pišu britanski mediji. Podsetimo, Marokanca potajno prate Čelsi i Real Madrid.22:10 - Reina prošao preglede stiže u Bajern Pepe Reina prošao medicinske preglede u Minhenu, ujutru potpisuje za Bajern!

21:20 - Stouk ne kupuje Asaidija Menadžer Stouka Mark Hjuz razočarao je navijače, pošto je izjavio da je njegova inicijativa da se napadač Liverpula, Usame Asaidija, dovede na trajnoj bazi, gotovo propala.

20:45 - Juventus je našao zamenu za Vidala, a ovaj je još u Torinu Prema pisanju italijanskih medija, Juventus je već pronašao zamenu za Artura Vidala, iako zvanično Čilealanac još uvek nije blizu odlaska iz kluba. U pitanju je vezista Arsenala Džek Vilšir!19:55 - Hamburg uzeo defanzivca Arsenala Hamburg je doveo defanzivca Arsenala, Joana Đurua. Iskusni fudbaler, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici upravo u pomenutom klubu, stiže u Nemačku na permanentnoj bazi.18:45 - Santos je pozajmio Robinja Kao što je i najavljeno, Santos je pozajmio Robinja od Milana na godinu dana.18:20 - Norič je zadržao Hulahana Iskusni vezista Noriča Ves Hulahan (32), potpisao je novi ugovor sa klubom, koji će ga držati tu gde jeste naredne tri godine

18:00 - Junajted za Vermalena plaća više nego Barselona Mančester Junajted je ponudio 19, a Barselona 12,5 miliona evra za fudbalera Arsenala Tomasa Vermalena

17:40 - Najdžel de Jong na meti Junajteda Ofanzivni vezista Viljareala Najdžel De Jong nalazi se u pregovorima sa Mančester junajtedom, piše sajt Goal.com. Za njegov transfer Đavoli su spremni da izdvoje oko 10.000.000 evra.

16:50 - Venger: Junajted je u grupi timova koji žele VermalenaMenadžer Arsenala Arsen Venger priznao je da je Mančester Junajted jedan od klubova koji je zainteresovan za Tomasa Vermalena. Francuski stručnjak je, međutim, istakao da bi više želeo da defanzivac ode iz Premijer lige, nego u redove ‘crvenih đavola’.“Da li smo dobili ponude za Vermalena? Jesmo. Ne mogu da vam kažem od koga, ali ćete znati vrlo brzo. Da li je Mančester Junajted jedan od timova koji nam je poslao ponudu? Mislim da su u toj grupi”, istakao je Venger.

15:43 - Partizan vratio Nenada MarinkovićaNekadašnji mladi fudbalski reprezentativac Srbije Nenad Marinković i definitivno se vraća u Partizan, klub u kojem je i započeo karijeru. Ovaj 25-godišnji fudbaler sredine terena potpisaće dvogodišnji ugovor. Marinković je klub iz Humske napustio 2010. godine, a prethodno je igrao i na pozajmicama u zrenjaninskom Banatu i grčkom Ofiju. Marinković je još igrao za Smederevo, izraelsku Bnei Jehudu i Hapoel Akru, kao i švajcarski Servet.

15:05 - Radamel Falkao pred vratima Enfild RoudaNapadač Monaka Radamel Falkao nije uspeo ovog leta da ode u Real, iako se o tome dugo pričalo, a sada bi mogao da postane miljenik Kopa. Kolumbijac je, prema pisanju medija iz Engleske, prvi pik uprave Liverpula da zameni Luisa Suareza u samom špicu napada.

