UŽIVO TRANSFERI: Fiorentina blizu Marka Marina
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO TRANSFERI: Fiorentina blizu Marka Marina

Fudbal -
Sve o fudbalskom tržištu, prelaznom roku, transferima, spekulacijama, očekivanjima na jednom mestu

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 Markes: Lepo je kući, ali Evropa je Evropa

Foto: AP
Foto: AP

Nakon što je prešao u Veronu, meksički fudbaler Rafael Markes izjavio je da je jedva čekao da ponovo zaigra u Evropi. Posle 11 godina u Evropi, Markes je 2010. prešao u Njujork Red Bulse, a posle dve godine tamo prošlu sezonu proveo je u Leonu.“Potpisao sam ugovor za manje novca nego što sam primao u Leonu. Želeo sam samo da se vratim u Evropi i da zaigram za Veronu, novac nije bio važan“, rekao je 35-godišnji štoper.

23:00 - Ager i Benitez sada zajedno u Napoliju Napoli ima još jednu opciju za štopersku poziciju posle neminovnog odlaksa Federika Fernandeza u Svonsi – u pitanju je Danijel Ager, a Rafael Benitez je već sarađivao sa Dancem u Liverpulu, pa bi mogao da ponovi ono što je uradio sa Reinom prošle sezone.

22:45 - Fiorentina blizu Marka Marina Fiorentian je u završnoj fazi pregovora sa Čelsijem oko angažovanja veziste Marka Marina. Nemac je prošle sezone igrao za Sevilju na pozajmici, a on će biti još jedan u nizu igrača londonskog kluba koji će napustiti Stamford Bridž a da nije dobio pravu šansu.

22:20 - Okaka menja Imobilea Torino ima nekoliko meta za zamenu Ćira Imobilea, a jedna od njih je i fudbaler Sampdorije Stefano Okaka.

22:00 - Sanderled dovodi 3-4 pojačanja Trener Sanderlenda Gustavo Pojet je posle meča sa Udinezeom italijanskim medijima najavio da će dovesti tri ili četiri igrača.

21:40 - Vila nema ponudu za Vlara Trener Aston Vile Pol Lambert je rekao da klub nije dobio nijednu ponudu za Rona Vlara i da očekuje da štoper i sledeće sezone bude u ekipi.

20:55 - Kvadrado traži da napusti Fiorentinu Predsednik Fiorentine Andrea Dela Vale je otkrio da mu je Huan Kvadrado zatražio da napusti klub i da veruje da će Kolumbijac to i uraditi. Pitanje je samo da li će pojačati Barselonu ili Mančester junajted.

19:48 - Vermalen prošao lekarske preglede u BarseloniFudbaler Arsenala Tomas Vermalen prošao je lekarske preglede u Barseloni i preći će u taj klub za 19 miliona evra. Barselona je juče postigla dogovor sa Arsenalom o transferu pa je do njegove realizacije ostalo da 28-godišnji belgijski fudbaler prođe preglede. Barselona je insistirala na duplom lekarskom pregledu, zbog Vermalenovih problema sa povredama. Prvi je obavljen u bolnici u Barseloni, a drugi na jednoj klinici i oba puta su rezultati bili dobri. Španski klub će platiti 15 miliona evra, uz dodatnih četiri miliona bonusa, u zavisnosti od broja utakmica i učinka. 19:14 - Lopez postigao dogovor sa MilanomGolman fudbalskog kluba Real Madrid Dijego Lopez dogovorio se sa upravom Milana o uslovima četvorogodišnjeg ugovora. Lopez će u ponedeljak obaviti lekarske preglede u Milanu, posle kojih bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor sa italijanskim klubom. Lopez je morao da napusti "Santjago Bernabeu", pošto je u klub došao golman reprezentacije Kostarike Kejlor Navas. Uprava Reala je zbog toga odlučila da u klubu ostane Iker Kasiljas, a da Lopez napusti ekipu.

18:40 - Fener ostao bez treneraTurski fudbalski stručnjak Ersun Janal podneo je ostavku na mesto trenera istanbulskog Fenerbahčea. "U sadašnjim okolnostima ne mogu da nastavim da obavljam ovaj posao. Za mene su principi važniji od novca", rekao je Janal. Sada već bivši trener Fenerbahčea nije želeo detaljnije da objašnjava razloge za odlazak. On je u istanbulski klub došao u junu prošle godine i predvodio je Fenerbahče do titule šampiona Turske, 19. u istoriji.

