UŽIVO TRANSFERI: Mitrović može da napusti Anderleht za 15 miliona evra
Foto: Twitter

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Mitrović može da napusti Anderleht za 15 miliona evra

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:44 - Samjuel Eto na meti AjaksaBivši napadač Čelsija Kamerunac Samjuel Eto mogao bi karijeru da nastavi u Ajaksu. Predstavnici holandskog kluba zainteresovani su za iskusnog kamerunskog napadača. Međutim, holandski mediji navode da će teško doći do ovog transfera, pošto Eto zahteva visoku platu. Eto je nedavno raskinuo ugovor sa Čelsijem, a pre toga je igrao za Anži, Inter, Barselonu, Majkorku, Espanjol, Leganjes i Real.23:11 - Forster nastavlja karijeru u SautemptonuSeltik je prihvatio ponudu Sautemptona za golmana Frejzera Forstera. Povremeni reprezentativac Engleske uskoro će postati član Sautemptona. Mediji na Ostrvu navode da je vrednost transfera oko 10 miliona funti.Forster (26) je ponikao u Njukaslu, a od 2010. je član Seltika. On je neko vreme proveo na pozajmicama u Stokportu, Bristolu i Noriču. Za reprezentaciju Engleske branio je na dva meča.22:39 - Fejenord želi OliveiruHolandski prvoligaš Fejenord zainteresovan je za napadača Benfike Nelsona Oliveiru. Predstavnici holandskog kluba doputovali su u Lisabon gde bi uskoro trebalo da počnu pregovori dva kluba. Oliveira (23) nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi Benfike, a poslednjih pet sezona proveo na pozajmicama u Rio Aveu, Deportivu, Pasoš Fereiri i Renu.22:10 - Armero prelazi u MilanFudbalski klub Milan trebalo bi u ponedeljak da predstavi kao novo pojačanje Pabla Armera, koji je do sada igrao za Udineze. Armero je kolumbijski reprezentativac, a u Milanu će igrati na pozajmici do kraja sezone. Milan će na kraju sezone imati pravo da otkupi Armerov ugovor.21:43 - Mančester siti angažovao SukulinijaŠampion Engleske Mančester siti potpisao je ugovor sa veznim fudbalerom Brunom Sukulinijem iz argentinskog Rasinga. Bruno Sukulini ima 21 godinu i igrao je za Siti na predsezonskim turnejama u Škotskoj i SAD. U meču protiv Kanzas Sitija postigao je gol. "Radujem se iskustvima koje će mi ovaj transfer doneti, ali i svom napretku kao igrača", rekao je Sukulini. 21:21 - Van Gal dovodi Blinda u JunajtedFudbaler Ajaksa i holandski reprezentativac Deli Blind mogao bi karijeru da nastavi u Mančester junajtedu. Trener Ajaksa Rišar Vičage izjavio je da će Blind da uskoro promeni klub."Mislim da će nas Blind uskoro napustiti. Imam takav osećaj. Van Gal ga je trenirao i mislim da bi trebalo da nastave zajedno da sarađuju", rekao je trener Ajaksa.20:59 - Čelsi nudi Čeha Realu?Trener Čelsija Žoze Murinjo ponudio je češkog golmana Petera Čeha madridskom Realu. Pojedini mediji navode da Murinjo želi da Čeha pošalje u Madrid u zamenu za Rafaela Varana. Čelsi je navodno spreman da Realu ponudi i novac u ovoj razmeni. Međutim, španski mediji navode da postoji mala mogućnost da dođe do ovog transfera, jer bi Čeh u tom slučaju bio četvrti golman u Realu.