14:46 - PSŽ odustao od Di Marije

Anhel di Marija, Foto: Reuters
Anhel di Marija, Foto: Reuters

Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi potvrdio je danas da je klub odustao od namere da angažuje fudbalera madridskog Reala Anhela di Mariju. On je, govoreći na predstavljanju Brazilca Davida Luiza u Parizu, kazao da PSŽ nema finansijska sredstva za dovođenje Di Marije."Tačno je da smo razgovarali sa predsednikom Reala Florentinom Perezom, ali smo na kraju odustali. Di Marija je preskup za nas", rekao je Al Kelaifi novinarima u Parizu.Di Marija je na početku prelaznog roka izrazio želju da napusti klub, iako je trener Reala Karlo Anćeloti istakao da mu je Argentinac potreban u timu. Ovaj fudbaler u Real je došao 2010. godine iz Benfike, a za Madriđane je odigrao 189 mečeva i dao 36 golova.14:24 - Juventus poslao ponude za Jovetića, Lavecija i ErnandezaFudbalski šampion Italije Juventus poslao je ponude za trojicu napadača - Stevana Jovetića, Ezikijela Lavecija i Havijera Ernandeza, preneo je danas Tutosport. List navodi da je uprava Juventusa za Jovetića ponudila 17 miliona evra, iako "građani" u ovom trenutku za njega traže 25 miliona. Za Lavecija iz Pari Sen Žermena čelnici torinskog kluba ponudili su početnih dva miliona evra, s tim što bi u bliskoj budućnosti dali još 13 miliona na rate. Najmanje izdašna ponuda Juventusa je ona za "Ćićarita" Ernandeza iz Junajteda. Stara dama je spremna da uplati dva miliona evra za jednogodišnju pozajmicu, uz još šest miliona za otkup ugovora na kraju sezone. Šampion Italije u ovom prelaznom roku ostao je bez napadača Mirka Vučinića, koji je otišao u Al DŽaziru, a doveo je Alvara Moratu iz madridskog Reala, koji se povredio i pauziraće mesec i po dana. Novi trener Juventusa Masimilijano Alegri u napadu još može da računa na Karlosa Teveza i Fernanda Ljorentea.

13:21 - Stiv Meklaren produžio ugovor sa DerbijemTrener fudbalera Derbi kauntija Stiv Meklaren produžio je ugovor s tim klubom na još tri godine, saopštio je danas taj engleski drugoligaš. Meklaren (53) je zajedno s pomoćnikom Polom Simpsonom i trenerom golmana Erikom Stileom postigao dogovor o uslovima novih višegodišnjih ugovora, samo 10 meseci od njihovog dolaska u klub. Bivši selektor Engleske je prošlog septembra preuzeo ekipu kada je bila 14. na tabeli Čempionšipa i predvodio je do plej-ofa za Premijer ligu, u kome je Derbi izgubio od Kvins Park Rendžersa. Meklaren je u karijeri trenirao i Midlsbro, Tvente, Volfsburg, Notingem Forest i Kvins Park Rendžers, a bio je i pomoćnik u Mančester junajtedu.

12:52 - Kompani i Mančester siti potpisuju novi ugovorKapiten Mančester sitija Vinsen Kompani nalazi se pred potpisom novog ugovora sa sadašnjim klubom. Belgijski reprezentativac bi za narednih šest godina vernosti dobijao 200.000 funti nedeljno, odnosno 65 miliona za ceo ugovor.

12:29 - Marko Rojs umesto u Bajern ide u Arsenal

Marko Rojs, Foto: Reuters
Marko Rojs, Foto: Reuters

Nemački dnevni list "Welt" objavio je informaciju da je Marko Rojs u ovom trenutku bliži odlasku u Arsenal, a ne u minhenski Bajern. Spekulisalo se da će fudbaler Borusije iz Dortmunda, koji je odbio da produži ugovor, krenuti stopama Levandovskog i Gecea, ali je po svemu sudeći Arsen Venger nadmudrio Bavarce.

12:04 - Van Marvijk pregovara o poslu selektora Južne KorejeBivši selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvijk pregovara s Fudbalskim savezom Južne Koreje o poslu selektora, preneli su danas južnokorejski mediji. Direktor Izvršnog komiteta južnokorejskog saveza Li Jong-so rekao je da je početkom nedelje boravio u Holandiji, gde je razgovarao s Van Marvijkom, bivšim trenerom Fejnorda, Borusije iz Dortmunda i Hamburga. "Sastao sam se s njim i rekao mi je da je zainteresovan za posao selektora Južne Koreje. Razgovarali smo sat i 50 minuta... Nismo postigli konkretan rezultat, ali jasno je da postoji interesovanje obe strane", rekao je Li. On je istakao da je Savez suzio izbor kandidata na tri trenera, ali da je Van Marvijk jedini s kojim je razgovarano. Prethodnih dana mediji su spekulisali da je među kandidatima i bivši hrvatski reprezentativac i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

11:33 - Juventus poslao ponude za tri napadačaŠampion Italije, ekipa Juventusa u potrazi je za napadačem. Stoga ne čudi informacija da su čelnici Stare dame poslali ponude na tri adrese. Prema pisanju italijanskih medija, Juventus je zainteresovan za dovođenje Havijera Fernandeza, Ezekijela Lavecija ili Stevana Jovetića.