18:00 - Moreno nastavlja karijeru u LiverpuluFudbaler Sevilje Alberto Moreno mogao bi karijeru da nastavi u Liverpulu. Moreno će u utorak odigrati meč Superkupa za Sevilju proti Reala, a onda će potpisati ugovor sa ekipom sa Enfild rouda. Vrednost transfera iznosi oko 15 miliona funti.17:31 - Adams: Ozil ne bi došao u Arsenal da je Vilšir ispunio očekivanjaLegenda Arsenala Toni Adams rekao je da Mesut Ozil ne bi igrao u tom fudbalskom klubu da je Džek Vilšir ispunio svoj potencijal. Adams je optužio Vilšira da traći svoj talenat i kazao da Arsen Venger ne bi morao da potroši 50 miliona evra, što je rekord kluba, za Ozila prošlog leta da je engleski reprezentativac bio koncentrisaniji, kako na terenu, tako i van njega. Vilšir je sklon povredama, a ovog leta se našao na udaru medija kada je objavljena njegova fotografija kako na moru puši. Adams je kazao da 22-godišnji vezni igrač treba da se sabere ako ne želi da potpuno upropasti talenat. 17:06 - Tevez: Nastaviću karijeru u AustralijiNapadač Juventusa Karlos Tevez nije isključio mogućnost da nastavi karijeru u nekom australijskom klubu. "Učinio bih isto ono kao što je uradio Alesandro del Pjero. To je definitivno mogugućnost koju bih mogao da uzmem u obzir", rekao je Del Pjero.

16:40 - Sisoko četiri godine u Aston ViliDosadašnji fudbaler Valensije, francuski defanzivac Ali Sisoko, novo je pojačanje Aston Vile, objavio je engleski premijerligaš. Dvadesetšestogodišnji Sisoko, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Liverpulu, potpisao je sa klubom iz Birmingema ugovor na četiri godine. Francuski internacionalac četvrto je pojačanje Aston Vile ovog leta, nakon što su na Vila Park stigli Džoe Kol, Filip Senderson i Kjeron Ričardson.

16:13 - Vermalen u Barseloni za 19 miliona evraDosadašnji fudbaler Arsenala i belgijski reprezentativac Tomas Vermalen doputovao je u Barselonu gde bi trebalo posle lekarskih pregleda da potpiše višegodišnji ugovor sa katalonskim klubom. Ekipa sa Nou Kampu trebalo bi Arsenalu da plati obeštećenje od 19 miliona evra. Vermalen igra na poziciji štopera.15:44 - Havi Garsija prelazi u ZenitFudbaler Mančester sitija Havi Garsija mogao bi karijeru da nastavi u Zenitu. Garsija je pre dve sezone stigao u Mančester siti kao veliko pojačanje, ali nije ispunio očekivanja. On neće biti u timu Mančester sitija za sutrašnji meč za trofej Komjuniti šild protiv Arsenala.

15:18 - Soldado se vraća u ŠpanijuFudbaler Totenhema Roberto Soldado mogao bi da se vrati u Španiju. Za nekadašnjeg igrača Valensije najveće interesovanje je pokazao madridski Atletiko, koji želi da dovede Soldada na pozajmicu. Soldado je prošle godine stigao u Totenhem, ali se nije proslavio u londonskom klubu.

14:43 - Afelaj traži novi klubHolandski vezni fudbaler Ibrahim Afelaj dobio je dozvolu Barselonu da napusti katalonski klub. Novi trener Barselone Luis Enrike ne računa na Afelaja, a dao je dozvolu Holanđaninu da pronađe novi klub. Afelaj je propustio jutrošnji trening, a već je pošao da traži novi klub. Holanđanin je u Barselonu stigao 2011. godine iz PSV-a14:01 - Real nudi 12,5 miliona funti za ČehaČelnici Reala spremni su da ponude Čelsiju 12,5 miliona funti za golmana londonskog kluba Petera Čeha. Aktuelni šampion Evropi želi da se pojača na poziciji golmana iako dva kvalitetna čuvara mreže Ikera Kasiljasa i Kejlora Navasa.

13:22 - Crvena zvezda pozajmila Onjila

Onjilo, Foto: Tanjug
Onjilo, Foto: Tanjug

Ifeani Onjilo se nije naigrao u Crvenoj zvezdi u prošloj sezoni, a neće ni u novoj. Klub iz Ljutice Bogdana prosledio je napadača na pozajmicu u kiparski Ermis.

