PRVI TROFEJ: Arsenal ponizio Siti i prigrabio Komjuniti šild

Kup Engleske

PRVI TROFEJ: Arsenal ponizio Siti i prigrabio Komjuniti šild

Fudbal -
Golove su postigli Kazorla, Remzi i Žiru

Fudbaleri Arsenala savladali su Mančester siti (3:0) u meču engleskog Kupa, takozvanom Komjuniti Šildu.

Tobdžije su u utakmici koja najavljuje sezonu u Engleskoj povele golom Santija Kazorle u 21. minutu. Tri minuta pre kraja prvog poluvremena, ekipa trenera Arsena Vengera duplirala je prednost, a strelac je bio Aron Remzi, posle asistencije Sanogoa.

Konačan rezultat meča postavio je Olivije Žiru sjajnim lob udarcem, pola sata pre kraja meča.

U timu iz Mančestera od starta meča u igri su bili srpski reprezentativci Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov, Crnogorac Stevan Jovetić i Edin Džeko, novi kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Menadžer Arsenala Arsen Venger bio je prezadovoljan izdanjem igrača u pobedi u Komjuniti šildu.

“Dve stvari bile su važne danas – da osvojimo trofej, iako on nije veliki, kao i da se odigra dobro. Veoma sam srećan jer smo igrali vrlo dobro. Odlično smo počeli, bili smo ubedljivi i igrali smo sa verom u sebe, što mi se svidelo“, izjavio je Venger.

“Kada je ovaj tim koncentrisan, ima šansu da pobedi bilo koga – želimo svaki meč da počnemo sa istim samopouzdanjem. Bila je ovo timska partija. Kalum Čembers nije igrao slučajno, video sam njegove kvalitete, Aleksis Sančes nije još skroz fizički spreman, ali bio je živahan u prvom poluvremenu. Ljudi koji gledaju Premijer ligu trebalo bi da budu uzbuđeni jer imamo mnogo jakih timova“, dodao je francuski stručnjak.

Aron Remzi, strelac drugog pogotka, kaže da je njegov tim dobro pripremio utakmicu.

“To se isplatilo, prvih 25 minuta nisu mogli ni da nam priđu. Prošlu sezonu počeli smo loše, sada želimo da dobro da treniramo još nedelju dana i da budemo spremni za sledeći vikend“, dodao je Remzi.

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini izjavio je da poraz neće uticati na njegovu ekipu pred start Premijer lige.“Dali su dva gola u prvom poluvremenu, mi smo se u nastavku poboljšali, stvorili nekoliko šansi, ali onda su oni dali još jedan gol i bilo je gotovo. Ovakve stvari se nekada dešavaju pre početka sezone. Razgovaraću sa igračima i uveren sam da ćemo biti spremni za start Premijer lige“, kaže Pelegrini.

“Neki igrači su tek počeli sa radom, Svetsko prvenstvo je uticalo na nas, ali nismo jedini. Uveren sam da će biti sve u redu do početka šampionata, iako nam nedostaju neki igrači. Očekuje nas teška borba – pet ili šest ekipa konkurišu za titulu, ali mi moramo da pokažemo od starta zašto smo prošle godine osvojili titulu“, dodao je Čileanac.

Na pitanje kolike su šanse da fudbaler Porta Mangala pređe u Siti, Pelegrini je odgovorio:

“Neki papiri možda nedostaju, ali mi smo i dalje zainteresovani za tog fudbalera, a i on želi da dođe. Videćemo šta će se dogoditi“.

http://www.youtube.com/watch?v=Ucw9n9Z0kjk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track