11:03 - Dijame blizu prelaska u KPRPosle dovođenja Maurisija Isle iz Juventusa, novi Premijerligaš Kvins Park Rendžers blizu je dovođenja Mohameda Dijame. Senegalski 27-godišnji vezni fudbaler Vest Hema ima klauzulu po kojoj je slobodan za 3.5 miliona funti. Za senegalskog reprezentativca prethodno su interesovanje pokazali Arsenal i Liverpul.10:44 - Mančester junajted poslao ponudu Milanu za De JongaDa li će još jedan Holanđanin stići na Olf Traford? Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal poslao je ponudu Milanu vrednu 8 miliona funti za veznog fudbalera Najdžela de Jonga.10:21 - Liverpul zainteresovan za BonijaLokalni mediji objavili su informaciju da je Liverpul ozbiljno zainteresovan za napadača Svonsija Vilfrida Bonija. Redsima nedostaje još jedan napadač, a posle neuspeha u pregovorima za dovođenje Karima Benzeme, okrenuli su se Boniju. Trener velške ekipe Geri Monk izjavio je da klub posluje tržišno i da će prihvatiti svaku ponudu koja zadovolji njihove zahteve.

09:54 - Mustafi pojačao ValensijuDosadašnji fudbaler italijanske Sampdorije Škodran Mustafi karijeru će nastaviti u španskoj Valensiji sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor. Mustafi ima 22 godine, igra u odbrani, a prošle sezone je u dresu Sampdorije zabeležio 33 nastupa i dao jedan gol. Iako Valensija nije želela da saopšti finansijske detalje transfera, španska Marka navodi da je Sampdorija zaradila 10 miliona evra na ime obeštećenja. Mustafi je član reprezentacije Nemačke, a nedavno je sa "pancerima" osvojio titulu svetskog šampiona na Mundijalu u Brazilu.Ovaj fudbaler bio je član mlađih kategorija Hamburga, a 2009. godine prešao je u engleski Everton u kojem se zadržao tri sezone, ali je odigrao samo jedan zvanični meč.09:23 - Isla prešao iz Juventusa u KPR

Čileanski fudbaler i član Juventusa Maurisio Isla danas je prešao u londonski Kvins Park Rendžers za koji će igrati na pozajmici narednih godinu dana. Kako je saopštio prvak Italije, za ovu pozajmicu londonski klub platiće 1,2 miliona evra. Prema dogovoru dva kluba, KPR će na kraju sledeće sezone imati pravo prvenstva pri eventualnom otkupu Islinog ugovora. Tada će engleski klub moći za sumu od 10 miliona evra da angažuje čileanskog internacionalca. Prošle sezone Isla je za Juventus odigrao 21 utakmicu, a klub iz Torina osvojio je titulu prvaka Italije.

08:59 - Junajted ne odustaje od Vermalena

Tomas Vermalen, Foto: Reuters
Tomas Vermalen, Foto: Reuters

Sva je prilika da će Tomas Vermalen uskoro napustiti Arsenal. Za usluge 28-godišnjeg štopera trenutno je najviše zainteresovan Mančester junajted, koji je ponudio 15 miliona funti klubu iz Londona.

08:35 - Matija Nastasić na transfer listi, Arsenal i Juventus u trciČelnici Mančester sitija stavili su srpskog reprezentativca Matiju Nastasića na transfer listu, što znači da će uskoro promeniti sredinu. Za usluge štopera zainteresovani su pre svega Arsenal i Juventus. Čini se da je u ovom trenutku London bliži nego Torino, s obzirom da Arsen Venger traži zamenu za Tomasa Vermalena.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track