(ANKETA) FUDBALSKI CIRKUS: Počinje mučenje lopte u Srbiji!
Foto: Saša Pavlić

Danas startuje fudbalska Superliga

(ANKETA) FUDBALSKI CIRKUS: Počinje mučenje lopte u Srbiji!

Fudbal -
Elitno takmičenje je i pre početka neregularno, pošto čak 12 od 16 klubova startuje s uslovnim licencama

Zakotrljaće se danas lopta na terenima širom Srbije. Neki će to nazvati fudbalom, a mi glasno i jasno kažemo - počinje cirkus! Kako drugačije nazvati takmičenje za koje je čak 12 od 16 ekipa dobilo čuvene uslovne licence, gde klubovi kao domaćin igraju nekad na jednom, nekad na drugom stadionu, gde igrači nemaju para ni za leba, gde igraju ekipe koje ispadaju u sezoni kupanja iz Evrope. Dovoljno?Da ne pričamo o reflektorima, licenciranju igrača, uslovima na stadionima. A tek o tome što Voždovac čeka Partizan i Zvezdu na stadionu Obilića, a Borac i Mladost na svom igralištu. Pa to je neregularno! Nisu isti uslovi za sve klubove! Cirkus Superliga!Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica otvoreno govori o gorućim problemima u Superligi.- Savez je zauzeo stav da se mora ispuniti minimum uslova, a klubovi to dočekuju potpuno nespremno. Je l‘ ste videli UEFA sa Legijom? Pogrešili ste. Ćao! Doviđenja! Dobićemo šampiona, neki će ispasti, ali ne vidim više smisao ovakvog fudbala. Imamo mi dosta dobrih igrača, ali ako su oni nervozni i gladni, o čemu dalje da pričamo...Nametnulo se pitanje zašto nam je fudbal pao tako nisko.- Opljačkan, pokraden do poslednjeg dinara! Pravila se lažna slika da nije bilo novca, ma bilo je para i više nego što bi trebalo da bude, ali je sve pokradeno. U Srbiji poznajem samo dvojicu pravih školovanih i pismenih radniku u fudbalu - Lakovića i Šurbatovića. Svi ostali koje znam su na nivou amatera.Prema rečima Poledice, klubovi vode pogrešne politike.- Ovde je cilj samo preživljavanje i prodaja igrača. Pogledajte samo imena igrača koji su otišli u poslednje tri-četiri godine. Kakva bi nam liga bila da su oni ostali, a koliko bi tek klubovi više zaradili. Dve stvari moraju da se uvedu - finansijski fer-plej i uvođenje ograničenja prilikom plaćanja. Dakle, minimalna plata igrača u Srbiji treba da bude 1.000 evra, a maksimalna 5.000 evra mesečno! A ne kao prošle godine, kad igrač Javora zaradi 3.000 za sezonu, a njegov kolega iz Partizana ili Zvezde 100 puta više.

Ne postoji klubHAJDUK PETI FAVORIT ZA TITULU?!Koliko u svetu ozbiljno shvataju našu ligi najbolje se vidi iz podatka da su sve svetske kladionice u ponudu za šampiona Srbije u sezoni 2014/15. uvrstile i Hajduk?! Kvota da će tim iz Kule biti šampion Srbije iznosi 101. Tim je ovaj klub peti favorit za titulu!

ČINJENICESrpski fudbal u sedam stavki- većina klubova grca u finansijskim problemima- čak 12 klubova dobilo je uslovne licence- kvalitet lige je iz godine u godinu sve gori- svi za sopstvene neuspehe traže krivce u drugima- četiri srpska kluba ispala su ove sezone u Evropi- prvaka države Crvenu zvezdu suspendovala je UEFA- Partizan je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track