12:58 - Filip Kostić prelazi u Štutgart

Filip Kostić, Foto: FK Groningen
Filip Kostić, Foto: FK Groningen

Srpski internacionalac Filip Kostić u novoj sezoni nosiće dres bundesligaša Štutgarta, potvrdio je njegov dosadašnji klub Groningen. Holanđani su objavili da su se dva kluba dogovorila, a 21-godišnji se nalazi na lekarskim pregledima posle kojih ga samo formalnosti dele od potpisivanja ugovora sa popularnim "Švabama".12:33 - Torino se pojačao iz Boke JuniorsDoskorašnji član Boke Juniors Huan Manuel Sančez Mina novi je igrač sredine terena u Torinu.12:19 - Njukasl doveo dvojac iz Notingem Foresta

Čelnici Njukasla doveli su na Sent Džejms park dvojac iz Notingem Foresta, golmana Karla Darloua i defanzivca Džamala Laskelesa.

11:54 - Di Marija na putu ka Mančester junajteduBomba dana odjeknula je Mančesteru. Trener tima sa Old Traforda Luj van Gal voleo bi da vidi u svom timu Argentinca Anhela di Mariju. Real nije prihvatio ponudu od 60 miliona evra od strane Pari Sen Žermena, a Holanđanin bi ponudio 70 što bi, kako se spekuliše, zadovoljilo prohteve Reala iz Madrida. Pri tom, vezni red "Kraljevskog kluba" je prenatrpan, pa bi Di Marija radije da ode negde gde će imati veću minutažu.11:23 - Sisoko prošao preglede, uskoro potpisuje za Aston ViluFudbaler Valensije Ali Sisoko prošao je lekarske preglede u Aston Vili i uskoro bi trebao da potpiše ugovor sa Premijerligašem iz Birmingema. "Slepi miševi" će na ime obeštećenja zaraditi dva i po miliona evra.10:51 - Dijego Lopez novi golman Milana

Dijego Lopez, Foto: AP
Dijego Lopez, Foto: AP

Spekulisalo se da će u Bajern, zatim u Monako, a golman Reala Dijego Lopez karijeru će nastaviti u Milanu. Njegov menadžer je u Italiji gde sa čelnicima "rosonerih" dogovara transfer. Lopez bi stigao na jednogodišnju pozajmicu za dva i po miliona evra.10:27 - Martin Stekelenburg je novi golman MonakaDoskorašnji golman Fulama martin Stekelenburg novi je čuvar mreže Monaka. Još uvek nije poznato pod kojim uslovima i da li na pozajmicu ili ugorov.

10:03 - Mitrović može da ide za 15 miliona evra

Aleksandar Mitrović, Foto: Fonet/AP
Aleksandar Mitrović, Foto: Fonet/AP

Čelnici Anderlehta odlučili su da srpski napadač Aleksandar Mitrović može da napusti belgijski klub za najmanje 15 miliona evra. Najveće interesovanje za Mitrovića pokazala je Benfika, koja je navodno odustala kada je saznala kolika je visina obeštećenja. Menadžer igrača Nenad Jestrović tvrdi da prelazak u veći klub nije prioritet. Za srpskog fudbalera zainteresovani i Dortmund, Fulam i Rubin. "Sezona je za Mitra počela odlično. Mi smo pričali i dogovorili se da on ostane u Belgiji barem još jednu sezonu. Ipak, interesovanje drugih klubova postoji, mada ne verujem da bi neko platio cenu koju je klub odredio. Jednostavno je prerano za tako nešto", zaključio je Jestrović.

09:13 - Forster nastavlja karijeru u SautemptonuSeltik je prihvatio ponudu Sautemptona za golmana Frejzera Forstera. Povremeni reprezentativac Engleske uskoro će postati član Sautemptona. Mediji na Ostrvu navode da je vrednost transfera oko 10 miliona funti.Forster (26) je ponikao u Njukaslu, a od 2010. je član Seltika. On je neko vreme proveo na pozajmicama u Stokportu, Bristolu i Noriču. Za reprezentaciju Engleske branio je na dva meča.

08:45 - Samjuel Eto na meti Ajaksa

Samjuel Eto, Foto: Reuters
Samjuel Eto, Foto: Reuters

Bivši napadač Čelsija Kamerunac Samjuel Eto mogao bi karijeru da nastavi u Ajaksu. Predstavnici holandskog kluba zainteresovani su za iskusnog kamerunskog napadača. Međutim, holandski mediji navode da će teško doći do ovog transfera, pošto Eto zahteva visoku platu. Eto je nedavno raskinuo ugovor sa Čelsijem, a pre toga je igrao za Anži, Inter, Barselonu, Majkorku, Espanjol, Leganjes i Real.

PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track