20:34 - Mitrović može da ide za 15 miliona evraČelnici Anderlehta odlučili su da srpski napadač Aleksandar Mitrović može da napusti belgijski klub za najmanje 15 miliona evra. Najveće interesovanje za Mitrovića pokazala je Benfika, koja je navodno odustala kada je saznala kolika je visina obeštećenja. Menadžer igrača Nenad Jestrović tvrdi da prelazak u veći klub nije prioritet. Za srpskog fudbalera zainteresovani i Dortmund, Fulam i Rubin. "Sezona je za Mitra počela odlično. Mi smo pričali i dogovorili se da on ostane u Belgiji barem još jednu sezonu. Ipak, interesovanje drugih klubova postoji, mada ne verujem da bi neko platio cenu koju je klub odredio. Jednostavno je prerano za tako nešto", zaključio je Jestrović.20:06 - Robinjo po povratku u Santos: Ne odustajem od reprezentacijeBrazilski fudbaler Robinjo rekao je da i dalje želi da igra za nacionalnu reprezentaciju, uprkos tome što je propustio ovogodišnji Mundijal u svojoj zemlji. Po povratku u Santos na jednogodišnju pozajmicu iz Milana 30. godišnji Robinjo istakao je da će reprezentacija "uvek biti njegov cilj".19:40 - Rodrigez dobio Zlatnu kopačkuKolumbijskom fudbaleru Džejmsu Rodrigezu uručena je danas Zlatna kopačka za najboljeg strelca proteklog prvenstva sveta u Brazilu. Rodrigezu je tradicionalno priznanje dodeljeno na specijalnoj ceremoniji u Madridu. Reprezentativac Kolumbije na Mundijalu je postigao šest golova, jedan više od drugoplasiranog Nemca Tomasa Milera. Dvadesettrogodišnji napadač prošlog meseca prešao je iz Monaka u Real Madrid u transferu vrednom 80 miliona evra, a sa novim klubom potpisao je ugovor na šest godina.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:15 - Kvadrado napušta FiorentinuPredsednik Fiorentine Andrea Dela Vale izjavio je posle razgovora sa Huanom Kvadradom da Kolumbijac želi da napusti Firencu."Nećemo moći da zadržimo Kvadrada", istakao je Dela Vale.18:50 - Vajnaldum na meti AtletikaFudbaler PSV-a Georginio Vajnaldum mogao bi da nastavi karijeru u madridskom Atletiku. On od 2011. godine igra za PSV, a svojim partijama u dresu kluba iz Ajndhovena i holandske reprezentacije skrenuo je pažnju na sebe.18:26 - Rojs ne pregovara sa BajernomFudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs nije razgovarao ni sa kim u vezi prelaska u Bajern, tvrdi njegov menadžer Dirk Hebel. Rojs ima ugovor sa "milionerima" do juna 2017. godine, a brojni mediji su preneli da bi do kraja prelaznog roka da promeni sredinu. Obeštećenje za Rojsa iznosi 35 miliona evra."Učinićemo sve da ga dugoročno zadržimo. On nije važan za klub samo zbog njegovih fizičkih kvaliteta, već zato što je uzor mladima", rekao je sportski direktor Borusije Mark Cork.

17:58 - Kvins Park Rendžers nudi 10 miliona evra za TausendaČelnici Kvins Park Rendžersa ponudili su Totenhemu 10 miliona evra za Endrouza Tausenda. On je ponikao u Totenhemu, ali nije mogao da se izbori za status prvotimca pa je poslednjih nekoliko godina proveo na pozajmicama u Jeovilu, Lejtonu, Milton Kejns Donsu, Ipsviču, Votfordu, Milvolu, Lidsu, Birmingemu. Tausend (23) je jedan deo prošle sezone proveo na pozajmici u Kvins Park Rendžersu. Ovog igrača je u Totenhemu Hari Rednap, sadašnji strateg KPR-a.17:29 - Afelaj prelazi u OlimpijakosFudbaler Barselone Ibrahim Afelaj nastaviće karijeru u grčkom Olimpijakosu. On je 2011. godine stigao u katalonski klub iz PSŽ-a kao veliko pojačanje, ali nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi. Afelaj je imao probleme sa povredama, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Šalkeu. Trener Barselone Luis Enrike izjavio je da ne računa na Afelaja.17:01 - Hesus Gamez prešao u madridski Atletiko

16:36 - Felaini pristao na transferFudbaler Mančester junajteda Belgijanac Maruan Felaini pristao je na transfer u Napoli. Mediji na Ostrvu tvrde da je do realizacije transfera potrebno da se dva kluba dogovore. Napoli želi da što pre registruje Belgijanca da bi Felaini mogao da igra za italijanski klub u kvalifikacijama za LŠ. Napoli će u baražu za LŠ igrati protiv Bilbaoa.

16:15 - Drogba se povukao iz reprezentaciji, misli samo na ČelsiJedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena Didije Drogba saopštio je da se povlači iz reprezentacije Obale Slonovače. "Tužno mi je što moram da kažem da je moja karijera u reprezentaciji gotova", navodi se u saopštenju na sajtu fudbalera Čelsija. On je za nacionalni tim Obale Slonovače debitovao pre 12 godine, a odigrao je 103 utakmice i postigao 61 gol. Drogba se nedavno vratio u Čelsi, posle epizoda i kineskom Šangaju i turskom Galatasaraju.

15:53 - Predsednik PSŽ-a: Di Marija je preskup za nasPredsednik francuskog prvoligaša Pari Sen Žermena Naser El-Kalifi potvrdio je da je klub odustao od igrača Reala Anhela di Marije. "Di Marija je vrhunski igrač, ali je za mene veoma preskup. Tako da smo odustali od pregovora", rekao je El-Kalifi.15:27 - Rejna potpisao za BajernDosadašnji golman Liverpula i španski reprezentativac Pepe Rejna potpisao je danas trogodišnji ugovor sa minhenskim Bajernom. Prošlu sezonu 31-godišnji čuvar mreže proveo je na pozajmici u italijanskom Napoliju."Oduševljen sam što sam došao u jedan od najvećih klubova na svetu. Ovo je važan trenutak u mom životu", rekao je Rejna za sajt Bajerna.On će u minhenskoj ekipi biti rezerva do sada neprikosnovenom reprezentativcu Nemačke Manuelu Nojeru.Rejna je u karijeri još igrao za Viljareal i Barselonu, a sa selekcijom Španije osvojio je dve titule prvaka Evrope i jedno Svetsko prvenstvo.14:49 - Arsenal pristao, Vermalen ide u BarselonuUprava londonskog Arsenala prihvatila je ponudu španske Barselone za transfer odbrambenog igrača Tomasa Vermalena u visini od 15 miliona funti, prenela je televizija Skaj. Preostalo je da Vermalen dogovori detalje ugovora sa Barselonom i prođe lekarske preglede. Pored Barselone, za kapitena Arsenala u ovom prelaznom roku interesovao se i Mančester Junajted. Belgijanac je u redove Arsenala došao 2009. godine iz holandskog Ajaksa. Vermalen ima 28 godina, do sada je za selekciju Belgije odigrao 47 mečeva i dao jedan gol. Barselona je u ovom prelaznom roku već dovela Žeremija Matijea, Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Klaudija Brava i Marka Andrea Ter-Štegena.

14:28 - Vest Hem potpisuje ugovor sa Diafrom SakoomNapadač Meca Diafre Sako uskoro bi trebao da postane novi igrač Vest Hema. Sem Alardajs traži napadače koji bi od početka Premijerlige bili spremni da zaigraju, a vrednost transfera je 3,5 miliona evra.

13:56 - Nenad Marinković ponovo u PartizanuSrpski fudbaler Nenad Marinković potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, u kome je debitovao 2004. godine, kada je imao 16 godina, zatim je otišao na pozjamicu u Banat, a igrao je još u Izraelu i Švajcarskoj.

13:26 - Napoli odustaje od Maruana Felainiji, novi pik Lukaš Leiva iz LiverpulaItalijanski ligaš Napoli po svemu sudeći odustao je od pregovora sa Mančester junajtedom oko dovođenja Maruana Felainija i okrenuo se ka Enfild roudu. Nemogućnost dogovora sa "Crvenim đavolima" usmerila ih ka Liverpulu i želji da dovedu Lukasa Leivu.

12:59 - Spartak iz Moskve doveo Holanđanina Kvinsija PromsaMladi holandski vezni fudbaler Kvinsi Proms novi je igrač Spartaka iz Moskve. Proms je u Rusiju prešao iz Tventea za 15 miliona evra i potpisao na četiri godine. Proms je prošle sezone kao ofanzivni vezni fudbaler postigao 11 pogodaka na 31 utakmici z Erediviziji. Zbog toga ga je selektor Luj van Gal uvrstio na širi spisak reprezentacije Holandije za Mundijal, ali nije upao među 23 igrača.12:27 - Juventus ponovio interesovanje za Matiju NastasićaDolazak Mangale u Mančester Siti znači i odlazak srpskog reprezentativca Matije Nastasića. Pored Arsenala, najuporniji u želji da dovede pouzdanog štopera je torinski Juventus. "Stara dama" je ponovila interesovanje za Srbina i spremna je da potroši 10 miliona evra.

11:51 - Arsenal i Barselona se dogovorili oko VermalenaMediji iz Engleske sa oznakom "Hitno" prenose informaciju da su se Arsenal i Barselona dogovorili oko prelaska Tomasa Vermalena u Španiju. Pouzdani štoper će postati novi stanovnik Barselone za 15 miliona funti.

11:15 - Sanderlend očekuje dolazak BorinijaJedna od saga koje traju ovog leta je prelazak Fabija Borinija iz Liverpula u Sanderlend. Klubovi su se dogovorili, ali italijanski napadač oteže sa odlukom. U Sanderlendu nestrpljivo očekuju napadača koga su platili 14 miliona funti kako bi se uigrao.11:14 - Tausend na meti Kvins Park RendžersaKvins Park Rendžers je zainteresovan za dovođenje krilnog napadača iz Totenhema Androsa Tausenda. Trener "Policajaca" Hari Redknap je veliki fan ovog 23-godišnjeg igrača. Dok je bio trener Totenhema doveo ga je na pozajmicu upravo iz KPR u prolećnom delu sezone 2012-13. Olakšavajuća okolnost po KPR je činjenica da Tausend nije u prvom planu trenera Totenhema Maurisija Poketina.11:10 - Kavani na meti Liverpula i ArsenalaDa li će otići i gde Edison Kavani? Urugvajski napadač, trenutno član Pari Sen Žermena, često je dovođen u vezu sa mnogim klubovima, a poslednji u nizu su engleski velikani Liverpul i Arsenal. Tako bar tvrdi njegov agent."Za Kavanija su zainteresovani Liverpul i Arsenal. Pri tom, on bi želeo da zaigra u Premijer ligi", rekao je Klaudio Aneluči.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track